X

Cum vor cercetătorii să reducă populația Globului cu 1 miliard. Legături cu propaganda neo-marxistă

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Populația globală ar putea scădea la șase miliarde de locuitori doar dacă se fac „investiții fără precedent” în combaterea sărăciei, a stabilit un grup de cercetători, potrivit Sky News.

Concluziile cercetătorilor sunt în contrast cu previziunile ONU, care arată că populația va ajunge la 9,7 miliarde de locuitori în 2050 și va atinge un vârf de 10,4 miliarde după 2080. Potrivit cercetătorilor, populația globală ar putea scădea la șase miliarde de locuitori până la sfârșitul secolului dacă se vor face “investiții fără precedent” în combaterea sărăciei și a inegalităților, scrie Mediafax.

Cercetătorii spun că creșterea populației e direct legată de sărăcie

Într-un studiu care evaluează impactul pe care l-ar avea diferite politici la nivel mondial, populația ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de locuitori în 2040, înainte de a scădea până în 2100, dar numai dacă „sărăcia extremă este eliminată”, alături de adoptarea unor „politici de succes pentru dezvoltarea economică”.

Pe baza tendințelor economice actuale, experții au stabilit că populația ar putea atinge un vârf de 8,6 miliarde de locuitori în 2050, înainte de a scădea la 7 miliarde în 2100.

Studiul a fost comandat de Clubul de la Roma, o organizație non-profit care se ocupă de „multiplele crize cu care se confruntă omenirea și planeta”.

Într-unul dintre scenarii, denumit „Saltul uriaș”, populația va ajunge la șase miliarde de locuitori doar dacă se vor face investiții specifice în educație și sănătate „împreună cu schimbări extraordinare de politică în ceea ce privește securitatea alimentară și energetică, inegalitatea și egalitatea de gen”.

Per Espen Stoknes, liderul proiectului Earth4All și director al Centrului pentru durabilitate de la Norwegian Business School, a declarat:

„Știm că dezvoltarea economică rapidă în țările cu venituri mici are un impact uriaș asupra ratelor de fertilitate. Ratele de fertilitate scad pe măsură ce fetele au acces la educație, iar femeile sunt împuternicite din punct de vedere economic și au acces la servicii medicale mai bune”, a explicat Per Espen Stoknes, unul dintre cercetătorii implicați în proiect.

Deși se spune că o populație mai mică ar fi mai bună pentru mediu, cercetătorii au constatat că mărimea populației „nu este principalul factor care determină schimbările climatice”.

„O viață bună pentru toți este posibilă doar dacă se reduce consumul extrem de resurse al elitei bogate”, este una dintre concluziile specialiștilor.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Un comentariu

  1. Dragi romani care mai aveti putina minte, umpleti bisericile si manastirile si rugati-va la prea Sfanta Treime si Prea Sfanta Fecioara Maria, Nascatoarea de Dumnezeu ca sa mature din fruntea statului roman toata neghina satanica ce vrea sa ne bage in razboi cu rusii. Numai Sfantul, Bunul si Rabdatorul Dumnezeu poate sa pazeasca Sfanta Noastra Romaniei de fortele satanice care vreau sa ne distruga ca tara si popor pe noi, romanii. Cere si ti se vada, bate si ti se va deschide. Fie Numele Domnului Binecuvantat de acum si pana-n veacul veacului fara de sfarsit. Amin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button