X

Beneficiile mărarului pentru organismul nostru

de null
FOTO: http://agro-herbs.ro/wp-content/uploads/2017/06/cover-marar.jpg

Apreciat în bucătăria românească, mărarul joacă un rol important în menţinerea sănătăţii tale, mai ales în perioada în care vremea schimbătoare îţi pune imunitatea la încercare.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un condiment savuros pe care îl poţi folosi la prepararea diverselor feluri de mâncare şi care în acelaşi timp este benefic pentru întărirea masei osoase, dar şi pentru a-ţi ţine silueta sub control.

Mărarul este cea mai bună soluţie să scapi de surplusul de kilograme dacă alegi să îl consumi sub formă de ceai.

Acesta conţine foarte multe substanţe active benefice bunei funcţionări a organismului tău, atât frunzele, cât şi seminţele lui conţin un ulei volatil ce îţi oferă un antioxidant puternic, dar şi câteva minerale preţioase şi anume potasiu, calciu, magneziu, fier, sulf şi unele dintre cele mai bune vitamine precum A, B, C.

Stimulează digestia

Indiferent că îl consumi în stare verde sau după ce s-a uscat, acesta îţi va aromatiza orice preparat de la salate până la ciorbe sau legume şi în acelaşi timp îţi va stimula sistemul digestiv şi întreg metabolismul.

Consumându-l cu regularitate vei scăpa de senzaţia neplăcută de balonare. În cazul în care ai dureri de stomac, se recomandă să apelezi la tinctura de mărar sau măcar la ceaiul din seminţe uscate de mărar care se prepară din maxim 10 grame de seminţe adăugate într-un litru de apă fiartă şi lăsat la infuzat maxim 10 minute. Ceaiul trebuie băut câte o cană la o oră după ce ai mâncat.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button