X

Ungaria începe să cheltuiască din cei 10 miliarde de euro OFERITI de Rusia pentru EXTINDEREA centralei nucleare de la Paks

Ungaria începe să cheltuiască din cei 10 miliarde de euro oferiți de Rusia pentru extinderea centralei nucleare de la Paks.

Ungaria va începe în zilele următoare să acceseze creditul oferit de Rusia pentru a finanța extinderea centralei nucleare de la Paks, în prima fază urmând să fie finanțate cheltuieli în valoare de 98 de milioane de euro, a declarat marți secretarul de stat Attila Aszodi, transmite Reuters.

În luna decembrie 2014, Rusia și Ungaria au semnat contractul pentru construcția a două noi unități la centrala nucleară de la Paks. În virtutea acordului semnat între Moscova și Budapesta, pentru finanțarea proiectului, ce va fi realizat de compania rusă Rosatom, Ungaria va primi din partea Rusiei un împrumut în valoare de 10 miliarde de euro, care va fi returnat de statul ungar până în anul 2046, scrie realitatea.net.

„Încă nu am tras creditul oferit de Rusia, însă acest lucru se va schimba în următoarele ore”, a declarat Attila Aszodi.

Situată la 100 de kilometri sud de Budapesta, centrala de la Paks a fost construită în anii ’80 de sovietici și furnizează 40% din necesarul de electricitate al Ungariei. Țara vecină este dependentă din punct de vedere energetic de Rusia, de la care primește 80% din necesarul de petrol și 75% din cel de gaze naturale.

 

Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

  1. Cum se intoarce roata, sovieticii au jefuit iar acum urmasii lor le dau resurse naturale si ii tin cu credite.
    Iar Europa le dau produse de calitatea a doua la acelasi pret sau mai mare ca in vest, un fel de gropa de export.
    Se pare ca istoria inverseaza rolurile, interesant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!