X

Soborul ÎNAINTEMERGĂTORILOR lui ANTIHRIST: Papa Francisc propune noua „MESA” împreună cu LUTERANII și ANGLICANII

Jurnalistul italian Marco Tosatti a declarat că Papa Francis a creat o comisie pentru a elabora o nouă slujbă („mesa”) care poate fi oficiată de catolici, luterani și anglicani.

Comisia este compusă din reprezentanți ai celor trei confesiuni, toate legate de secretul noii slujbe.

Potrivit lui Tosatti, comisia nu are mari dificultăți în găsirea unui teren comun pentru textul slujbei: „După ritualul obișnuit și proclamarea Gloriei, vor fi diverse lecturi și Evanghelia”.

Crezul nu pune problemă: dacă comunitățile protestante preferă să se roage folosind Crezul apostolilor, ei recunosc Crezul de la Niceea. În catolicism, cele două texte sunt alternate (în cel mai bun caz).

Nici ofrandele nu constituie un obstacol major în proiectul Papei Francis.

Problema cea mai delicată rămâne „Consacrarea”, deoarece înțelegerea catolică a consacrării este profund diferită de cea a luteranilor sau a altor comunități protestante: catolicii cred în transubstanțierea și prezența reală a lui Iisus, în timp ce protestanții cred că este doar un simbol al cărui sens diferă în funcție de credincios.

Tosatti a declarat că acest comitet a ales soluția de a spune cuvintele de rugăciune cu voce joasă, astfel încât acestea să nu fie audibile de către public.

O altă soluție a fost: după Sanctus, când, în timpul slujbei, preotul spune primele cuvinte ale rugăciunii sacramentale,  preoții vor rămâne tăcuți, fiecare repetând (în gând) „propria” rugăciune.

Tăcerea va fi intreruptă doar atunci când adunarea de credinciosi va spune „Tatăl nostru”.

Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Arhiepiscopul Averchie vorbește despre: 

„unirea şi unificarea tuturor popoarelor într-o «biserică» nouă care va cuprinde nu doar romano-catolici şi protestanţi, ci şi iudei, musulmani şi păgâni, fiecare păstrându-şi propriile convingeri şi greşeli. Această iubire «creştinească» închipuită, în nu­mele fericirii viitoare a oamenilor pe pământ, nu poate decât să calce Adevărul în picioare”.

Iată unde se poate ajunge, dacă se relativizează Adevărul. Aceștia, nu sunt ortodocși, doar catolici, deci nu prea au treabă cu Hristos, însă în mentalitatea oamenilor ei propagă ideea că așa e bine și frumos, așa ne exprimăm dragostea față de ceilalți și alte concepte greșite. S-or fi inspirat din exemplul ierarhilor ecumeniști de la noi? Sau au aceeași agendă și stăpân?

Citiți vă rog și:

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

6 comentarii

  1. Cea mai buna solutie, ca tot s-a inventat robotul preot, ar fi sa puna robotul din Razboiul stelelor ( cel mic ) sa bazaie si fiecare sa inteleaga ce pofteste. vai de capetele lor cele seci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.