X

Schimbarea OREI, un COMPLOT creat pentru a ne provoca tuturor OBOSEALA și DEZORIENTARE

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

ORA DE IARNĂ 2017.  Când se trece la ora de iarnă 2017? Ora de iarnă se aplică, în fiecare an, în ultima noapte de sâmbătă spre duminică din luna octombrie.

ORA DE IARNĂ 2017. Oficial, a venit toamna. În noaptea de 28 spre 29 octombrie 2017, se trece la ora de iarnă, ora 04:00 devine ora 03:00, iar ziua de 29 octombrie 2017 devine cea mai lungă din an. În loc de 24 de ore… te vei putea bucura de 25 și de mai multă lumină naturală

Pe lângă beneficiile pe care le oferă schimbarea, mai multe ore de somn, o zi mai lungă și lumina naturală pentru o mai mare parte a zilei, trecerea la ora de iarnă poate influența și starea de sănătate.

Persoanele care suferă de probleme cardiace sau se luptă cu depresia sunt mai expuse riscului de atac de cord, schimbări bruște de dispoziție și chiar suicid. În plus, potrivit lui Xiaoyong Yang, profesor asistent la Universitatea Yale, pentru că schimbarea orei presupune reglarea ceasului biologic, în multe cazuri pot apărea dereglări hormonale, senzația de oboseală și diverse tulburări comportamentale.

Alte posibile stări neplăcute cauzate de schimbarea orei pot presupune irascibilitate, stres accentuat, insomnie și lipsa energiei. În mod normal, toate ar trebui să fie trecătoare. Dacă persistă mai mult de o săptămână, e indicată vizita la medic

Descoperă povestea schimbării orei!

Schimbarea orei, indiferent că se trece de la ora de vară la ora de iarnă sau invers, schimbă ritmul de zi cu zi și afectează sănătatea fizică și psihică a fiecăruia, într-o mai mare sau mică măsură, timp de aproximativ două săptămâni, cât durează adaptarea organismului la schimbare.

Pentru a te adapta mai ușor și a trece cu bine peste schimbare, încearcă să ai un program cât mai organizat, să îți respecți orele de somn ca și până acum, să ai o alimentație corectă și să faci exerciții fizice ușoare, pentru a-ți păstra un tonus bun, “motorul” unei bune stări psihice.

ORA DE IARNĂ 2017. Când se schimbă ora: Pentru următorii ani, trecerea la ora de vară şi la ora de iarnă se va face la următoarele date:

2018 – 25 martie – 28 octombrie
2019 – 31 martie – 27 octombrie
2020 – 29 martie – 25 octombrie

ORA DE IARNĂ 2017. Cum ne influențează schimbarea orei

Medicii sunt de părere că oamenii au nevoie de aproximativ o săptămână pentru a se adapta acestei schimbări.  Efectele schimbării ritmului biologic ar putea fi mai serioase pentru cei care suferă de anumite probleme de sănătate.

„Cei mai mulţi dintre noi îşi vor ajusta ceasul biologic destul de rapid. După câteva zile se vor obişnui cu noul program”, spune Xiaoyong Yang, un profesor asistent la Universitatea Yale.

Efectele negative ale trecerii la ora de iarnă sunt irascibilitatea, tulburările de somn şi creşterea nivelului de stres. În plus, rutina zilnică poate fi perturbată, şi se poate instala astenia de toamnă.

Printre cele mai grave efecte, se numără creşterea riscului de infarct şi a riscului suicidar, în special la depresivi.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button