X

Refugiații se pot întoarce acasă! Statul Islamic a pierdut ultimul bastion din Siria: „Orașul a fost COMPLET ELIBERAT de terorism”

Statul Islamic a pierdut ultimul bastion din Siria. Orașul Deir al-Zour a fost eliberat de armata siriană, a anunțat televiziunea publică din Siria, potrivit BBC News.

FOTO: https://static4.libertatea.ro/wp-content/uploads/2017/11/h51115673-1024×709.jpg

„Orașul a fost complet eliberat de terorism”, a anunțat televiziunea siriană. Armata siriană și aliații săi au reușit să elibereze ultimele cartiere aflate încă sub controlul ISIS. Gruparea teroristă a deținut controlul asupra acestui oraș încă din 2014, fiind considerat un punct strategic important, deoarece se află în apropierea graniței cu Irakul.

Anterior, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a afirmat că forțele guvernamentale siriene au preluat controlul asupra orașului, după mai multe săptămâni de lupte. În acest timp, aproximativ 350.000 de civili au fost forțați să-și părăsească locuințele și să fugă din calea războiului.

Gruparea teroristă mai are acum doar câteva zone ocupate în provincia Deir al-Zour, notează BBC. Statul Islamic a pierdut mult teritoriu din cel ocupat în 2014, când a anunțat „califatul”. Luna trecută, coaliția internațională susținută de SUA a eliberat orașul Rakka, un oraș important din Siria, considerat de jihadiști „capitala din Siria”. Anterior, ISIS a pierdut și orașul Mosul din țara vecină, Irak.

Victoriile înregistrate pe teren împotriva ISIS a ridicat alte probleme. Luptătorii care au fugit din țările occidentale pentru a se alătura jihadiștilor ar putea reveni acasă, unde vor încerca să comită noi atentate.

Categorii
Siria
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

 1. nu se va mai intoarce nimeni in Siria, chiar daca va fi pace….planul jidanilor e sa ” exporte” islamul in Europa si in Orient sa fie putina populatie araba pe care ei sa o poata cuceri si sa isi indeplineasca visul de secole:

  Marele Israel cu intindere intre Nil si Eufrat…la fel cum ” scrie” si pe stagul lor:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Flag_of_Israel

  dunga albastra de jos reprezinta Nilul…si cea de sus Eufratul….astia vor sa depopuleze ( exporte in alte tari) cat mai multi musulmani…si cei care totusi raman vor fi cuceriti….

  doar cine le pricepe planul satanic poate intelege ” politica” de a aduce islamul peste crestini:

  1) se doreste distrugerea crestinismului
  2) se doreste crearea marelui regat jidanesc intre Nil si Eufrat doar pentru jidani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.