X

În urma prestației împotriva “nepomenitorilor”, exarhul Nichifor Horia este propus pentru episcopat, la Huși

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ieri, 30 septembrie 2017 s-a întrunit Sinodul mitropolitan al MMB, în cadrul căruia au fost desemnați doi candidați, pentru postul de episcop al Hușilor. Candidații propuși sunt :

– episcopul Ignatie Mureșeanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei;

– Arhimandrit Nichifor Horia, Exarh Administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor și stareț al Mănăstirii Sfinții Trei Ierarhi din Iași.

În urma ședinței de sinod au fost consultați și membrii clerici și mireni ai Adunării eparhiale a Episcopiei Hușilor cu privire la cei doi candidați propuși, aceștia exprimându-și acordul față de propunerile făcute în cadrul Sinodului mitropolitan.

Propunerile au fost înaintate Sinodului Bisericii Ortodoxe Române care, în ședința de lucru din zile de 5-6 octombrie 2017, va alege pe întâistătătorul acestei eparhii.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

10 comentarii

  1. Nu o adunat “peshcheshu de instalare” ! Suma e mare ! Rumanii din nord zgarciti ! …tradarea “tzaranushului ” fatza de Bartolomeu , se plateste ! …Totul se plateste ….si aici si in iad !

  1. NU E NEVOIE SA TE UITI LA POZELE ALTORA.E DESTUL SA L ASCULTI PE PARINTELE VASILI NOVIKOV-MUCENIC .ELIMINAT DE MASONI PRIN IRADIERE CA A VB IMPOTRIVA CNP URILOR.PRINTRE PUTINII PREOTI CARE AU AVUT CURAJUL SA O FACA IN TRECUT SAU ACUM

  2. Lili GetoDac, ca să afirmi aceste lucruri, mai trebuie să și gândești !!! Spune-mi că tu nu ai !!! Sau spune-mi cum nu-l ai pe acel CNP, fiindcă acest lucru s-a efectuat din timpul fostului regim comunist ???!!! Cum vei reuși să nu mai ai acel CNP, fiindcă în registrul de recesământ așa ești înregistrată, fie că vrei, fie că nu vrei, fie nu ai buletin, sau chiar certificat de naștere !!!

   Apocalipsa13:16-17 “Si a facut ca toti: mici si mari, bogati si saraci, slobozi si robi, sa primeasca un semn pe mana dreapta sau pe frunte, si nimeni sa nu poata cumpara sau vinde fara sa aiba semnul acesta…”

 1. PRONOSTIC

  Teofan a vrut cu mult timp in urma sa si-l faca vicar la Iasi dar nu s-a putut pt ca Nichifor a fost la cutite cu Daniel.

  Cred insa ca acum va fi numit ca recompensa pentru atitudinea transanta avuta fata de marturisitori (ex. nu oricine este in stare sa arunce in strada niste maicute in toiul iernii). Intelegerea pro-ecumenista a situatiei si lupta pentru “salvarea” Bisericii il fac un candidat imbatabil cu sanse de urcare in ierarhie (poate chiar urmator pe tronul Moldovei daca va fi cazul si, cine stie, daca nu chiar mai mult). Ma tem insa ca timpul s-a scurtat si nu ne-a mai ramas suficient pentru a urmari cariera d-lui Horia.

  PS – multa atentie si rugaciune la vizita lui Chiril. Ar putea fi un punct de cotitura in viata Bisericii. Ca personaj este lamentabil (vezi intalnirile/slujbele ecumeniste si votul pro-sinod) dar in spatele lui este cineva f puternic care-i impune o conduita corecta si-i franeaza elanul eretic. Cat o tine si asta nu se stie insa deocamdata acesta este trendul: Kremlinul decide si, culmea, decide bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE