X

În CEASUL al 12-lea BOR face un gest minor în recunoașterea JERTFEI MĂRTURISITORILOR din TEMNIȚELE COMUNISTE

Decorarea foștilor deținuți politici din închisorile comuniste de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Au primit Crucea patriarhală: Dl. Octav Bjoza (preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România), Dl. Radu Ciuceanu (directorul Institutului Naţional pentru Studiul Totalitarismului al Academiei Române), Dna. Micaela Ghițescu, Pr. Nicolae Bordașiu, Pr. Mircea Goreţchi, Acad. Alexandru Zub, Dl. Demostene Andronescu. #Hram #SfântulDimitrie

Gepostet von TRINITAS TV am Freitag, 27. Oktober 2017

Tematica anului comemorativ 2017 a fost evidențiată în cadrul evenimentelor din aceste zile mai ales prin participarea mai multor ierarhi din fostele țări comuniste, între care primații PF Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii, PF Anastasie al Albaniei și PF Rastislav al Cehiei și Slovaciei, conform basilica.ro.

În cadrul omiliei rostite în altarul de vară de pe Colina Bucuriei, Patriarhul Kirill a subliniat faptul că martirii din perioada comunistă se roagă pentru noi și că legăturile cu ei sunt vii.

Sângele martirilor este sămânţa creştinismului; martirii şi mărturisitorii care au suferit în secolul al XX-lea în ţările noastre cu siguranţă se roagă pentru noi. Noi simţim rugăciunea lor, a spus patriarhul rus.

În cadrul ceremonialului liturgic, a fost rostită o ectenie specială pentru mărturisitorii și martirii din toate țările comuniste trecuți la Domnul și s-a intonat Veșnica pomenire în limbile română, slavonă și albaneză


A fost oferită distincția Crucea patriarhală, cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române, următoarelor persoane:

 • Octav Bjoza;
 • Radu Ciuceanu;
 • Micaela Ghițescu;
 • Nicolae Bordașiu;
 • Mircea Gorețchi;
 • Alexandru Zub;
 • Demostene Andronescu.
Categorii
Sfinții Închisorilor
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

18 comentarii

 1. Pina la urma trebuia sa vina Patriarhul; Kiril sa dea o palma BOR-ului. Ai nostri ierarhi sint niste fricosi care fac jocul elitelor ecumeniste si au ajuns sa le fie frica sa si gindeasca altfel decit li se comanda.
  Interesant cum canonizarea si recunosterea martirilor anticomunisti vine tocmai din…Rusia.
  Asteptam cu evlavie si credinta recunosterea sfinteniei lui Gafencu si celor impreuna patimitori cu el
  Doamne ajuta!!

 2. Da da luati exemplu de la Preoti marturisitori valabil pt Ierharhi Preotii actual care sa aude ca ati semnat un sinod Eretic la Creta Domnu spune ce sa facut la intunerec va fi scos la lumina

 3. Vine papa si beatifica pe episcopi greco-catolici si noi nu ne recunoastem sfintii din inchisori din care izvoraste mir si tamasuiesc de boli si fac minuni cu cei ii cinstesc

 4. Un nebun, acum 2 zile si-a taiat mina in semn de protest la vizita Patriarhului Kiril ( bine ca nu si-a taiat gitul). Gestul lui cica era impotriva comunismului rusesc si al bolsevicilor. Insa ceva este foarte interesant, acest individ, pe nume Alexandru Solomon este…evreu si culmea fiind ca cei care au adus bolsevismul in Rusia sint tocmai conationalii lui evrei.
  Un circar si un smintit, „mare” regizor de film.
  Sictir!

 5. Primul pas:canonizarea sfintilor din temnitele comuniste speram,se va face.Urmeaza urmatorii doi pasi: problema cu vanzarea pamanturilor la straini si impiedicarea votarii legii homosexualilor,ca sa scapam de urgiile viitoare de la Dumnezeu.Tineti minte!Cand vor fi numai trupe pe aici cantonate de prin toate colturile planetei,inclusiv o mare de batalioane rusesti ce se vor intinde pana la intrarea in Bucuresti pentru ca vom fi teritoriu international cu 3,8 MILIARDE DE SOLDATI CANTONATI LA NOI DOAR CA TARA DE TRANZIT ,SA IESITI DIN POLITICA CA SA NU AFLE RVSII SAU AMERICANII CE ADEZIUNE POLITICA(PRIN PARTIDELE STIUTE) AVETI ,CA VETI FI IMPUSCATI FARA DREPT DE APEL CA DUSMANI FIE AI UNORA FIE AI CELORLAlti.PE VREMEA ACEEA ECONOMIA NU VA MAI FUNCTIONA,NICI UNITATILE DE INVATAMANT,CI VA FI DOAR CRUCEA ROSIE SI O PARTE A SPITALELOR,CARE VOR REZISTA.VOM MANCA CU TOTII LA GAMELA(ASTA PANA SA INCEAPA RAZBOIUL ).CAND VOR VENI TRUPE MILITARE DIN APUS SI VA VOR IMBIA SA LUATI APA SI MANCARE DE LA EI SA NU LUATI CA VOR FI OTRAVITE.DAR NU VETI ASCULTA.DACA VRETI SA NU MANCATI CU OTRAVA,LUATI APA SI MANCARE DE LA RUSI CHIAR DACA VOR FI CU VIERMI CA SA PUTETI SUPRAVIETUI.

 6. Singurele persoane care vor intretine familiile atunci,chiar cu venituri mici vor fi curvele,dar sa nu faca pacatul ca sa traiasca mai bine ca dupa o vreme toate vor fi luate de spioane si de unii si de altii si vor fi toate impuscate fara mila intre tancuri.Unele vor fi impuscate cu toata familia lipita de tanc.

 7. Din totalul actual de 8miliarde de oameni,vor ramane ca supravietuitori doar 0,70%din populatia actuala a planetei.Jumatate din cei 9ani de razboi planeta va fi condusa de china care la final va distruge toti bilderbergii pe fiecare in parte,care pe unde se va afla cuibarit si apoi va inceta razboiul.La scurt timp de la incetarea razboiului se vor scufunda sub apa toate cele 3 continente americane,va disparea sua,va fi liniste si apoi oamenii,in pace,isi vor alege un imparat cu sediul in Constantinopol.Va fi imparat bun.

 8. E buna intrebarea si e bine de retinut un aspect.Desi la nivel de exprimare exista o libertate insa cred ca o buna parte din proorociile Sf Parinti si ma refer si la cei din Serbia(ortodoxa) ai secolului xx sunt cenzurate,nu in sens de modificare a continutului lor ci in sens de decupare din text.Motivul sigur ca putini il intuiesc:a nu speria lumea care si asa nu prea frecventeaza Biserica si s-a vrut prudenta ca sa nu fie vreun motiv de a se specula ceva,DOAMNE FERESTE.Acum pentru ca e o maturitate si chiar ne-am obisnuit cu notiunea de razboi,nu ni s-ar mai parea nici noua „basme” anumite lucruri din continuturile de mai sus,cu toate ca tocmai noi ne-am dori ca totul sa fie un basm.Alt motiv pentru care la vremea aceea(anii 2005-2007) cei in drept au recurs la expunere partiala de texte este si teama de a nu se crea psihoze in randul credinciosilor sau exaltari mistice ori in cel mai rau caz,inselare demonica de care sa ne pazeasca Dumnezeu.Este riscul sa dam mai mult importanta acestor lucruri decat adevaratelor probleme sufletesti pe care e bine sa le rezolvam acum cat mai e stabilitate,pentru ca atunci cand ne gandim ca ne sta in fata un razboi atomic e clar ca nu se aseamana cu nimic din ce a fost pana acum.

 9. Dragi cititori Sfintii Parinti care au spus lucruri de asa amploare n-au fost ghicitori,ei au vorbit intr-un mod ,sa nu ofensam,al sibilelor,ci de-a dreptul clar.De exemplu:vi s-ar parea de mirare daca o sa va spunem ce exprimare vor folosi chinezii cand vor detona dupa 5 ani de razboi doar 3 bombe de distrugere in masa(distrugere capitala pe o intindere de 300km fiecare bomba)pe teritoriul Romaniei?Va spun acestea si altele,fara preget poate oti fi interesati:”Ziceti cum se zice pe limba voastra<> ca va dam doar atat pentru ca voi ati fost mai cuminti”.Va spunem ca prima racheta va zbura din localitatea austriaca Wartburg,cu directia Sankt Petersburg ,ca provocare.Finalul razboiului va gasi pe teritoriul Frantei 7 orasele mici unde-si vor gasi refugiu oamenii,populate pe sfert.In Anglia doar 3 si atat in toata Europa,atat!La noi o sa fi populatie doar la curbura carpatilor(Buzau si putin in lungime pana in dreptul Ploiestiului si un pic in Mehedinti)in rest…pustiu.

 10. Mare pacaleala, dpdv al meu. Cu mamona nici o legatura.
  De la un eretic, de la o organizatie eretica (vezi Creta, vezi CMB, vezi pasapoarte biometrice, carduri de sanatate, vaccinare obligatorie) ce sa primesc eu ?

  Asta e ultima metoda a diavolului, metoda prin care vrea sa apara ca fiind prietenul tau. Si asta e cea mai periculoasa.
  Nichifor Crainic a rezistat ani de zile in puscarii, pana in momentul in care col Craciun i-a recitat poezii scrise de el. In 24 de ore a fost a lui Craciun, adica a cedat. Cantecul de sirena.

  bor nu face altceva decat sa incerce sa stranga capital, iar cei ce au primit aceasta decoratie, poate fara sa isi dea seama, participa la cresterea acestui capital, capital folosit in rau, in cazul temelor mai sus mentionate.

  Sfintii Inchisorilor oricum sant sfinti. Niste satane cum sant cei ce au semnat la Creta orice ar face ei bun in privinta lor, nu fac decat sa-i manjeasca cu nemernicia lor pe acesti Sfinti si Martiri.

  In disperare de cauza (pt a castiga ceva credibilitate), este posibil ca bor sa-i declare sfinti, dar asta doar pt a mai pacali poporul, si pt a duce turma pe drumul pierzarii, direct catre prapastie; drumul ecumenismului si al insemnarii.

 11. Dragi cititori Sfintii Parinti care au spus lucruri de asa amploare n-au fost ghicitori,ei au vorbit intr-un mod ,sa nu ofensam,al sibilelor,ci de-a dreptul clar.De exemplu:vi s-ar parea de mirare daca o sa va spunem ce exprimare vor folosi chinezii cand vor detona dupa 5 ani de razboi doar 3 bombe de distrugere in masa(distrugere capitala pe o intindere de 300km fiecare bomba)pe teritoriul Romaniei?Va spun acestea si altele,fara preget poate oti fi interesati:”Ziceti cum se zice pe limba voastra<> ca va dam doar atat pentru ca voi ati fost mai cuminti”.Va spunem ca prima racheta va zbura din localitatea austriaca Wartburg,cu directia Sankt Petersburg ,ca provocare.Finalul razboiului va gasi pe teritoriul Frantei 7 orasele mici unde-si vor gasi refugiu oamenii,populate pe sfert.In Anglia doar 3 si atat in toata Europa,atat!La noi o sa fi populatie doar la curbura carpatilor(Buzau si putin in lungime pana in dreptul Ploiestiului si un pic in Mehedinti)in rest…pustiu.

 12. Problema canonizarilor bor ,ca eretici ,nimic nou sub soare,e,daca ma gandesc bine,in primul rand CREDIBILIZAREA EREZIEI (cum bine a surprins dl mircea v care si e o metoda a vrasmasului sa-ti dea impresia ca e de partea ta)inseamna niste etape „inteligente”:canonizari de sfinti iubiti de popor care in viata lor nu s-au remarcat prin calitati de mari invatatori ai dreptei credinte care au fost in timpul vietii o autoritate in lupta contra oricarei erezii ,ci doar s-au evidentiat mai mult prin:jertfelnicie,dragoste de aproapele,traire crestina ,ca smeriti,supusi,ascultatori.Toti sunt sfinti,categoric,desi noi suntem indusi in eroare mult de secta ecumenista aparuta mai nou ca ciuperca dupa ploaie.Dupa ce vor avea credibilitate,vor trece la canonizari de slujitori ai Bisericii Ortodoxe ecumenisti,apoi ca spectacolul sa fie chiar mare(jidanesc)vor face canonizari comune tot pe aceeasi metoda de selectare de oameni sfinti ,pentru electoratul ecumenist.Dupa asa ceva vor trece in calendare „sfinti” „pocaiti” adica protestanti, pe urma „sfinti”musulmani, „sfinti” buddhisti,apoi pe Darwin,pe Martin Luther King ,pe Madonna,pe Rudolf Steiner,Emnanuel Kant si Picasso.Sigur ca lista poate sa se mai lungeasca.In functie de interese.Se opereaza abil la implementarea neonazismului prin „condamnarea comunismului” ,atat,prin canonizarea unor sfinti din temnitele comuniste,ca interes politic neonazist.Sa stiti ca leacul ecumenismului ramane numai razboiul pe care,clar,nu il vrea nimeni.Asa hula se matura de catre un razboi nimicitor pentru ca insasi gradul de stricaciune umana anticipeaza forma si capacitatea de distrugere a razboiului ,chiar si felul de desfasurare.Sa se stie clar ca dintotdeauna amestecarea religiilor unele cu altele a avut efecte devastatoare in randul populatiei:pproferarea depravarii,stricarea omului,coruptia care ucide caractere nobile,infractionalitate mare,tiranie,pacate contra firii,multa violenta,furturi in masa,numar mare de crime.Toate acestea niciodata mana omeneasca nu le-a domolit,decat Dumnezeu cu armele razboiului.Razboiul regleaza cerbicia omului cu inclinatii rele,il aduce,prin suferinta la ceea ce e de fapt:uman,cu insusiri omenesti.Bine ar fi ca tu sa te faci omenos de buna voie si cum aceasta e floare rara,Dumnezeu mai creeaza un scenariu,doar te vei imbuna:suferintele mari dintr-un razboi atomic.Ce vei face?Te vei face mai bun?Ca uite,sufera si bolesc si mor multi langa tine si tu tot neomenos vei fi?Ramane de vazut.Ai ocazii multe fie sa fii mai bun si vei scapa de multe nenorociri,ori ramai cum esti acum si pieri.Alege binele si vei scapa de rau pentru ca binele nu a vatamat pe nimeni dar raii dintotdeauna s-au autodistrus de fapt pentru ca raii sunt acele fapturi setate pe negativ si neavand nicio setare in bine e clar ca se strica pe ele singure asemeni masinii computerizate setata pe „tocat totul” pana ajunge sa se toace pe ea singura.

 13. Mai are vreo relevanta sa numim:ppatriarhia romana, sau sfantul sinod?LE zicem simplu,Colectivul de la Bucuresti,Asociatia ecumenistilor din Romania,propunem noi.

 14. Teoria aceea cum ca majoritatea stapaneste minoritatea e valabila in toate,credem,in afara de sfera credintei.Aici nu mai discutam de ecumenisti drept oameni ci se pare ca aici intram in sfera(poate) unei imense organizatii de tip mafiot bine organizata .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.