X

Eliberări în masă din ÎNCHISORI. Deși există riscul de RECIDIVĂ, statul nu face NIMIC pentru reintegrarea lor, ci va folosi BRĂȚĂRI ELECTRONICE

de null

Image result for Val de eliberări din închisori, de joi. Sociolog: România nu este pregătită pentru ce va urma, 80% recidivează

De joi vom asista la începutul unui val de eliberări în masă, din închisori. Anunţul a fost făcut de Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Acesta a declarat că intră în vigoare legea care îi scoate mai repede din penitenciare pe cei care îşi ispăşesc pedeapsa în condiţii necorespunzătoare, indiferent de condamnare.

Aşadar, câte 6 zile de libertate pentru fiecare 30 petrecute în închisoare acordă statul român oricărui deţinut, indiferent de fapta pentru care a fost închis, dacă nu a beneficiat de condiţiile cerute de lege.

Şi anume, dacă celula are mai puţin de 4 metri pătraţi, dacă respectivul nu are acces la activităţi în aer liber, nu are lumină naturală, este ţinut în frig, ori în căldură excesivă, dacă nu poate folosi toaleta în privat şi nu i se respectă cerinţele de igienă. Adică, cea mai mare parte a deţinuţilor închişi în cele 46 închisori din România.

Tudorel Toader: “Mâine vor fi deţinuţi care vor fi puşi în libertate prin intrarea în vigoare a acestei legi. Foarte mulţi deţinuţi vor dobândi beneficiul de a solicita eliberarea condiţionată vor intră în comisii şi comisia judidică va decide”.

Închisorile, crede ministrul Justiţiei, se vor goli rapid pentru că deţinuţii nu sunt cazaţi în condiţii decente, iar fiecare dintre condamnaţi primeşte o lună şi ceva de libertate pentru un an după gratii.

Cristina Enache, purtător de cuvânt Administraţia Naţională a Penitenciarelor: “Practic toţi deţinuţii au fost analizaţi pentru a se stabili numărul de zile în care şi-au executată pedeapsa în condiţii necorespunzătoare”

Odată ieşiţi pe porţile penitenciarelor, toţi cei puşi în libertate ar trebui să intre în programe menite să îi ţină departe de tentaţia de-a încalca  legea din nou. Pentru asta există Direcţia Naţională de Probaţiune care are programe psihilogice pentru reintegrarea în societate. Ofiţerii de aici sunt deja prea puţini pentru numărul actual de persoane eliberate condiţionat.

Gelu Duminică, sociolog: “România nu este pregătită pentru ce va urma, Un procent foarte mare, aproape 80%, recidivează în primul an pentru simpul motiv că nu reuşesc să se adapteze. Mediul penitenciar îţi distruge toate valorile pe care le ai că om liber şi este un şoc.”

Această măsură este doar una dintre cele pe care statul român le pune în practică pentru a scapă de sancţiunile CEDO legate de condiţiile din închisori. Unii proaspăt condamnaţi ar putea să nu facă nicio zi de închisoare.

Tudorel Toader: “Parte din pedeaspă sau intergrală, poate fi executată cu brăţară electronică”

Ministrul a anunţat că nu se renunţă nici la ideea construirii unor închisori noi.

NOTĂ OrtodoxINFO
Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Social
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

6 comentarii

  1. In curand la toti cetatenii pensionari li se vor taia pensiile,se vor taia pensiile si alocatiile copiilor si indemnizatiile de insotitor pt cei cu handicap si indemnizatiile de crestere a copilului.vaccinarea obligatorie ar ascunde tehnica imbolnavirii populatiei ca sa se inmulteasca numarul de cumparatori din lantvrile de farmacii ale caror patroni sunt israelieni.se vrea sa fie cat mai multi bolnavi ca sa le goleasca farmaciile si sa i faca pe aia doldora de bani.cu arestarile in masa si cu eliberarile in masa,israelienii patronii multinationalelor vor numai oameni care sa le munceasca pe nimica.de aia se vrea cat mai multe dosare penale,nu ca cei cu dosar ar fi gresit cu ceva,nici vorba.desteptati va mai.

  2. Bine ce pe cei de la cedo ii freaca grija de conditiile din inchisori si nu de conditiile din spitalele romanesti sau din scolile din Romania (pe alocuri mai rele decat cele din inchisori).Dar de,deco: o alta institutie de spalat creiere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.