X

Otrava din pliculețele cu ceai: arsenic, mercur și alcaloizi

Publicația franceză 60 Millions de Consommateurs scoate la iveală un aspect șocant pentru băutorii de ceaiuri, din cauza pesticidelor prezente în acest produs.

FOTO: https://doro-tea.ro/blog/wp-content/uploads/2016/07/ceai-la-pliculete.jpg

Motivul? Frunzele nu sunt spălate pentru a-și păstra savoarea. Ceaiul verde sau negru ale mărcilor Auchan, Kusmi Tea și Lipton au fost analizate de cercetători în acest studiu, potrivit realitatea.net.

Experții au găsit arsenic și mercur în ceaiurile analizate. Mai mult, aceștia au găsit și alcaloizi, compus natural, dar foarte toxic pentru om.

„În timpul recoltării, dacă frunzele de ceai sunt prost triate, ierburi nesănătoase care conțin alcaloizi cancerigeni, ajung în pliculețele de ceai”, a explicat Patricia Chairopoulos, de la 60 Millions de Consommateurs.

De menționat că studiul nu a cuprins și ceaiurile bio.

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Reducerea populației
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!