X

De ce ar trebui să îți acoperi camera web de pe orice dispozitiv

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Camerele web sunt un simbol al modului în care intimitatea și siguranța noastră ar putea fi violate, dar ar trebui oare să le acoperim?

Se pare că Edward Snowden, James Comey și Mark Zuckerberg fac asta deja, potrivit The Verge.  Însă pentru aceia dintre noi care nu sunt persoane publice acoperirea camerei web ar putea fi interpretată drept paranoia mai mult ca orice altceva.

Pentru început, am putea lua în considerare faptul că accesarea camerei web de pe un PC este mai simplă decât credem. Cei de la Kaspersky au descoperit un software foarte ieftin cu ajutorul căruia infractorii din spațiul online pot spiona alte persoane. Conform The Mirror, software-ul se numește AdWind, iar acesta poate fi utilizat chiar și de către cei lipsiți de experiență. El permite realizarea de fotografii și de înregistrări audio și video.

În 2013, un hacker a declarat pentru BBC că accesarea camerei web a unei femei cosă doar un dolar și că el are acces la 500 de computere.

„Sunt mereu perverși pe internet care vor să cumpere boți feminini, iar cel mai probabil dacă vor o cameră web, fac poze și o vând”, a zis el atunci. În 2014, a apărut un site voyeuristic pe care erau publicate videouri live din 250 de țări. Ghinioniștii care au apărut în aceste live-uri făcuseră greșeala să nu schimbe parola standard a dispozitivelor.

Pentru pacea noastră interioară, am putea încerca să lipim un material pe camera web care ne va feri de atacuri de acest tip. Însă acest lucru nu înseamnă că suntem feriți și că intimitatea noastră devine brusc intangibilă. Camerele și microfoanele sunt peste tot acum și, cel mai adesea, le purtăm cu noi în buzunar zilnic, sub forma telefoanelor.

„Orice dispozitiv conectat la internet are o cameră atașată de el care probabil are și un microfon încorporat, ceea ce îl transformă în unealta perfectă pentru spionaj dacă hackerii îl accesează,” a explicat Liviu Arsene, Senior E-Threat Analyst la Bitdefender.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button