X

Eliberarea aerosolilor de SULFAT în atmosferă pentru BLOCAREA luminii SOLARE, vazută ca un plan salvator împotriva ,,incălzirii globale”

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cercetătorii au folosit modelarea computerizată pentru a testa efectele blocării unei părţi a luminii solare cu ajutorul aerosolilor.  Acest proces, conform rezultatelor, ar duce la scăderea temperaturilor, la regenerarea recifului şi la reducerea ocurenţei uraganelor.

Planul radical, prin care specialiştii de la Universitatea din Bedfordshire din Marea Britanie doresc să elibereze aerosoli de sulfat în atmosferă care ar reflecta razele solare, poate avea efecte benefice, conform modelării computerizate care spune că deteriorarea coralilor şi apariţia uraganelor devastatoare pot fi oprite, scrie Futurism.

„Ştim sigur că prin injectarea dioxidului de sulf în atmosferă temperaturile de pe suprafaţa Terrei s-ar reduce semnificativ până în 2069”, a precizat James Crabbe, conducătorul acestui studiu.

Această implicare în atmosfera Pământului ridică însă semne de întrebare.

„Una dintre cele mai mari probleme cu privire la influenţarea radiaţiei solare nu este neapărat eficienţa sa, ci efectele secundare”, a precizat Rob Bellamy de la Institute of Science, Innovation and Society de la Universitatea din Oxford. „Poate tulbura curenţii, musonii şi clima în general”, adaugă acesta.

De asemenea, chiar testarea modului în care aceste schimbări ar afecta mediul, folosind lumea reală şi nu simulările computerizate, sunt controversate. Savanţii nu pot garanta că, odată ce mediul a fost afectat, procesul poate fi reversibil.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Nu stiu ce au de gand sa faca, dar eliberarea de dioxid de sulf in atmosfera ar fi un dezastru.
    In urma oxidarii dioxidului de sulf rezulta acid sulfuric.
    Planeta Venus (Luceafarul) are aproximativ aceeasi raza si masa ca Pamantul, dar temperatura medie pe Venus e de aproape 400° C si asta din cauza gazelor cu efect de sera, dioxid de carbon si dioxid de sulf (plus vapori de acid sulfuric).
    In afara de faptul ca dioxidul de sulf e un gaz toxic, injectarea acestuia in atmosfera ar avea efect exact invers celui scontat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button