X

UPGRADE fără CRUCE și în România. Catedralei Banatului i s-a INLĂTURAT CRUCEA de pe afișele unui eveniment timișorean

de null

Voi începe atipic acest material, cu întrebarea de final:

BCR, Primăria Timișoara, Ordinul Arhitecților din România, stimate doamne, domnișoare și stimați domni, asta înseamnă ”Upgrade My City”, să fie șterse crucile de pe Catedrala Mitropolitană a Banatului? Cine își permite să atenteze la identitatea Timișoarei?

Imaginea cu turlele de pe Catedrala sterse

Personal m-am obișnuit să imi văd fotografii sau articole de presă utilizate pe te miri unde, fără citarea sursei sau a autorului, și nu am făcut niciodată prea mare caz de asta, poate cel mult m-am amuzat cu prietenii, direct sau pe rețelele sociale.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Nici atunci când m-am pomenit înconjurat, în Timișoara, de sute de afișe, bannere și panouri pe care trona o imagine realizată de mine, care era folosită, fără să mi se fi cerut acceptul, drept fundal pentru promovarea concertului lui Julio Iglesias din Piața Libertății.

Acum, însă, s-a mers prea departe, nu pentru că, iarăși, mi s-a șterpelit o poză și a fost folosită pentru promovarea unui eveniment cu pretenții mari, ci pentru că s-a atentat grav la identitatea istorică și spirituală a orașului meu, Timișoara.

Pe scurt, ca să nu vă plictisesc, este vorba despre ”Programul Upgrade My City”, o serie de conferințe care se vor desfășura în Sala Multifuncțională a Comsiliului Județean Timiș, pe parcursul cărora mai multe persoane importante, unele cu nume sonore, vor dezbate teme interesante despre ”exemple şi resurse pentru ca societatea civilă să devină mai activă şi să genereze soluţii pentru diferite probleme din comunitate”, cel puțin așa susțin organizatorii.

Aparent, un eveniment de înaltă ținută, cu teme nobile, vorbitori distinși și sponsori pe măsură, dacă ne gândim doar la BCR și Primăria Timișoara.

Afișul de promovare a evenimentului, însă, are o mică problemă, și anume faptul că utilizează o fotografie fundal pe care organizatorii nu au realizat-o și nici nu au obținut acordul autorului, adică a subsemnatului, pentru a o utiliza.

Sigur, oamenii nu s-au orientat rău, au folosit, iată mai jos, o imagine simbol pentru Timișoara, una dintre clădirile reprezentative ale orașului, impunătoatea Catedrală Mitropolitană a Banatului.

Deși am văzut comunicatul de presă de mult, m-am amuzat din nou de faptul că mi se folosește o fotografie fără să fiu intrebat și fără citarea, măcar a sursei de unde provine (adică de unde au luat-o cei care au luat-o, de pe Facebook, de pe unul dintre ziarele noastre).
Azi, însă, lucrurile au luat o turnură inacceptabilă. Cei cu programul au creat și o pagină a evenimentului pe Facebook, unde au folosit același afiș cu fotografia realizată de mine, dar grav alterată:

Știu că e greu de imaginat, dar indivizii respectivi au cutezat să șteargă din imagine crucile de pe clădirea simbol a Banatului!

Adică, stimați organizatori, cine își permite să atenteze  la identitatea, istoria și spiritualitatea Banatului? Asta înseamnă ”Upgrade My City?

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Deja nu mai credem ca este vorba de o eroare. Lucrurile se repeta si de fiecare data intra in ecuatie o tipografie. Asadar, pe langa faptul ca unii dintre cei care apeleza la tipografii fac ei insisi parte din miscarea de promovare a multiculturalitatii, in rest toata lumea care are nevoie de ceva tiparit se va lovi de tipografiile care se pare ca deja au imbratisat corectitudinea politica.

Vom ajunge la vorbele duhovnicilor care ne avertizau asupra acestor vremuri: de a pastra toate cartile pe care le avem, caci altele nu se vor mai gasi si chiar mai mult, vor fi interzise.

Citiți vă rog si:

“NUCET”, bunatati manastiresti fara E-uri dar si … FARA CRUCE pe manastirea de pe eticheta 

Lidl a ÎNDEPĂRTAT CRUCEA de pe ambalajele produselor grecești pentru a „încearca evitarea simbolurilor religoase” și pentru a „respecta diversitatea”

Foto: COMPANIILE păpușarilor care comercializează IAURT GRECESC au ELIMINAT grafic CRUCEA de pe cupolele BISERICILOR ORTODOXE 

FRANȚA ELIMINĂ CRUCEA de pe statuia Papei Ioan Paul al II-lea din Bretania

Asta in timp ce:

VIDEO (Franta): MUSULMANI rugandu-se in MIJLOCUL STRAZII sunt paziti de jandarmi sa nu-i perturbe nimeni …

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Parintele Elpidie: – 2013

    “Ceea ce nu au inteles conducatorii nostri este ca acest razboi nu este in primul rand impotriva oamenilor si a statelor, este in principal impotriva lui Hristos. Veti vedea in curand ca vor vrea sa faca cat mai multe moschei si vor incerca sa stearga semnul crucii chiar si de pe steagul nostru. Tot ce va aminti de numele lui Hristos si de dragostea Lui va fi distrus si sa stiti ca atunci va incepe marea prigoana.

    Veti vedea cum musulmanii, ateii, budistii vor fi lasati sa faca ce vor dori. Ce fac musulmanii? Ce religie spune sa omori oameni? Oare Dumnezeu cel milostiv vrea asa ceva? Vor fi lasati sa ne distruga bisericile, sa violeze femei crestine, vor distruge satele crestine. Veti vedea in curand ca se vor intampla acestea. La inceput vor incepe in alta parte si apoi vor ajunge si la noi. Si din pacate, conducatorii nostri pe care i-am votat vor spune ca trebuie sa se faca moschei ca sa demonstram ca suntem toleranti (…) chiar si in Sfantul Munte se vor amesteca. Ii vor obliga pe aghioriti sa lase sa intre pe oricine. Veti vedea, vor cere sa intre pana si femei. Vor ajunge calugarii sa se gandeasca daca sa mai ramana sau nu in Muntele Athos.

    Nu va puteti imagina ce au pregatit acesti conducatori satanici: isi vor bate joc de steagul nostru care va ramane fara cruce, isi vor bate joc de bisericile noastre, vor spune sa nu mai bata clopotele ca sa nu mai deranjeze lumea, sa nu mai trezeasca lumea… Toate acestea se vor desfasura in interiorul bisericii; dar nu le va pasa cand ceilalti, musulmanii vor crea probleme mari, conflicte in toata lumea ortodoxa. “

  2. Bine ar fi ca sa iasa scandal mare. Asta i-ar mai potoli o vreme. Simt ca numarul celor care sunt de acord cu masluirea fotografiilor si n-au nici o remuscare pentru a folosi orice minciuna prin care sa loveasca in traditii, Biserica, valori autentice, creste cu repeziciune si nu este de mirare daca in curand vor deveni majoritari (deocamdata, slava Domnului, nu sunt).

    De aceea este necesara aratarea mizeriilor pe care le fac si punerea lor la colt pentru a mai amana un pic momentul in care vor ajunge oficial la putere (acum lucreaza oarecum sub acoperire).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button