X

CALCULE MATEMATICE ce demonstreaza ca actualul model al PAMANTULUI PLAT are … mari probleme

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Iar s-au putut vedea Muntii Carpati din centrul Capitalei: Munţii Carpaţi, VIZIBILI din centrul Capitalei

Ce credeti, Curbura Pamantului permite sa vedem astfel muntii de la asa o distanta?

Ca daca nu permite, atunci e o mare problema cu acea curbura, atat de mare incat s-ar putea ca ea sa nici nu existe, adica Pamantul sa fie plat.

Am primit pe e-mail urmatorul material scris de Doctor in Matematica Silviu Radu:

PRIMUL CALCUL

În articolul Iar S-AU VAZUT MUNTII CARPATI din BUCURESTI. Curbura Pamantului permite sa vedem astfel muntii de la asa o distanta? este pusă întrebarea dacă permite curbura pământului ca noi să vedem munții Carpați din București. La comentarii, cititorul vio ne demonstrează că este posibil să îi vedem. În acest articol am să refac calculul făcut de dânsul și vom ajunge la aceleași concluzie, că se pot vedea de la București.

Modelul de calcul arată că pe măsură ce clădirea de unde observăm munții este mai înaltă cu atât mai mult din munți observăm.

Mentionez că în cazul în care pământul ar fi plat, înălțimea clădirii de unde observăm munții nu conteaza pentru cât anume din munți vedem. Bineințeles, trebuie să stăm la o înălțime suficient de mare ca să nu ne perturbe clădirile din jur.

În (fig 1) calculăm distanța L (cât din munte nu vedem) dacă muntele se află la 70 de km de București.

fig 1

Deci datele problemei sunt următoarele:

r=6376000 metri, reprezintă raza pământului,

Lungimea arcului de cerc de la A la B este de 70000 metri, adica distanța de la București până la munți.

Determinam pe L care, repet, reprezintă partea din inaltimea totala a munților pe care teoretic n-o putem vedea de la Bucuresti, de pe o clădire de 25 de metri.

REZOLVARE:

Calculăm, cu ajutorul teoremei lui Pitagora, pe x din relatia x^2+r^2=(r+25)^2 (adica x la patrat plus r la patrat egal cu r plus 25 totul la patrat). Rezultă ca x este egal cu aproximativ 17855 de metri.

Aflăm unghiul alfa1 = arcsin(x/(r+25)) = arcsin(17855/6376025) = 0,0028 radiani.

Unghiul alfa în radiani este egal cu raportul dintre lungimea arcului de cerc și raza:

alfa = 70000/6376000 = 0,01098 radiani

Mai departe, il aflăm pe alfa2: alfa2 = alfa – alfa1 = 0,00818 radiani.

Aflăm pe d folosind relația d cos(alfa2) = r, care implică d = r/cos(alfa2) = 6376213,32

Aflăm pe L:

L = d – r = 6376213,32 – 6376000 = 213,32 metri.

Calculul ne arată că atunci când ne aflăm pe o clădire de 25 de metri înălțime nu o să vedem 213,32 de metri din munte, datorită curburii Pământului. Deci faptul că vedem munții Carpați de la Bucuresti, nu implică că Pământul este plat.

AL DOILEA CALCUL

De pe internet aflăm că cei care susțin teoria Pământului Plat afirma ca acesta are forma unui disc cu diametrul de 40900 km. Distanța de la Soare la Pământ este de 4828 de km iar Soarele se mișca pe o orbită în formă de cerc cu raza de 10 000 de km și centrul orbitei deasupra polului nord. Vedeți fig 4.

fig 4

Distanta pana la soare 3000 de miles, adica 4828 km: Distance_to_the_Sun
Diametrul pamantului 24900 miles, adica 40000 km The Ice Wall
Distanta Romaniei am aproximat-o din poza, daca cineva are obiectiuni, pot reface calculul dar concluziile vor fi aceleasi: The Ice+Wall

Folosind acest model am calculat la ce unghi față de Pământ se află Soarele văzut din Romania atunci când este cel mai “luminos” și la ce unghi se află atunci când este cel mai “intunecos”, adica când este noapte, tot in Romania, evident. Conform teoriei Pământului Plat, pe Pământ se face intuneric pentru că Soarele se indepărtează de noi atât de mult încât nu îl mai putem vedea. El apune pentru că tot îndepărtându-se, dă impresia că se atinge de Pământ.

Conform calculelor mele, în acest model al Pământului Plat, Soarele apare la un unghi de 44 de grade, dacă îl privim din Romania, atunci când este cel mai “luminos” (adică atunci când este cel mai aproape de noi), iar când este cel mai “intunecos” (adica atunci când este cel mai departe de noi și este noapte) el apare la un unghi de 17,8 grade. Cu alte cuvinte el nu poate fi observat la un unghi de mai puțin de 17,8 grade, ceea ce înseamnă că nu se depărtează suficient ca să observam că el apune, pentru ca atunci ar fi necesar să poată fi observat la 0 grade, iar mai jos de 17,8 grade nu poate fi observat, conform acestui calcul bazat pe modelul Pământului Plat. In fig 2, fig 3, vedeți schița pe care am folosit-o pentru calcul. Unghiul de 44 de grade, este arctan(4828/5000) iar unghiul de 17,8 grade este arctan(4828/15000).

fig 3

Acest calcul ne demonstreaza deci că Soarele, chiar dacă ar dispare, pentru că e prea departe, el ar trebui s-o faca în timp ce noi îl privim printr-o lunetă pe care o ținem la un unghi de 17,8 grade față de Pământ sau mai mult, iar noi observăm în realitatea că el dispare la 0 grade, căci doar asta înseamnă fraza „soarele apune”, pe care majoritatea am trăit-o. Deci teoria Pământului Plat contrazice ceea ce observăm cu totii din România, când privim Soarele.

Țin să subliniez că, chiar dacă modelul Pământului Plat, promovat de către cei care îl susțin pe internet, nu corespunde realității, asta nu înseamnă că unele argumente pe care aceștia le folosesc sunt false. Aș putea spune că unele sînt chiar interesante.

Pe de alta parte, chiar dacă și în această teorie a Pământului Plat apar multe adevăruri, asta nu înseamnă că Pământul este plat, cel puțin dacă presupunem modelul oficial promovat de aceștia.

Aș vrea să mai fac niște precizări. Am văzut pe diverse bloguri calcule similare cu cel pe care l-am făcut aici,  prezentate celor care cred în aceasta moderna varianta a Pământul Plat.

Aceștia se apară introducând noi presupuneri în teoria lor, cum că ar fi undeva o oglindă, sau alte chestii. Atâta timp cât ei nu explică cum această oglindă e plasată și unde, în teoria lor oficială pe care o promovează, eu nu imi pierd timpul să îi combat. Astept, asadar, mai intai varianta lor oficiala cu oglinzile sau ce-or fi alea.

Deci dacă cineva are obiecțiuni vizavi de aceste concluzii, îl rog să prezinte informații despre ce am omis în calcul dar aceste informații trebuie să fie promovate oficial pe scara largă, nu niște informații ascunse pe niște forumuri.

NOTĂ OrtodoxINFO
Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

40 comentarii

    1. Pertinent pe dracu!Manipulator poate!Pai soarele si luna nu se invar pe centru asa cum vor cacaciosii astia sa minta.Rotatia solara e in spirala in urcare si cobora la fel.Exemplu:Cand e pe Tropicul Capricornului este vara in emisfera sudica si iarna in cea nordica.Avand viteza foarte mare urca spre Linia ecuatorului.In acest timp e toamna in emisfera sudica si primavara in cea nordica.De aici viteza scade si urca pe tropicul Racului.In acest moment este vara in emisfera sudica si vara in cea nordica.Soarele coboara iar spre Ecuator.Avem primavara in emisfera sudica si toamna in emisfera nordica…Si luna functioneaza la fel si avem patrarele,iar in mersul lor ele se intersecteaza (luna trece prin fata soarelui si asa avem si eclipsele de soare.Iar formula pe care a prezentat o el acolo (Formula lui Pitagora si el mason de rang 33) e calculata gresit.E vorba de cei 8 inchi care trebuie corectati la fiecare km.Daca adunam distanta si calculam,clar Carpatii nu o sa se vada niciodata pe un pamant sfera,nu rotund cum spun toti prostii pe net si in mediul online cand vorbesc de pamantul sfera,(glob).

        1. Mircea

          Daca te referi la autorul calculelor matematice din articol, am tot spus-o dar o mai repet: este adeptul GEOCENTRISMULUI.

          Altfel spus, daca nu consideri ca Pamantul e plat nu inseamna ca esti adeptul heliocentrismului.

  1. Știință spune ca soarele are 13 miliarde de ani și pământul 8 miliarde iar biblia spune ca pământul a fost creat în a 2 a zi iar soarele luna și stelele în a 4 a zi deci Cum se învârtea pamantul în jurul soarelui judeca și tu autorule cine are dreptate. Pamantul e plat dar majoritatea au capul gol

      1. Daniel 4. 10 ,11 , crezi ca vedenia aia e aiurea? pe o sfera nu poți vedea vârful copacului.., și sunt multe chestii in biblie care se contrazic cu știinta , un lucru e clar ori crezi biblia toata (nu doar ce vrei) ori stiinta (pe nedrept numita asa), gândește tu,analizează logic, nu te lua după nimeni și o sa iți dai seama cum sta treaba

  2. Poate e o taină ? Dece nu se publică imagini reale din sateliți? O sferă circumcisă unui dom ?Cât de importante sunt acestea pt. un creștin ?

  3. Pamantul e plat si suntem intr-o cupola, exact cum este descrisa in biblie. Felul in care s-a distorsionat in mod intentionat perceptia noastra asupra formei pamantului e in directa legatura cu propaganda ateista. Cine mai crede in biblie daca din primele randuri stiinta acestei carti a adevarului se contrazice cu stiinta mincinoasa a lumii? Au incercat sa sparga cupola prin operatiunile militare de tip nuclear Fishbowl si Dominic in timpul razboiului rece si cand au vazut ca nu se poate sparge ‘domul’ au filmat aterizarea pe luna intr-un studio din hollywood ca sa fraiereasca lumea. Nu degeaba satan e printul minciunii si al acestei lumi.

    1. Dupa toate aceste incercari, Von Braun s-a retras partial din lumina reflectoarelor. Iar piatra lui de mormant spune… ce e de spus.

  4. Cutremuratu-s-a pamantul si toti cei ce locuiesc pe el; Eu am intarit stalpii lui.(Ps.74.3).
    Iar norii, invartindu-se in cercuri alearga dupa planurile Sale, astfel ca indeplinesc tot ce le porunceste, in lungul si in latul lumii Sale pamantesti. (Iov37.12).

  5. „Oamenii susțin că dacă Pământul ar fi plat, cu Soarele rotindu-se deasupra și în jurul nostru, ar trebui să putem vedea Soarele din orice loc de pe Pământ, și lumina zilei ar trebui să fie prezentă chiar și în timpul nopții. Deoarece Soarele nu este la 93 de milioane de mile depărtare, ci mai degrabă doar la câteva mii și luminează în jos ca un reflector, odată ce acesta s-a deplasat în mod semnificativ suficient de departe față de locația ta, devine invizibil dincolo de orizont și lumina zilei scade încet, până când dispare complet. Dacă Soarele era la 93 de milioane de mile depărtare, iar Pământul o bilă rotativă, tranziția de la lumina zilei la noapte, ar fi în schimb aproape instantanee cand ai trece linia terminator.”

    „Oamenii susțin că dacă Pământul ar fi plat, cu Soarele rotindu-se deasupra și în jurul nostru, ar trebui să putem vedea Soarele din orice loc de pe Pământ, și lumina zilei ar trebui să fie prezentă chiar și în timpul nopții. Deoarece Soarele nu este la 93 de milioane de mile depărtare, ci mai degrabă doar la câteva mii și luminează în jos ca un reflector, odată ce acesta s-a deplasat în mod semnificativ suficient de departe față de locația ta, devine invizibil dincolo de orizont și lumina zilei scade încet, până când dispare complet. Dacă Soarele era la 93 de milioane de mile depărtare, iar Pământul o bilă rotativă, tranziția de la lumina zilei la noapte, ar fi în schimb aproape instantanee cand ai trece linia terminator.”

    „O filmare făcută de amatori, cu ajutorul unui balon, deasupra norilor, a furnizat dovezi vizuale uimitoare că Soarele nu poate fi la milioane de mile depărtare. În câteva secvențe puteți vedea clar un punct-fierbinte reflectându-se asupra norilor, direct sub influența reflecției luminii Soarelui. Daca Soarele ar fi fost de fapt la milioane de mile depărtare, un astfel de punct-fierbinte mic localizat, nu ar fi putut să apară.”

    Punctul fierbinte la minutul 3:30 – https://youtu.be/pnzUgKZ8m2k

    „Unii heliocentriști au încercat să sugereze că declinarea treptată a stelei Polare atunci când un observator se deplasează spre sud, este o dovadă a unui Pământ globular. Nici pe departe, declinarea stelei Polare sau orice alt obiect este pur si simplu un rezultat al legii perspectivei pe suprafețe plane (plate). Legea perspectivei impune faptul că unghiul și înălțimea din care se vede un obiect, diminuează cel mai îndepărtat obiect, până la un anumit punct, când linia de vedere și aparenta suprafață în pantă a Pământului converg la un punct de dispariție (adică linia orizontului), dincolo de care obiectul este invizibil. În modelul Pământului-bilă orizontul se pretinde a fi curbura Pământului, pe când în realitate, orizontul este cunoscut a fi pur și simplu linia de dispariție a perspectivei bazată pe puterea ochilor tăi, a instrumentelor, a vremii și a altitudinii.”

    Un aflat obiect pe o suprafata plana, nu poate fi vazut de la orice distanta, datorita legii perspectivei.

    1. „O altă dovadă că Soarele nu este la milioane de mile depărtare, este demonstrată prin trasarea unghiului razelor Soarelui, înapoi la sursa lor de deasupra norilor. Există mii de poze care arată cumlumina Soarelui vine în jos prin plafonul-norilor ca o diversitate de unghiuri convergente. Zona de convergență, este desigur, Soarele, și în mod clar NU este la milioane de mile depărtare, ci mai degrabă, relativ aproape de Pământ, chiar deasupra norilor.”

      http://www.trade2win.com/boards/attachments/trading-journals/185440d1424033149-my-journal-3-crepuscular1606_650x488.jpg

      https://i.ytimg.com/vi/b_ppPXChyTo/maxresdefault.jpg

      1. aici cred ca e gresit, deoarece nu se tine cont de atmosfera si de distorsiunile imprimate luminii, poate functiona ca o lupa si noi credem ca sursa luminii e pe suprafata lupei, doar masuratori in afara atmosferei ar putea lamuri problema

  6. Sigur ca Soarele este aici aproape, la o aruncătură de băţ. E atat de aproape ca avioanele mai ca se prajesc cand din intamplare trec la vreo 5 km de Soare si o patesc ca Pasarea Pheonix.

    Da, daca e asa apropae ia spune+mi tu mie cum se comporta o umbra pe pamant daca Soarele se afla la 10 km distanta de Pamant ? Tine cont ca pamantul de la un cap luminat la alt ca luminat, rasarit la apus, are aprox 20.000 km. Ia gandeste putin.

    1. Soarele nu este la cativa km de Pamant, ci la cateva mii de mile fata de acesta. Soarele nu este de 400 de ori mai mare decat Luna, nici mai mare decat Pamantul, avand in diametru vreo 32 de mile , si nu este nici sferic, ci un disc plat, ce lumineaza ca o lentila.

      „Când observăm Soarele și Luna vedem două cercuri echidistante cu dimensiuni egale, urmând căi similare cu viteze similare, în jurul unui Pământ plat staționar. „Experții” de la NASA, oricum, pretind că experiența noastră din fiecare zi, bazată pe simțul realității este falsă total! Pentru început, ei spun că Pământul nu este plat, ci o bilă mare; nu este staționar, ci se rotește pe calea sa, cu o viteză de 19 mile pe secundă; ei spun că Soarele nu se învârte în jurul Pământului, așa cum pare, ci Pământul se învârte în jurul Soarelui; Luna, pe de altă parte, se învârte în jurul Pământului, cu toate acestea, nu de la est la vest, așa cum pare, ci mai degrabă de la vest la est; iar Soarele este de fapt de 400 de ori mai mare decât Luna și de 400 de ori mai departe! Puteți vedea clar că sunt de aceeași dimensiune și la aceeași distanță, puteți vedea că Pământul este plat, puteți simți că Pământul este staționar, dar conform doctrinei astronomiei moderne, nu aveți dreptate și sunteți un naiv demn de un ridicol fără sfârșit, dacă îndrăzniți să credeți propriilor ochi și propriei experiențe.”

      „Cifrele astronomice Heliocentrice sună întotdeauna ca fiind perfect precise, dar acestea au fost cunoscute în istorie pentru schimbarea lor regulată și drastică pentru a se potrivi cu diversele lor modele. De exemplu, în vremea lui, Copernic a calculat distanța Soarelui față de Pământ ca fiind de 3.391.200 de mile. Secolul următor Johannes Kepler a decis că era de fapt la 12.376.800 de mile depărtare. Isaac Newton a spus odată: «Nu contează dacă îl socotim la o distanță de 28 sau 54 de milioane de mile, pentru fiecare ar fi la fel de bine!» Cât de științific!? Benjamin Martin a calculat între 81 și 82 de milioane de mile, Thomas Dilworth a pretins 93.726.900 de mile, John Hind a declarat categoric 95.298.260 de mile, Benjamin Gould a declarat mai mult de 96 de milioane de mile, iar Christian Mayer credea că erau mai mult de 104 milioane! Adepții Pământului plat, în schimb, de-a lungul veacurilor, au folosit sextante și trigonometria plană, pentru a face astfel de calcule și au constatat că Soarele și Luna, au amândouă aproximativ doar 32 de mile în diametru și mai puțin de câteva mii de mile față de Pământ.”

      „Modelul Pământului-bilă pretinde că Soarele este exact de 400 de ori mai mare decât Luna și de 400 de ori mai departe de Pământ, făcându-le să apară „în mod fals” ca având exact aceeași dimensiune. Încă o dată, modelul bilei ne cere să acceptăm ca și coincidență ceva care nu poate fi explicat altfel, decât prin designul natural. Soarele și Luna ocupă aceeași mărime de spațiu în cer și au fost măsurate cu sextanți, rezultând ca fiind de dimensiuni egale și la distanță egală, deci afirmând altfel, este împotriva ochilor noștri, experienței, experimentelor și simțului realitații.”

      Vazut prin telescop Soarele arata diferit de cum il arata NASA, arata ca un disc: https://www.youtube.com/watch?v=XyKvTVNXFVg

  7. Ideea aceasta este gresita:

    „Mentionez că în cazul în care pământul ar fi plat, înălțimea clădirii de unde observăm munții nu conteaza pentru cât anume din munți vedem.”

    Inaltimea cladirii ar conta datorita legii perspectivei. Corpurile dispar la orizont datorita acestei legi si nu din cauza „curburii”.

  8. Si daca pamantul e plat, oare nu observa nimeni ca el Pamantul ar fi luminat doar un sfert din suprafata sa ? Adica el Pamantul ar sta mai mult in intuneric decat in lumina, adica un punct de pe Pamant, un oras, o comuna, o aia aia, ar fi luminata in medie doar 6 ore, ceea ce nu este asa.
    Lauti modelul ala plat si consultati pe unde-i noapte in acest moment si apoi cautati pe net imagini live sa vedeti de este asa.
    Logic cu veti avea o mare proiblema. Modelul acela de sus este eronat.

    1. Teoria Pamantului plat nu afirma ca Soarele lumineaza o portiune diferita fata de cea pe care o vedem ca este luminata. Ceea ce vedem mai sus este doar o simpla schita, ce nici nu are intentia de a arata exact sau aproximativ cum lumineaza Soarele.

      O harta oficiala a Pamantulu plat nu exista in acest moment (sau nu e facuta publica). Nimeni nu stie exact cum arata harta Pamantului plat. Ceea ce se gaseste acum pe internet sunt doar schite, ce vor sa arate cu aproximatie si nu cu exactitate, cum arata harta Pamantului (referitor la continente si ape).

  9. rr, dar cum lumineaza Soarele intr-un model Pamant plat ?
    Cum arata Pamantul plat ? E rotund ? E patrat ? Daca e rotund are un centru (polul Nord) ? Si daca are un pol nord, atunci avem un sistem ca in reprezentarea de mai sus. Ce tot o dam cotita dupa corcodus. Daca e ca modelul de mai sus clar Soarele lumineaza maxim un sfert din Pamant. ESTE IMPOSIBIL CA INTRUN MODEL PLAT SOARELE SA LUMINEZE MAI MULT DE UN SFERT DIN PAMANT. Intrun model plat un punct de pe pamant poate fi MAXIM, DAR MAXIM, luminat 6 ore. ATAT.

    Se intampla in realitate lucrul acesta ?

    1. Soarele se afla in interiorul firmamentului semisferic (in care se afla si luna si stelele) ce se intinde despra si in jurul Pamantului, iar din cauza formei firmamentului, discul Soarelui nu este paralel cu Pamantul, drept urmare nici lumina lui nu este perpendiculara cu Pamantul, iar firmamentul la randul lui fiind ca o lentila pentru Soare, aceasta lentila ii poate influenta forma luminii pe Pamant (cu ajutorul unei lentile poti obtine diferite forme de lumina, poti obtine si un punct negru in mijlocul portiunii luminate) astfel portiunea luminata poate sa nu fie rotunda, si poate ocupa mai mult de un sfert din suprafata Pamantului.

  10. Asta cu maxim 6 ore ar fi valabil la ecuator, la tropice ar fi MAXIM 3 ore si cateva minute lumina pe zi.

    Dar oare asa e ? Deschide fereasta si numara orele de lumina si te vei convinge.

  11. rr daca imi explici urmatoarele lucruri am sa te propun la premiul nobel pe 2018
    1. Cum poate Soarele, intrun model Pamant plat, sa lumineze 6 luni de zile polul Sud ?
    2. Cum poate Soarele, intrun model Pamant plat, sa lumineze jumatate din suprafata Pamantului ?
    3. Cum e posibil, intrun model Pamant plat, ca ziua la ecuator sa aiba 12 ore, nu 6 ore cum ar fi intrun astfel de model, ba cum e posibil ca la tropice ziua sa aiba tot 12 ore si nu 2-3 ore cum ar fi intrun model Pamant plat ?

    Raspunde-mi tu la aceste 3 intrebari si eu imi scot palaria in fata ta. (te rog, rapunsuri pertinente nu povesti cu zâne).
    Uite, apa curge la vale, daca aprinzi focul in soba incalzesti casa, daca pui grau in pamant primavara poti manca paine in toamna. Sti tu chesti logice, normale, lasate de Dumnezeu, nu lentile care lumineaza pe la poli si alte inventi ce tin de sfera minunilor.

    1. 1. In timpul solstitiului de iarna, Polul Sud nu este luminat in acelasi mod in care este luminat Polul Nord in timpul solstitiului de vara. In timpul solstitiului de iarna, la Polul Sud nu exista „Soarele de la Miezul Noptii”, deci nu este luminat 24 de continuu.

      „Soarele de la Miezul Nopții” este un fenomen arctic care apare anual în timpul solstițiului de vară, unde pe parcursul mai multor zile, chiar și un observator suficient de departe de nord poate vedea cercurile de călătorie ale Soarelui deasupra capului, înălțându-se și coborând pe cer pe tot parcursul zilei, dar niciodată stând pe deplin sus mai mult de 72 de ore! Dacă Pământul ar fi de fapt un glob rotativ care gravitează în jurul Soarelui, singurul loc unde un astfel de fenomen ca „Soarele de la Miezul Nopții” ar putea fi observat ar fi la poli. Din orice alt punct de vedere de la 89 de grade latitudine în jos, nu ar putea niciodată, indiferent de orice pantă sau înclinare, să se vadă Soarele timp de 24 de ore continuu. Pentru a vedea o întreagă revoluție a Soarelui pe un glob rotativ, din alt punct decât polii, ar trebui să vezi prin mile și mile de uscat și mare pentru o parte a revoluției!”

      Soarele de la Miezul Noptii vazut din Norvegia: https://www.youtube.com/watch?v=hieFRBYa7Eg

      „Sediul susține că Soarele de la Miezul Nopții este experimentat în Antarctica, dar în mod convenabil ei nu au niciun film netăiat care să arate acest lucru, și nici nu permit exploratorilor independenți să călătorească în Antarctica pe parcursul solstițiului de iarnă pentru a verifica sau a respinge aceste afirmații. În schimb, există zeci de filme netăiate disponibile publicului, care arată Soarele de la Miezul Nopții din zona arctică și au fost verificate dincolo de orice umbră de îndoială.”

      https://www.esrl.noaa.gov/gmd/obop/spo/movies.php

      „În locurile latitudinilor comparabile de nord și sud, Soarele se comportă foarte diferit față de cum ar trebui să se comporte pe un Pământ bilă ce se rotește, dar exact cum ar trebui să se comporte pe un Pământ plat. De exemplu, cele mai lungi zile de vară de la nordul ecuatorului sunt mult mai lungi decât cele de la sudul ecuatorului, și cele mai scurte zile de iarnă de la nordul ecuatorului sunt mult mai scurte decât cele de la sudul ecuatorului. Acest lucru este inexplicabil pe un Pământ bilă care se rotește și se clatină în mod uniform, dar se potrivește exact pe modelul plat cu cercurile de călătorie ale Soarelui deasupra și în jurul Pământului de la tropic la tropic.”

      „În locurile latitudilor comparabile de Nord și Sud, zorii și amurgul se petrec foarte diferit față de cumar trebui să se petreacă pe o bilă rotativă, dar exact cum ar trebui să se petreacă pe un Pământ plat. În nord zorii și amurgul vin încet și durează mai mult decât în sud, unde vin și pleacă foarte repede. În anumite locuri din nord, amurgul poate dura mai mult de o oră, în timp ce la latitudinile sudice comparabile, în câteva minute lumina Soarelui dispare complet. Acest lucru este inexplicabil pe un Pământ bilă care se rotește și se clatină în mod uniform, dar este exact ceea ce este de așteptat pe un Pământ plat cu Soarele călătorind mai rapid, în cercuri mai largi deasupra sudului și mai încet, în cercuri mai înguste deasupra nordului.”

      „Dacă Soarele călătorește în cercuri deasupra și în jurul Pământului la fiecare 24 de ore, în mod constant de la tropic la tropic, la fiecare 6 luni, rezultă că regiunea nordică centrală va primi anual mult mai multă căldură și lumină solară decât regiunea circumferențială sudică. Din moment ce Soarele trebuie să treacă peste regiunea sudică care este mai mare, în aceleași 24 de ore trebuie să treacă peste regiunea nordică care este mai mică, iar trecerea acestuia, de asemenea, trebuie în mod necesar să fie proporțional mai rapidă. Acest lucru explică perfect diferențele dintre temperaturile arctice/antarctice, anotimpuri, durata luminii zilei, viața plantelor și animalelor; acesta este motivul pentru care zorii și amurgul din Antarctica sunt foarte abrupte în comparație cu nordul; și acest lucru explică de ce în multe nopți arctice din mijlocul verii, Soarele nu apune deloc!”

      La intrebarile 2. si 3. inteleg ca te indoiesti de existenta firmamentului. Existenta acestui firmament cu Soarele, Luna si stelele in el, este confirmata si in Biblie, si de Sfintii Parinti.

      In Biblie Pamantul este descris ca fiind cufundat in apa si avand dorma de cerc (sau portiunea de pe el, pe care avem acces are forma de cerc, el poate fi mai mare), fiind acoperit de acest firmament cu care Dumnezeu a desparit apa de dedesupa lui, de cea de dedesuptul lui, iar apoi pe cea de dedesuptul lui a facut-o sa se scurga, pentru ca in interiorul firmamentului sa ramana saptiul liber (vaduhul) si sa se arate uscatul:

      Şi a zis Dumnezeu:

      „Să se adune apele cele de sub cer la un loc şi să se arate uscatul!” Şi a fost aşa. şi s-au adunat apele cele de sub cer la locurile lor şi s-a arătat uscatul.”

      Un lucru asemanator s-a intamplat cu scurgerea apelor s-a intamplat dupa potopul din veremea lui Noe.
      Firmamentul este numit in Biblie “tarie”, “bolta” si chiar “cort”, si acopera o forma de cerc:

      Aici arata forma (sau portiunea) Pamantului ca fiind un cerc:

      “El a tras un cerc pe suprafaţa apelor, până la hotarul dintre lumină şi întuneric.” Iov 26:10

      “El stă în scaun deasupra cercului pământului; pe locuitori îi vede ca pe lăcuste; El întinde cerul ca un văl uşor
      şi îl desface ca un cort de locuit.” Isaia 40:22

      Aici a despartit acele ape, prin facerea firmamentului:

      „Și a zis Dumnezeu: «Să fie o tărie prin mijlocul apelor și să despartă ape de ape!» Și a fost așa.” Geneza 1:6

      „A făcut Dumnezeu tăria și a despărțit Dumnezeu apele cele de sub tărie de apele cele de deasupra tăriei.” Geneza 1:7

      „Tăria a numit-o Dumnezeu cer. Și a vazut Dumnezeu că este bine. Și a fost seară și a fost dimineață: ziua a doua.” Geneza 1:8

      Aici face referire la faptul ca Luna, Sarele si Stelele sunt puse inauntrul firmamentului:

      „Și a zis Dumnezeu: «Să fie luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pe pământ, să despartă ziua de noapte și să fie semne ca să deosebească anotimpurile, zilele și anii,» Geneza 1:14

      «Și să slujească drept luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pământul.» Și a fost așa.” Geneza 1:15

      „A făcut Dumnezeu cei doi luminători mari: luminătorul cel mai mare pentru cârmuirea zilei și luminătorul cel mai mic pentru cârmuirea nopții, și stelele.” Geneza 1:16

      „Si le-a pus Dumnezeu pe taria cerului, ca sa lumineze pamântul,” Geneza 1:17

      ”Să cârmuiască ziua și noaptea și să despartă lumina de întuneric. Și a văzut Dumnezeu că este bine.” Geneza 1:18

      Si alte citate referitoare la firmament:

      „Apoi a zis Dumnezeu: «Să mişune apele de vietăţi, fiinţe cu viaţă în ele şi păsări să zboare pe pământ, pe întinsul tăriei cerului!» Şi a fost aşa.” Geneza 1:20

      Aici arata clar ca acel firmament este ceva solid:

      „Poţi să întinzi la fel cu El boltitura cerului, ca o oglindă turnată din metal ?” Cartea lui Iov 37:18

      „El a zidit locuinţele Sale înalte în ceruri şi bolta cea de peste pământ a întemeiat-o. El cheamă apele mării şi le revarsă peste faţa a tot pământul. Domnul este numele Lui.” Amos 9:6

      „Când El a întemeiat cerurile eu eram acolo; când El a tras bolta cerului peste faţa adâncului,” Pildele lui Solomon 8:27

      Si niste citate ale unor Sfinti Parinti cu privire la faptul ca Luna Soarele si Stelele sunt in interiorul acelui firmament, iar in spatele lui se afla apa sub forma de gheata sau si lichida:

      Sfântul Chiril al Ierusalimului – Cateheze: „Se cuvenea să se minuneze la vederea bolţilor cerurilor! Se cuvenea să se închine Celui care a pus cerul ca o cămară (Isaia 40, 22), Celui care din firea curgătoare a apelor a făcut tăria cerului! Căci Dumnezeu a spus: „Facă-se întăritură în mijlocul apei”. Dumnezeu a spus odată; cerul s-a statornicit şi nu cade. Cerul este de apă, iar soarele, luna şi stelele care sunt în el, sunt de foc. Cum pot să străbată prin apă corpuri de foc ? Dacă cineva se îndoieşte de aceasta din pricina naturii contrare a focului şi a apei, să-şi aducă aminte de focul care ardea cu grindină pe timpul lui Moise în Egipt (Ieşirea IX, 23-24), şi să vadă creaţia cu totul înţeleaptă a lui Dumnezeu.
      Deoarece era nevoie de apă la cultivarea pământului, Dum¬nezeu a făcut din apă cerul de deasupra; în felul acesta, când ogoarele pământului au nevoie să fie udate de ploi, cerul din fire este gata pentru aceasta.”

      Sfântul Ioan Damaschin – Dogmatica: „Mai întâi a făcut Dumnezeu tăria, care a despărţit apa cea de deasupra tăriei şi cea de dedesubtul tăriei. Căci la porunca dumnezeiască tăria a fost întărită în mijlocul abisului apelor. Pentru aceea a spus Dumnezeu să se facă tărie şi s-a făcut. Dar pentru care motiv a pus Dumnezeu apa deasupra tăriei ? Din pricina arşiţei cea fierbinte a soarelui şi a eterului. Căci îndată după tărie se întinde eterul. Iar soarele împreună cu luna şi stelele sunt în tărie. Dacă n-ar fi fost apa acolo, s-ar fi aprins tăria din pricina căldurii… Mai mult, Dumnezeu a numit tăria „cer” (Facerea I, 8) şi a poruncit ca acesta să fie în mijlocul apei, orânduind ca el să despartă apa care este deasupra tăriei de apa care este dedesubtul tăriei (Facerea I, 6).
      Aşadar, când voia să zică „cerul cerului”, a zis „cerurile cerurilor”, ceea ce însemnează cerul de deasupra tăriei; iar când spune „apele de deasupra cerurilor” (la fel), potrivit obiceiului limbii evreieşti, este numit cu pluralul „ceruri” fie aerul şi tăria, fie cele şapte zone ale tăriei, fie tăria.”

      Sfântul Ioan Gură de Aur – Omilii la Facere: „În acelaşi timp putem chiar spune şi despre stele, că Dumnezeu a poruncit să fie în tăria cerului, ca să trimită lumina lor pe pământ… Că de asta au şi fost puse pe cer, ca să lumineze pe pământ şi să stăpânească ziua şi noaptea… că după ce ne-a vorbit de crearea celor doi luminători şi a stelelor, grăieşte despre toţi în general spunând: «Să stăpânească zilei şi nopţii şi să osebească între mijlocul luminii şi între mijlocul întunericului.»După cum nu poţi vedea ziua stelele mergând pe cer – că lumina soarelui prin marea ei strălucire, le acoperă rostul lor – tot aşa nici soarele nu se arată vreodată noaptea, pentru că luna cu lumina ei e îndestulătoare să lumineze întunecimea nopţii. Fiecare dintre stihii îşi păstrează drumul său şi nu-şi depăşeşte propria măsură; ascultă de porunca Stăpânului şi-şi împlineşte lucrarea ei.”

      Sfântul Atanasie cel Mare – Cuvânt împotriva arienilor: „Iar toată lumea văzută a fost făcută în şase zile: în prima, lumina pe care a numit-o zi; în a doua tăria; în a treia, adunarea apelor… „Şi puse pre dânşii Dumnezeu întru întăritura cerului, ca să lumineze pre pământ. Şi să stăpânească zilei şi nopţii. Iar Dumnezeu i-a pus pe ei pe tăria cerului, să lumineze pre pământ şi să stăpânească zilei şi nopţii.”… Iar tăria să osebească apă de apă şi acolo să punem stelele.”

      Sfântul Clement Romanul – Omilii: „Iarăşi el a împodobit tăria cea văzută cu stele, cărora le-a hotărât calea şi mersul.”

      Apa exista si in interiorul firmamentului, se poate vedea acest lucru si prin telescop, cand ne uitam la “plante” si stele:

      Venus: https://www.youtube.com/watch?v=XLP-vyOGA80
      Marte: https://www.youtube.com/watch?v=uhkxdnzkY78
      Jupiter: https://www.youtube.com/watch?v=iqu2KkNMUFs
      Mercur: https://www.youtube.com/watch?v=AYkXL1rX0s4
      Saturn: https://www.youtube.com/watch?v=-_LxkhF_dxc
      Neptun: https://www.youtube.com/watch?v=kbhfj-wrmZs
      Uranus: https://www.youtube.com/watch?v=4hhvUvXdvTs
      Posibil – Pluto: https://www.youtube.com/watch?v=4rxdWMUk6Xo

      Imaginile obtinute prin telescop, sunt destul de clare, incat si cei care le posteaza pe internet, spun: “Pare ca este in apa…”, “ Aceasta sigur nu e o planeta.”. Asa zisele planete se vad diferit de ce ne arata NASA, se vad ca niste discuri in apa… Iar apa respectiva nu ar putea fi tinuta acolo decat de ceva solid.

      “Se susține că celelalte planete sunt sfere și deci, prin urmare, Pământul trebuie să fie, de asemenea, o sferă. În primul rând, Pământul este un „plan” nu o „planetă”, deci forma acestor „planete” de pe cer, nu are nici o influență asupra formei Pământului de sub picioarele noastre. În al doilea rând, aceste „planete” au fost cunoscute de mii de ani în întreaga lume ca „Stelele Rătăcitoare”, deoarece acestea se deosebesc de celelalte stele fixe, doar în mișcările lor relative. Atunci când sunt privite imparțial cu ochiul liber sau printr-un telescop, stelele fixe și rătăcitoare apar ca niște discuri luminoase, NU ca niște planete sferice. Pozele și filmele cu planete sferice prezentate de NASA, sunt toate, în mod clar, imagini false generate de calculator, și NU fotografii.”

      https://flatearthscienceandbible.files.wordpress.com/2016/02/img_4655.jpg?w=474

    1. Ti-am spus mai sus, ca datorita firmamentului, care este ca o lentila imensa ce influeneteaza forma portiunii luminata de Soare. Forma si marimea acelei portiuni se pot schimba la fiecare solstitiu, datorita miscarii Soarelui in sus si in jos, in acel firmament (lentila).

      Poate sa fie aproximativ ca aici: http://i40.tinypic.com/1zp48dh.jpg

  12. Domnule, oricat m-as stradui eu sa-ti dau dreptate si sa fiu de acord cu teoria dv nu pot. Tu imi spui ca ar putea fi ca in imaginile din link.
    Ma uit la imaginea din mijloc si ma minunez cum se poate opri lumina in linie dreapta ? zici ca sunt aia din razboiul stelelor cu sabiile lor laser ce se opreau fix la 1 metru de maner, si dai si dai lupte de sareau scantei din sabia lor de lumina.
    Apoi ma uit la prima imagine si ce sa vad ? vad un pamant luminat doar un sfert. Daca urmariti camerele video, in timp real, din intreaga lume veti constata ca niciodata in luna iunie soarele nu lumineaza doar un sert din pamant.
    De cea de a treia imagine ce sa mai zic ? Decat ca urmariti iar camerele video online.

    Spune-mi te rog, un model pamant glob, contrazice existenta firmamentului ?

    1. Este adevarat, existenta firmamentului nu contrazice forma sferica a pamantului, dar daca firmamentul este semisferic, atunci da posibiliatea Soarelui sa schimbe forma portiunii luminate, nu neaparat exact ca in exemplele de mai sus.

      O tentativa de reproduce acest lucru: https://www.youtube.com/watch?v=U5TNCQq-KpM
      E posibil ca si fenomnul Sundogs sa aibe legatura cu firmamentul: https://www.youtube.com/watch?v=Uw2TantFh0E

      Daca firmamentul ar fi sferic, in acest caz ar trebui sa existe fenomenul descris mai sus „Soarele de la Miezul Noptii” si in emisfera sudica, si poate acest fenomen ar trebui sa poata fi vazut si din alte locuri apropiate de Polul Sud, cum ar fi din orasul Ushuaia din sudul Argentinei sau poate si din Noua Zeelanda. In Antarctica, cercetatorilor independenti le este interzis sa se duca acolo in timpul solstitiului de iarna, ca se verifice lucrul asta.

      In emisfera nordica se poate vedea Soarele (nu doar lumina lui) continuu timp de 24 de ore, nu numai de la Polul Nord, ci din mai multe locuri apopiate de acesta, cum ar fi Alaska.

      Iar daca firmamentul ar fi sferic, atunci poate ar trebui sa avem si o Stea Polara pentru emisfera sudica:

      „Sigma Octantis se pretinde a fi o stea centrală a Polului Sud similară cu Polaris, în jurul căruia toate stelele din emisfera sudică se rotesc în direcția opusă. Spre deosebire de Polaris, oricum, Sigma Octantis nu poate fi văzută simultan din orice punct de-a lungul aceleiași latitudini, NU este centrală, dar se presupune că este cu 1 grad mai departe de centru, NU este nemișcată și de fapt nu poate fi vazută deloc folosind telescoapele accesibile publicului! Există speculații legitime cu privire la faptul dacă Sigma Octantis chiar există. Oricum, direcția în care stelele se mișcă deasupra, se bazează pe perspectiva și direcția exactă cu care te confrunți, nu pe emisfera în care te afli.”

      Si atunci nu ar mai trebui sa putem vedea constelatiile acestea din emisfera sudica:

      „Dacă Pământul ar fi o bilă, Crucea Sudului și alte constelații din sud, ar fi toate vizibile în același timp, de la fiecare longitudine la aceeași latitudine, ca și în cazul din nord cu Polaris și constelațiile sale înconjurătoare. Carul Mare/Mic și multe altele pot fi văzute simultan de la fiecare meridian nordic, în timp ce în sud, constelații precum Crucea Sudului nu pot fi văzute. Acest lucru dovedește că emisfera sudică nu este „pozitionată dedesubt”, ca în modelul Pământului-bilă, ci pur și simplu se întinde în continuare spre exterior, departe de punctul central nordic, ca în modelul Pământului plat.”

      „Există câteva constelații care pot fi văzute de la distanțe mai mari pe fața Pământului decât ar fi posibil în cazul în care lumea ar fi o bilă rotativă care gravitează și se clatină. De exemplu, Carul Mare, foarte aproape de Polaris, poate fi văzut de la 90 de grade latitudine nordică (Polul Nord), tot drumul până la 30 de grade latitudine sudică. Pentru ca acest lucru să fie posibil pe un Pământ-bilă, observatorii din sud ar trebui să vadă prin sute sau mii de mile de pământ bombat spre cerul nordic.”

      „Constelația Vulpecula poate fi văzută de la 90 de grade latitudine nordică, tot drumul până la 55 de grade latitudine sudică. Taur, Pești si Leu pot fi văzute de la 90 de grade nord tot drumul până la 65 de grade Sud. Un observator pe un Pământ-bilă, indiferent de orice pantă sau înclinație, în mod logic nu ar trebui să aibă posibilitatea de a vedea aşa departe.”

      „Vărsător și Balanță pot fi văzute de la 65 de grade nord la 90 de grade Sud! Constelația Fecioara este vizibilă de la 80 de grade nord până la 80 de grade sud și Orion poate fi văzută de la 85 de grade nord, tot drumul până la 75 de grade latitudine sudică! Toate acestea sunt posibile numai pentru că „emisferele” nu sunt nicidecum sfere, ci cercuri concentrice de latitudine care se extind în exterior de la Polul Nordic central cu stelele rotindu-se peste și în jur.”

      „Vazută de pe un Pământ-bilă, Polaris, situată direct deasupra Polului Nord, nu ar trebui să fie vizibilă de nicăieri în emisfera sudică. Pentru ca Polaris să fie văzută din emisfera sudică a unui Pământ globular, observatorul ar trebui să privească cumva „prin glob”, iar mile de uscat și de mare ar trebui să fie transparente. Polaris poate fi văzută, oricum, de la peste 20 de grade latitudine sudică.”

  13. Nu-s un adept al modelului heliocentrist, cu soarele in mijloc, al relativismului ce presupune ca nimic nu-i statornic, ci toate se invart in jurul altor lucruri si tot asa, dar nici nu cred intro teorie ce imi spune ca soarele se plimba cu oglinzi la el si si le schimba in functie de anotimp, glumesc desigur, deci nu cred in ceva ce pare atat de fortat incat nici sustinatorii lui nu cred.

  14. In link-ul de mai jos veti gasi traducerea cartii lui Gerrard Hickson – Kings Dethroned, o demontare sistematica a teoriilor care sustin big bang-ul, distantele pana la corpurile ceresti, teoriile gravitatiei, relativitatii, etc (cartea fiind scrisa in 1922).
    https://eplatnemiscat.wordpress.com/2017/09/11/regi-detronati-de-gerrard-hickson/
    Pe blog apar mai multe materiale despre pamantul plat, si vor mai aparea in viitor.
    Ce am inteles pana la momentul de fata este ca adevarul ne este ascuns in mod constant de catre cei care sunt in slujba „stiintei”. Marea inselare este o plasa care isi intinde mrejele in toate aspectele vietii, o plasa a careai tesatura foloseste fire de toate felurile (medicina, legi, drepturi ale omului, indatoriri cetatenesti, geoinginerie, istorie, etc, lista fiind foarte lunga) a careai tesere a inceput de la caderea lui Cain, continuata dupa potop, plasa care are ca singur scop sa il ascunda pe Dumnezeu, sa il nege, sa ii arate nebuni pe cei care inca cred in El si nu se lasa orbiti de magia zamislirilor stiintifice.
    Primul om care a ajuns in stratorfera cu un balon, Auguste Picard, a spus ca pare ca un disc plat cu marginea ridicata.

  15. exista inca multe fenomene inexplicabile (dar asta nu trebuie sa duca la concluzii gresite): de exemplu in anumite situatii poti vedea, pentru un timp, lucruri care se afla la distante apreciabile;

    am inteles ca nu-i cazul Carpatilor care se vad astfel de la Bucuresti (in ex. dat) cam tot timpul anului; chiar si asa nu justifica teoria pamantului plat

  16. Daca admitem ca pamantul este plat, trebuie sa admitem ca in general corpurile ceresti au forma plata, deci si Soarele si toate stelele care le vedem pe cer. Asa este oare?
    Apoi o afirmati de genul „Pamantul este plat” trebuie sa acopere toate fenomenele care deriva din aceasta afirmatie altfel nu este logica; asaca va trebui sa raspunda la urmatoarele intrbari pertinente: cat de gros este, ce este pe partea cealalta, de ce nu gasim limita plana (presupun ca nu este nemarginit), cum se comporta in raport cu Soarele astfel incat sa explice fenomenele de rotatie, revolutie, nutatie etc.
    Daca explicam ca o picatura de lichid in imponterabilitate formeaza o sfera si nu un plan, atunci intelegem suficienta fizica sa punem sub semnul intrebarii modelul plat al oricarui corp ceresc.
    Eruptia vulcanilor, succesiunea zilelor si anotimpurilor si multe altele sunt greu de explicat in modelul plat.
    Este mult mai credibil modelul Pamantului cu zona goala in interior.
    In geometrie sferica Pamantul este plat, pentru ca planul este o sfera, asa cum 1+1 =10 in sistem binar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button