X

Întâlnirea preoților luptători împotriva ecumenismului de la Krasnodar, Rusia

de null
Foto: TripAdvisor

În perioada 4-5 octombrie 2017 s-a desfășurat în orașul rusesc Krasnodar, aflat sub protecția sfintei mari mucenițe Ecaterina, o întâlnire de lucru a luptătorilor împotriva ecumenismului din mai multe Biserici locale. Au participat preoți din Rusia, Ucraina, Belorus, Muntele Athos și Republica Moldova. Din partea preoților și credincioșilor din România care au întrerupt pomenirea ierarhilor ecumeniști a rostit un cuvânt de salut teologul Mihai-Silviu Chirilă.

Întâlnirea s-a constituit într-un prilej de cunoaștere reciprocă a celor ce luptă în Bisericile locale împotriva aceleiași erezii a ecumenismului, manifestată sub diversele ei forme, ea fiind și prima de acest gen a preoților ruși luptători în Biserica lor locală cu ecumenismul, în formele în care acesta se manifestă în această Biserică, ceea ce le-a permis părinților ruși să se cunoască mai bine și să stabilească o formă de colaborare în viitor.

Arătând respectul cuvenit pentru lupta fraților ortodocși din celelalte Biserici locale contra ereziei, organizatorii întâlnirii au invitat delegațiile din Muntele Athos și din România să adreseze un cuvânt de salut, prin care să împărtășească părinților ruși din experiența dobândită în această luptă.

Gheronda Sava Lavriotul, reprezentantul părinților aghioriți care au întrerupt pomenirea ierarhului ecumenist, a trasat principalele linii canonice și dogmatice ce trebuie urmate în lupta contra ecumenismului, pentru a se evita pericolul unor greșeli, răspunzând diferitelor întrebări legate de aspecte ce țin de această luptă (interpretarea canonului 15 I-II, raportul dintre prezența harului în Biserică și infestarea acesteia cu erezia ecumenismului etc.). Părintele Sava a insistat pe necesitatea coagulării unei lupte la nivel panortodox împotriva ecumenismului și pe realizarea unei colaborări strânse între ortodocșii care luptă pentru același scop în toate țările ortodoxe.

La rândul său, reprezentantul român a sintetizat lupta dusă de preoții și credincioșii ortodocși români și persecutarea preoților, monahilor și monahiilor pentru atitudinea lor față de erezia ecumenistă, subliniind faptul că aceștia s-au încadrat în limitele stabilite de canonul 15 I-II Constantinopol în problema întreruperii pomenirii ierarhilor care au participat și acceptat deciziile pseudosinodului din Creta. Domnia sa a afirmat că experiența românească a acestei lupte a demonstrat că principalul pericol este alunecarea în concepții și atitudini schismatice. Acest pericol poate fi evitat prin rămânerea în Biserica Ortodoxă, necăutându-se înființarea vreunei jurisdicții noi, aderarea la vreo grupare religioasă necanonică sau neortodoxă, căutarea jurisdicției altui ierarh, dar și evitându-se diferite afirmații schismatice.

Un lucru îmbucurător a fost faptul că organizatorii ruși ai întâlnirii cunoșteau conținutul rezoluțiilor sinaxelor naționale de la Tesalonic și Botoșani, pe care le aveau traduse în limba rusă și le-au introdus în mapele de lucru date fiecărui participant rus la întâlnire. Delegațiile din Muntele Athos și România au propus părinților ruși să își exprime acordul față de aceste rezoluții și față de declarația de la Chișinău a părinților nepomenitori din Biserica Ortodoxă din Moldova, pe care să le prezinte, în adresarea către poporul credincios din Biserica lor, ca pe etape în lupta la nivel interortodox împotriva ecumenismului.

S-a convenit ca aceste întâlniri să continue, cu scopul de a se omogeniza o luptă coerentă la nivel panortodox împotriva ecumenismului, care afectează deopotrivă toate Bisericile Ortodoxe locale. S-a realizat un prim contact cu luptătorii împotriva ecumenismului din Biserica Ortodoxă Sârbă.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

9 comentarii

  1. Doamne ajuta!Sa inteleg ca este bine sa ramanem in Biserica ?Sa participam la Sfintele Slijbe??Este o veste foartbuna ,dar eu am un Duhovnic nepomenitor care nu mai are parohie si slujbele se fac unde gaseste loc.in cazul aceste ce sa fac??Poate cineva sa ma ajute??Doamne ajuta!

    1. Dragă Nicoleta, ți-a spus cineva să participi la slujbele unde se pomenesc ierarhii eretici? Sau măcar că e bine acest lucru? Nu știu poate nu am înțeles eu bine, fă-mă să înțeleg, unde scrie așa ceva? Și duhovnicul meu este la fel, te asigur!

    2. Nicoleta, dragă, s-a spus sa nu cautam alte definiri, sa nu ne îndreptăm spre alte” biserici”, pt. a nu face schismă in interiorul bisericii, noi – cei care păstrăm dreaptă credinta suntem ortodocși si asa trebuie sa ramanem. Suntem prigoniți din interior, fenomen profetit de mult dar trebuie să rezistăm pana la capat, cei ce o vor face vor primi ” cununa vietii „

    3. SORA NICOLETA! A RAMANE IN BIERICA,,INSEAMNA A RAMANE MADULAR A LUI HRISTOS,,,,BISERICA ESTE HRISTOS=CAPUL BISERICII HRISTOS IAR NOI MADULARELE,,,,A NU SE CONFUNDA BISERICA CU LOCASURILE DE INCHINACIUNE PE CARE LE STAPANESTE CEI CE POMENESC IERARHII TRADATORI DE HRISTOS,ADICA PREOTII CARE SANT IN COMUNIUNE CU ECUMENISMUL=EREZIA EREZIILOR SEMNATA IN CRETA.,,,CEA CE FACI TU ,SA TE DUCI SI COLO SI COLO,,ADICA SI LA SLUJBA UNDE O TINE PREOTUL CARE A DEMASCAT EREZIA DIN CRETA SI CARE CANONIC A FACUT ACEASTA SI CARE NECANONIC A FOST DAT AFARA,APOI LA PREOTUL CARE SE AFLA IN COMUNIUNE CU ERETICIIIERARHI,INSEAMNA CA NU TE-AI INGRADIT DE EREZIE,FUGI ,ASA CUM NE INVATA SFINTII PARINTI,,,CERCETEAZA SCRIERILE DIN LUCRAREA ,,STRAJERII ORTODOXIEI”—-COMANDO DACA NU O AI SI VEI FI LUMINATA DE BRAVII NOSTRI STRAJERI CARE NE DAU PILDA DE APARARE ,DE LUPTA CONTRA CELOR CARE CU VICLENIE VOR SA DARAME BISERICA LUI HRISTOS—INSA ESTE SCRIS CA NICI PORTILE IADULUI NU O VOR DARAMA,,,,——ASCULTA DE DUHOVNICUL CARE INVATA ORTODOX SI SA INGRADIT DE ECUMENISM,,,ADICA CEL CE IL AI ACUM,,,NU POTI SA FII IN DOUA PARTI—–CU ACEASTA OCAZIE ,IERTATI-MA PE MINE PACATOSUL,,,SFIINTIILE VOASTRE PREOTI CARE V-ATI INGRADIT DE ECUMENISMUL DIN CRETA SI ORICE EREZIE,,,LA SFANTA SPOVEDANIE SA INTREBATI —DACA RESPECTIVUL MERGE SI LA SLUJBE LA ASA ZISII POMENITORI DE IERARH CARE A LUAT ACT DE DOCUMENTELE CRETANE

  2. DOAMNE AJUTA-NE PE NOI, CA AM RAMAS FARA PASTORI ORTODOCSI !!! TRADATORII DIN BOR AU INTRODUS RITUALURI ECUMENISTE, „CALUGARII” TRATATORI SUNT DEACORD CU ACEASTA EREZIE, MOTIVAND CA FAC ASCULTARE SI CA EI NU POT FACE NIMIC ! PAI, DA, CA AU SALARII, TELEVIZOARE, CALCULATOARE, LUX, CONFORT, PAPICA ALESE, CARDURI, MASIN, TELEFOANE, INTERNET, MENAJERE, CONCEDI ETC.! AU STRICAT RANDUIALA MONAHALA SI A BISERICII ORTODOXE PENTRU BANI SI ALTE AJUTOARE TROIENE ! IN PLUS DE ASTA, PRIGONESC PE CEI CARE SE OPUN SISTEMULUI ECUMENIST-MASON !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.