X

METALELE GRELE – aliatul ELITELOR în OTRĂVIREA NEUROLOGICĂ a copiilor din întreaga lume

de null

Toxinele din mediul înconjurător cauzează răspândirea leziunilor cerebrale și scăderea nivelului de inteligență al copiilor, cred cercetătorii.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

O „pandemie tăcută a toxicității neurodezvoltării” afectează o generație de copii din întreaga lume.

Acesta este verdictul experților neurologi Philippe Grandjean și Philip Landrigan într-un raport din 2014 din Lancet Neurology. Valul amețitor de tulburări de dezvoltare afectează acum cel puțin unul din șase copii în S.U.A. și alte milioane în întreaga lume. Două studii noi sugerează că cele mai comune boli de acest tip – tulburări din spectrul autismului (TSA), tulburare hiperchinetică cu deficit de atenție (ADHD) și ticurile – sunt legate unele de altele și pot împărtăși cauzalitate comună. Inculpatul? Toxine din mediul înconjurător, în special metale grele.

Aproximativ 11% (sau 1 din 9 copii cu vârste cuprinse între 4 și 17 ani) au primit un diagnostic ADHD – și în câteva state, până la 19%. Cele mai recente estimări TSA, potrivit datelor din 2014, raportează o prevalență de 1 la 45 de copii, reprezentând o „creștere semnificativă”, comparativ cu anii 2011 – 2013.

Mai îngrijorător este faptul că oamenii de știință și fizicienii observă din ce în ce mai mulți copii cu multiple tulburări de neurodezvoltare. Copii cu „diagnosticuri comorbide” (mai mult de o boală/afecțiune) au adeseori „nivele mai ridicate de deteriorare emoțională, comportamentală și educațională și nevoia de tratament mai intens”. În special, TSA și ADHD apar împreună. Versiunea curentă a Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-V) recunoaște această tendință, permițând un diagnostic combinat, în timp ce versiunile anterioare (DSM-IV and DSM-IV-TR) interzic diagnosticul simultan ADHD și ASD. (Manualul de diagnoză și statistică a tulburărilor mentale)

Tulburări de neurodezvoltare apar chiar și în cazul populației generale

Un nou studiu din Marea Britanie apărut în Journal of Attention Disorders (Jurnalul tulburărilor de atenție), studiază bolile nediagnosticate ADHD și TSA  într-o populație de voluntari, majoritatea femei extrase din populația generală. Cercetătorii au inclus doar participanți care nu au primit niciodată un diagnostic de ADHD, TSA, dislexie sau altă tulburare mentală. Participanții au completat patru chestionare online care măsoară trăsăturile persoanelor afectate de ADHD și TSA.

 • Cercetătorii au clasificat o cincime (20%) din participanți ca având ADHD, în ciuda unui diagnostic prealabil.
 • O proporție substanțială (4,3%) de participanți nediagnosticați au avut, de asemenea, un scor care indică cel puțin autism moderat.
 • Investigatorii au notat o suprapunere considerabilă între trăsăturile ADHD și TSA, în particular pentru limbajul pragmatic („a ști ce să spui, cum să spui, când să spui și în general cum să „acționezi” în jurul altora în timpul conversației”) și pentru competențe legate de atenție.
 • O corelație intrigantă între măsurătorile aparent contradictorii,  ADHD și TSA, a determinat cercetătorii să speculeze că „aceste două manifestări extreme de deficit de atenție ar putea fi controlate de același mecanism.”

Comorbiditățile adundă

Un nou studiu canadian in International Review of Neurobiology (Revizuire internațională a neurologiei) a găsit o suprapunere în tulburările de neurodezvoltare. Autorii studiului au notat faptul că 85% spre 90% din pacienți cu simdromul Tourette și alte ticuri au comorbidități și manifestă un spectru suprapus de „probleme legate de simțuri, comportament, cognitivitate și somn care au un impact major în funcționarea lor și calitatea vieții.” Aceste comorbidități includ de obicei ADHD, TSA, tulburare compulsivă obsesivă (TCO) și tulburări de dispoziție și anxietate. Aceste date sprijină studiile anterioare, demonstrând că rata simdromului Tourette la copii autistici este aproape de șapte ori mai mare (6,5%) decât rata copiilor luați din populația generală (0,95%).

…împărtășesc  un „mecanism comun și reprezintă o condiție comorbidă” care leagă leziuni ale sistemului nervos cu deterioarea sistemului imunitar.

Multe alte studii de comorbiditate au sugerat că ADHD este comorbid cu o gamă largă de alte tulburări de neurodezvoltare și psihoză, inclusiv dislexie, depresie, tulburarea opoziționismului provocator și tulburări de alimentație. Un grup de cercetători a postulat că ADHD și rinita alergică au în comun  un „mecanism comun și reprezintă o condiție comorbidă” care leagă leziuni ale sistemului nervos de deterioarea sistemului imunitar. Aceasta sugerează că probabil un singur inculpat toxic poate cauza ambele feluri de afecțiuni simultan. Toate aceste studii  ridică întrebarea dacă aceste tulburări concomitente reprezintă o „neurdezvoltare continuă” care „transcende limitele diagnosticului tradițional.”

Metale multiple

Mai multe studii au indicat metalele grele ca inculpatul lider în cascada tulburărilor de neurodezvoltare. În plus, efectele metalelor grele asupra cunoașterii și a comportamentului sunt sinergice: „Co-expunerea la mai multe metale poate rezulta în neurotoxicitate ridicată comparată cu expunerea la un singur metal, în special în timpul vieții timpurii.” Studiul indică, de exemplu, că ADHD și probleme cum ar fi tulburările de somn sunt mai prevalente la copiii care locuiesc lângă cenușă de cărbune (care conține metale

ca plumb, mercur și arsenic); copiii cu TSA au nivele mai ridicate

de arsenic și mercur în sânge comparativ cu grupul de control al copiilor sănătoși; și copiii cu autism au nivele mai ridicate

de mercur, plumb și arsenic în părul lor comparativ cu grupul de control al copiilor neafectați.

…toxinele de mediu cauzează leziuni cerebrale pe scară largă și pierderea funcției  neurologice unei generații întregi de copii.

Încotro ne îndreptăm?

Grandjean și Landrigan cred că toxinele din mediul înconjurător cauzează leziuni cerebrale pe scară largă și pierderea funcției neurologice unei generații de copii. Declinul larg în funcţia neurologică nu este căptat de creşterea diagnosticului tulburărilor discrete de neurodezvoltare; studiul britanic al ADHD și TSA pare să susțină aceasta, detectând simptome suprapuse de ADHD și TSA la 20% și respectiv 4,3% din eșantionul de adulți nediagnosticat.

Această constatare sugerează că răspândirea leziunilor cerebrale poate afecta o întreagă generație fără ca cineva să ia măsuri oficiale. Aceste indicații sunt susținute de explozia din clinicile de educație specială din școlile din țările occidentale. Referindu-se la epidemia de tulburări cerebrale din copilărie cercetătorul de la Harvard, David Bellinger, a remarcat urgența acordării unei atenții sporite „efectelor subclinice”. De exemplu, multe toxine din mediu scad IQ-ul. Bellinger afirmă, „Chiar și un impact modest care nu duce dezvoltarea neuronală a unui copil în gama îngrijorărilor clinice nu poate fi respins ca și cauză benignă deoarece, dacă expunerea este prevalentă, numărul total de puncte IQ pierdute în populație per total poate fi mare și reducerea de resurse intelectuale disponibile unei societăți, substanțială.” Referindu-se la lucrarea lui Bellinger, un grup de cercetători din Oregon raportează că o scădere cu 5 puncte a valorii medii a IQ  ar duce la o creștere a populației cu deficiențe cognitive cu 57%.

Departe de a fi „mici adulți”, copiii sunt vulnerabili în mod unic la toxinele de mediu. Nu doar creierul uman este „deosebit de sensibil la impactul expunerii toxice din mediu pe parcursul  dezvoltării”, dar „poate servi drept «cobaiul din minele de cărbune» pentru asemenea expuneri.” Cu toate acestea, chiar dacă starea catastrofică a sănătății și neurodezvoltării în rândul copiilor din S.U.A. este la fel de gravă în aproape fiecare set de statistici privind sănătatea copiilor, agențiile de sănătate publică și reglementare continuă să fie ignorante.

https://youtu.be/JRLvdIUk7Ug

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

 1. Salutare tuturor,

  Indiferent de problemele abordate de acest excelent site de informare, dacă nu se inițiază un proces analitic major din care să reiasă (fără ocolișuri!) originea suferințelor noastre prin mărturisirea adevărului întreg – SURSA SURSELOR! – Nu vom reuși niciodată să ne recucerim țara, drepturile și libertățile FUNDAMENTALE!

  Exemple:
  Vaccinarea obligatorie nu este nimic altceva decât efectul pervers ce ascunde erodarea suveranității populare care, la rândul ei, trădează lipsa suveranității Naționale! Identitatea; Învățământul; mistificarea istoriei; denigrarea simbolurilor Naționale; subminarea valorilor fundamentale; distrugerea  sănătății; izgonirea românilor peste hotare și înlocuirea lor cu alte popoare; acțiunile îndreptate direct împotriva statului și poporului ș.a., Toate sunt efectele unei stări de fond bine disimulate care, depășește cu mult previziunile cele mai sumbre!

  Academia Română a lansat un Apel către Națiune, acesta a fost cenzurat chiar de Președintele României! De ce? Oare denunțul prăbușirii Naționale este interzis? Parcă trăiam într-o COLONIE așa zisă democratică… SAU NU EXISTĂ AȘA CEVA?

   http://www.buciumul.ro/2017/09/11/cotroceniul-ca-in-vremea-ceausista-apelul-academicienilor-cenzurat-de-iohannis/

  „… Luați aminte! Feriți-vă de furia unei națiuni vechi pe care vreți să o îngropați de vie! Nu ne puteți dezrădăcina din pământul și din tradițiile de treisprezece ori milenare! Dacia este Grădina Maicii Domnului! Noi suntem nemuritori! Tinerii își iau hățurile căruței românești în propriile lor mîini și își îndeamnă caii viitorului spre nemurirea Neamului Românesc, sub semnul lui Zamolse și Iisus ascuțindu-și sabia inteligenței pe ruinele timpului. Dacia va renaște în România prin adevăr, dreptate, muncă și credință în Dumnezeu!
   
  Veniți cu noi!!!

  Cartea eveniment : „Manifest Cartea Neagră a României”, este disponibilă începând din 23 noiembrie la Librăria Mihai Eminescu din București și pe site-ul lor.

  https://www.librariaeminescu.ro/ro/isbn/606-601-137-5/Mihai-Serban__Manifest-Cartea-neagra-a-Romaniei.html

  Cei care doresc să se înscrie într-o mișcare de recucerire a bunului NAȚIONAL – Trimite-ți mai departe!!!

  Așa să ne ajute Dumnezeu!

  Mihai Serban

 2. Salutare tuturor,

  Indiferent de problemele abordate de acest excelent site de informare, dacă nu se inițiază un proces analitic major din care să reiasă (fără ocolișuri!) originea suferințelor noastre prin mărturisirea adevărului întreg – SURSA SURSELOR! – Nu vom reuși niciodată să ne recucerim țara, drepturile și libertățile FUNDAMENTALE!

  Exemple: Vaccinarea obligatorie nu este nimic altceva decât efectul pervers ce ascunde erodarea suveranității populare care, la rândul ei, trădează lipsa suveranității Naționale! Identitatea; Învățământul; mistificarea istoriei; denigrarea simbolurilor Naționale; subminarea valorilor noastre fundamentale; distrugerea sănătății; epidemia de cancer (…); izgonirea românilor peste hotare; înlocuirea neamului nostru cu alte popoare – acțiunile antinaționale îndreptate direct împotriva statului și a poporului… etc. Toate sunt doar efectele unei stări de fond bine disimulate care, depășește cu mult previziunile cele mai sumbre – riscăm să ne pierdem PATRIA!

  Conștientă de acest “război silențios” împotriva poporului român, Academia Română a lansat un Apel către Națiune! Din păcate, Apelul a fost cenzurat chiar de Președintele României! De ce? Oare denunțul prăbușirii Naționale este interzis? Parcă trăiam într-o COLONIE așa zisă democratică… SAU NU EXISTĂ AȘA CEVA?

  http://www.buciumul.ro/2017/09/11/cotroceniul-ca-in-vremea-ceausista-apelul-academicienilor-cenzurat-de-iohannis/

  „… Luați aminte! Feriți-vă de furia unei națiuni vechi pe care vreți să o îngropați de vie! Nu ne puteți dezrădăcina din pământul și din tradițiile de treisprezece ori milenare! Dacia este Grădina Maicii Domnului! Noi suntem nemuritori! Tinerii își iau hățurile căruței românești în propriile lor mîini și își îndeamnă caii viitorului spre nemurirea Neamului Românesc, sub semnul lui Zamolse și Iisus ascuțindu-și sabia inteligenței pe ruinele timpului! Astăzi, mai mult ca oricând, traiectoria ideologică în care am fost induși este greșită, periculoasă, mortală… nu mai putem să lăsăm la cârma țării impostori, actori de mâna a treia, simpli figuranți, însă toți mari trădători de neam, care urmează să ne spolieze de ce avem mai scump. De partea cealaltă, Occidentul nu mai este de mult un model de urmat și poate că nu a fost niciodată altceva decât un complex născut din subtilitatea celor care creează tezele și antitezele, antagonismele necesare jocurilor strategice, pretextelor politice, mizeriei umane (…). Trebuie să ne reorientăm privirea spre plaiurile mioritice, singurele sănătoase și biocompatibile cu fibra românească, și să nu mai tindem prostește spre modele străine, care, oricum, supraviețuiesc doar în aparență sub perfuzia perfidă a finanțelor transnaționale, captive în „arhipelagul capitalist“. Acest Occident bolnav, care se află în plină decadență morală, destrămare identitară și descompunere a întregului său patrimoniu istoric, chiar genetic – nu scrisese Oswald Spengler Declinul Occidentului?! –, Occidentul își trădează
  popoarele colaborând în taină cu ocupantul, pregătind omenirea pentru cea mai mare dictatură din toate timpurile. Locul României nu este alături de acest monstru hidos, în care popoarele consumatoriste, luate ostatice de politicienii corupți pentru a fi puse la dispoziția băncilor, a încheiat un ciclu morbid în care „ultra-liberalismul” postcapitalist, înaintea ultimei metamorfoze, precum un vierme malefic, își consumă gazdele cu moderație, pregătindu-le încet pentru o nouă ordine, un nou început… ultimul sfârșit.”

  Cartea eveniment : „Manifest Cartea Neagră a României” (Ed. DacoRomână) este disponibilă începând din 23 noiembrie la Librăria Mihai Eminescu din București și pe site-ul lor. De asemenea, Joi 23 noiembrie la 15.30 – 16.30 (Bursa de contacte 3.20), o să aibă loc lansarea oficială la târgul de carte Gaudeamus 2017 București. Vă așteptăm cât mai numeroși, haideți să arătăm că ne PASĂ!!!

  https://www.librariaeminescu.ro/ro/isbn/606-601-137-5/Mihai-Serban__Manifest-Cartea-neagra-a-Romaniei.html

  Cei care doresc să se înscrie într-o mișcare de recucerire a bunului NAȚIONAL – Trimite-ți mai departe!!!

  Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu!

 3. Unul din motive poate fi si….banalul lapte praf care li se da bebelusilor in primii ani de viata.Mai nou s-a constatat ca noile si “modernele” formule de lapte praf pt sugari,inclusiv(sau culmea,mai ales!)cele de la firme renumite si cu mari pretentii precum Nestle,Hipp(care culmea are si varianta asa-zisa BIO!)contin de fapt o multime de substante chimice nocive,metale grele,conservanti,enorm de mult zahar!,taurina!,hormoni de crestere,etc ceea ce de fapt nu are absolut nici o legatura logica si normala cu cresterea si dezvoltarea perfecta si sanatoasa a unui biet bebelus.Citit atenti pe internet si intrebati medicul pediatru si asa veti afla si adevarul despre noile formule instant de lapte praf pt bebelusi,adevarate otravuri! Ar trebui sa faceti un articol si despre acest subiect,ca macar unele mame sa insiste sa-si alapteze la san nou-nascutul cat mai mult timp…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button