X

NASA și ROSCOSMOS semnează o Declarație Comună pentru Cercetarea și Explorarea Spațiului Cosmic. Dar au fost vreodată acolo? Cât timp vor să ne mai aburească și de ce?

Foto: https://pbs.twimg.com/media/DKzvZBCW0AEsbi3.jpg

Pentru a avea capacitatea strategică de a iniția și susține explorarea spațiului din apropierea Lunii este necesar ca NASA, partenerii internaționali interesați și SUA să depună mari eforturi în acest sens. Cum NASA a elaborat conceptul de portal spațial, agenția a semnat o declarație comună cu Agenția Spațială Rusă, ROSCOSMOS, miercuri, 27 septembrie, la a 68-a ediție a Congresului Internațional Aeronautic, desfășurat la Adelaide, Australia.

Această declarație comună reflectă aceeași viziune despre explorarea umană a spațiului împărtășită de către NASA și ROSCOSMOS. Amândouă agențiile, precum și alte agenții internaționale partenere consideră portalul o parte strategică e explorării alcătuirii spațiului cosmic care necesită studii aprofundate. NASA a angajat deja partenerii industriali în studiul conceptului de portal cosmic. ROSCOSMOS și alte stații spațiale partenere se pregătesc să facă același lucru.

„În timp ce conceptul de portal cosmic este încă în faza de început, NASA este încântată de creșterea interesului internațional în ceea ce privește deplasarea în spațiul lunar, aceasta fiind o nouă etapă în explorarea mai avansată a spațiului cosmic” spune Robert Lightfoot, administrator la sediul NASA din Washington.

„Declarații ca cea semnată împreună cu ROSCOSMOS demonstrează că acest concept de portal spațial este un factor care permite o explorare a spațiului accesibilă și durabilă.”

NASA plănuiește să extindă prezența omului în sistemul solar începând din vecinătatea Lunii, folosind noile sisteme de transport în spațiul cosmic, Sistemul de Lansare a Rachetelor în Spațiu și naveta spațială Orion. Acest plan testează capacitățile actuale de transport spațial și va beneficia de sprijinul mai multor țări, inclusiv a SUA.

Studiile portalului vor furniza informații tehnice pentru a comunica decizii viitoare privind posibilele colaborări. Aceste studii interne și internaționale sunt folosite pentru a configura capacitățile și opțiunile de parteneriat în vederea implementării portalului.

Stațiile spațiale  partenere lucrează pentru identificarea obiectivelor comune explorării și posibile misiuni spațiale în 2020, incluzând conceptul de portal spațial. O componentă importantă a studiului este de a se asigura că explorarea viitoare a spațiului cosmic va beneficia din plin de dezvoltarea tehnologică și demonstrațiile puse la dispoziție de către Stația Spațiala Internațională dar și din experiența acumulată din asamblarea și operațiunile ei.

În acest timp și în paralel, NASA a angajat industria din SUA să evalueze conceptul de locuire pentru portal, dar și pentru transportul în spațiu, necesar pentru expedițiile pe Marte.

A acordat competitiv o serie de contracte de studii și contracte de reducere a riscurilor prin Declarația Cuprinzătoare a Agenției privind Parteneriatele pentru Viitoarele Tehnologii de Explorare a Spațiului (NextSTEP) pentru a promova conceptul locuirii, tehnologiile și prototipurile necesare pentru misiunile spațiale.

Cele mai recente s-au acordat unor șase companii din SUA: Bigelow Aerospace, Boeing, Lockheed Martin, Orbital ATK, Sierra Nevada Corporation și Nanoracks. Cinci dintre cele șase companii au fost selectate să dezvolte prototipuri ale unor sisteme de locuire  la sol de dimensiune mare care se așteaptă să fie complete în 2018.

De asemenea, NASA a solicitat industriei de profil propuneri pentru studiul conceptului de element de putere și propulsie, care ar constitui prima piesă a portalului.

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Știință - bizar
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

7 comentarii

  1. „Cinci dintre cele șase companii au fost selectate să dezvolte prototipuri ale unor sisteme de locuire la sol de dimensiune mare care se așteaptă să fie complete în 2018.” – da, da, deja ma gandesc sa imi deschid o agentie imobiliara pe marte… si o afacere cu costume spatiale pentru delfini

  2. Dar la telefonul mobil vorbiți, la televizor vă uitați, prognoza meteo o urmăriți, cu avionul zburați? Toate acestea funcționează cu semnalele transmise cu ajutorul sateliților din spațiul cosmic, de pe orbitele geostaționare! Despre ce abureală este vorba?

    1. Nu exista omule, sateliti ,nici NASA (e doar Hollywood 2,se toarna filme ptr oamenii DRESATI ),nici alte planete ,nici extraterestrii (sunt doar inchipuiri dracesti,iar diavolul e duh,asa ca…atentie),nici incalzire globala (hahaha…scuza-ma dar nu ma pot abtine sa nu rad de …) si mai ales…tinete bine …pamantul este fix si nu se roteste prin univers de nebun,in jurul sau cu vreo 1500-1600 de kilo…/per has (misc. de rotatie),s-ar zdrobi in frecarea cu aerul sau ar,,deraia” total la un moment dat ,numai babeste sa te gandesti,iar noi doi nu am mai pierde timpul pe net,ca am muri.Soarele si stelele se invart in jurul sau ,al pamantului ! Cat despre telefoane mobile,arma de DRESARE a dobitoacelor ,asemanatoare doar ,omului ,numit TELEVIZORUL si alte rahaturi de gadgeturi sunt ,,miscate” si actionate pe celebrele unde terestre.De aia e ticsit tot satul,orasul si dealurile tarii de fel de fel de antene de radiocomunicatie si gsm.Pai toate tigaile denumite antene satelit de pe blocuri sau case , sunt dirijate sau fixate ptr a capta semnalul tv ,dar nici una macar nu este indreptata spre cer,acolo unde se afla satelitul (in… space…the final frontier…this are the voyages to …hell),inventat de DRESORI ptr oamenii DRESATI.Trezeste-te omule ca Dumnezeu te-a creat si tu Lui trebuie sa i Te supui.Dar mincinosii pamantului (stapanitorii pamantului) iti spun de mic copil la scoala ca tu esti o maimuta proasta ,adica urmasul la prima maimuta femeie ,numita Lucy (hahaha).Ca-ca-te pe tot ce spune omul si mai ales pe ce iti impune sa crezi dusmanul cel mai aprig al omului lu’ 2017 =STATUL.Nu I te mai supune lui ,statului ,ca el are legile si slugile care I se inchina lui satan.

  3. Tolstoi spunea copiilor: O vrabie sta pe gard. Văzând o piscă, se înfricoşă şi închise ochii. Nu mai văzu pisica. Experimentă procedeul şi gândi. Când închid ochii omor pisica, iar când îi deschid ea înviază; ia să ţin ochii închişi….deabdia deschise ochii şi era în ghearele pisicii…Morala…aflaţi-o!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!