X

Klaus Iohannis a fost invitat de Dodon la Chișinău. Îi va cere președintelui anti-român să-și retragă declarațiile șoviniste?

Conștient că a făcut prea multe declarații dubioase la adresa României și că cel mai probabil nu este dorit la Cotroceni, Dodon și-a luat inima în dinți și l-a invitat pe președintele României, Klaus Iohannis, la Chișinău.

Anunțul a fost făcut chiar de șeful statului pe o rețea de socializare. Dodon s-ar fi întâlnit astăzi cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova.
Dodon susține că ar fi avut câteva discuții amicale și productive cu Daniel Ioniță, despre necesitatea unei colaborări echilibrate și reciproc avantajoase între statele noastre, atât în domeniul economic, cât și în cel cultural.

Mai mult, președintele prorus l-ar fi asigurat pe Ioniță de faptul că relațiile moldo-române sunt și vor rămâne a fi fundamentale pentru Republica Moldova, în virtutea vecinătății noastre, a evenimentelor istorice comune și a afinităților culturale pe care le-am avut mereu.

„Suntem două state independente și suverane, care trebuie să găsească noi oportunități de cooperare respectuoasă și benefică pentru cetățeni”, a declarat Dodon

Șeful statului basarabean susține că i-ar fi îmânat ambasadorului Daniel Ioniță o scrisoare oficială adresată Președintelui României, Klaus Iohannis.

„Prin această scrisoare, i-am transmis domnului Președinte Iohannis invitația mea de a vizita Republica Moldova. Consider că între șefii de stat ai României și Republicii Moldova trebuie să fie închegată o comunicare responsabilă și constructivă.
Am toată convingerea că numai prin discuții repetate pot fi depășite asperitățile și dificultățile care mai apar în relațiile dintre state sau dintre instituții și mizez pe faptul că Președintele României este deschis să accepte un dialog la Chișinău, în orice perioadă comodă pentru dumnealui”, scrie Dodon.

NOTĂ OrtodoxINFO
Preşedintele Igor Dodon susţine că România nu are resursele financiare pentru a-şi putea asuma o eventuală Unire cu Republica Moldova. Dodon a menţionat că subiectul respectiv este actualizat în contextul campaniei electorale, în realitate, potrivit lui, România nu are avea bani pentru Unire.

Citiți și:

Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!