X

SUTE de răniți în SPANIA. Catalanii au format cozi pentru a participa la REFERENDUMUL DE AUTODETERMINARE INTERZIS de autorităţile spaniole

de null

 Ada Colau, primarul Barcelonei a anunţat pe contul său de Twitter că sunt deja 800 de răniţi în urma ciocnirilor violente. Totodată, aceasta cere Poliţiei să pună capăt acţiunilor brutale împotriva populaţiei.

Update 17.27. Pe contul de Twitter al Uniunii Gărzii Civile a fost postat un video în care membrii acestei structuri militarizate au un confict cu Poliţia catalană, numită Mossos. Pe de altă parte, poliţiştii catalani au  transmis că au acţionat conform statutului juridic pe care îl au.

https://www.youtube.com/watch?v=frPO98jE1Vg

https://www.youtube.com/watch?v=APsHNIrS7-s

UPDATE: Guvernul regional al Cataloniei a declarat că va permite alegătorilor la referendumul interzis asupra independenţei, programat duminică, să voteze la orice secţie de votare pe care o găsesc deschisă în regiune, dacă secţia de care aparţin a fost închisă, informează Reuters.

„Într-un alt pas pentru a facilita votul, buletinele de vot tipărite la domiciliu vor fi acceptate ca valabile”, a declarat Jordi Turull, purtătorul de cuvânt al guvernului regional, într-o conferinţă de presă.

UPDATE: Trupe speciale ale poliţiei spaniole au intrat în forţă duminică dimineaţă în secţia unde urma să voteze şeful executivului separatist regional catalan Carles Puigdemont în referendumul de autodeterminare interzis de Madrid, a constatat un jurnalist de la AFP TV.

Cu puţin timp înainte de deschiderea secţiilor de votare la ora 9.00 (7.00 GMT), poliţiştii au format un cordon în jurul centrului sportiv din Girona, unde Puigdemont trebuie să depună buletinul său de vot, pentru a îndepărta mulţimea, forţând apoi intrarea pentru a confisca materialul de vot.

UPDATE: Forţele speciale ale poliţiei spaniole au început să fie desfăşurate duminică dimineaţă într-o zonă din Barcelona, cu puţin timp înainte de deschiderea secţiilor de votare pentru referendumul interzis de Madrid asupra independenţei catalane, a anunţat ziarul El Pais, citat de Reuters.

Pe de altă parte, Ministerul de Interne a anunţat, citat de France Presse, la deschiderea secţiilor de votare că poliţia naţională spaniolă a început confiscarea urnelor şi buletinele de vot pentru referendumul de autodeterminare din Catalonia interzis de justiţie.

„Acestea sunt primele urne şi buletine confiscate de poliţia din Barcelona. Agenţii îşi continuă desfăşurarea în Catalonia”, declară ministerul spaniol, publicând de asemenea fotografii, într-o postare pe Twitter la 9.00 (7.00 GMT).

UPDATE: Alegători catalani au început să blocheze uşile şi să se adune în afara secţiilor de votare pentru a le proteja în cazul unei intervenţii a poliţiei pentru a împiedica un referendum interzis asupra desprinderii Cataloniei de Spania, informează duminică Reuters.

Organizatorii la o secţie de votare dintr-o şcoală din Barcelona au cerut oamenilor să blocheze intrarea şi să folosească rezistenţa pasivă dacă poliţia va interveni pentru a preveni votul, care urmează să înceapă la 9.00 (7.00 GMT), a declarat un reporter Reuters la faţa locului. Oamenii se adunau în faţa uşilor şi pe holuri pentru a bloca intrarea.

Urne şi buletine de vot au apărut în unele secţii de votare din Catalonia, înaintea referendumului planificat, duminică, pentru despărţirea de Spania, a anunţat presa locală, în ciuda declarării votului ca ilegal de către autorităţile spaniole, transmite Reuters.

TV3 din Catalonia a arătat urne şi buletine de vot pregătite la o secţie de votare dintr-o suburbie a Barcelonei. Ziarul La Vanguardia a anunţat că primele urne de vot au sosit în mai multe centre.

Catalanii au început să formeze cozi, duminică în zori, pentru a vota la referendumul de independenţă, în ciuda încercărilor guvernului spaniol de a preveni desfăşurarea scrutinului, informează Reuters care citează martori.

Cozile cu oameni care doresc să voteze au început să apară la mai multe centre de votare indicate că vor funcţiona în şcoli din Barcelona.

AFP transmite că sute de catalani au început să se adune, duminică dimineaţa, în faţa birourilor de vot din Barcelona şi din alte oraşe pentru a participa la un referendum de autodeterminare interzis de autorităţile spaniole.

Conform jurnaliştilor AFP, la Barcelona, dar de asemenea la Girona, bastion al liderului separatist catalan Carles Puigdemont, sau la Figueras, oamenii au spus că se află acolo pentru a proteja secţiile de votare şi a-şi apăra dreptul de a vota.

FOTO: https://twitter.com/marinapi1305/status/914357637894082562/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.stiripesurse.ro%2Fcatalanii-incep-sa-formeze-cozi-la-sec-iile-de-votare-garda-civila-a-trimis-intariri-importante-ca-sa-blocheze-opera-iunile-de-votare_1222407.html

Totodată, într-o nouă ştire, Reuters citează un martor care relatează că întăriri ale Gărzii Civile spaniole au fost desfăşurate în zori în Barcelona, circa 100 de furgonete de poliţie ieşind din port, unde erau staţionate.

„M-am trezit devreme pentru că ţara mea are nevoie de mine”, a declarat Eulalia Espinal I Tarro, un pensionar de 65 de ani care, alături de alte circa o sută de oameni, a venit la un birou de votare, la o şcoală din Barcelona, la ora locală 5 dimineaţa (3,00 GMT), cu patru ore înainte începerea votării, conform programului anunţat.

„Nu ştim ce se va întâmpla, dar trebuie să fim aici”, a spus acesta, pentru Reuters.

Mii de persoane, fluturând steaguri spaniole, au manifestat sâmbătă la Madrid, Barcelona şi în alte mari oraşe pentru a apăra unitatea Spaniei, cu o zi înainte de un referendum privind autodeterminarea convocat de către separatiştii Cataloniei, în pofida interzicerii lui de către statul spaniol, au relatat AFP şi Reuters.

„Votarem” (Vom vota, în catalană), au scandat vineri seara separatiştii, circa 10.000, veniţi să asiste la ultimul miting al lui Carles Puigdemont, şeful executivului catalan.

Guvernul Spaniei a anunţat sâmbătă că poliţia a sigilat 1.300 din cele 2.315 şcoli din Catalonia care fuseseră alese pentru amenajarea secţiilor de votare în cadrul referendumului.

Potrivit unei surse oficiale guvernamentale, 163 de şcoli cu secţii de votare au fost ocupate de către familii.

Persoane care susţin organizarea referendumului au petrecut noaptea în şcoli, în scopul de a împiedica un ordin al poliţiei de a evacua şi de a închide secţiile de votare până la ora 6,00 a zilei de duminică. Scrutinul ar trebui să înceapă duminică la ora 9,00.

Justiţia spaniolă a ordonat închiderea şcolilor şi a altor localuri ce pot fi utilizate duminică pentru votare în cadrul referendumului. Ea a ordonat, de asemenea, poliţiei regionale (Mossos d’Esquadra) să supravegheze intrarea oricărui material electoral şi, la nevoie, să-l confişte.

Începând de vineri seara, grupuri de cetăţeni au început să ocupe sediile de votare, în principal şcoli, pentru a împiedica închiderea lor. Membri ai Mossos d’Esquadra îi vizitează pentru a-i informa că vor trebui să iasă până la ora 6,00 a zilei de duminică.

Poliţiştii au primit totuşi ordin să nu recurgă la forţă. Guvernul central a desfăşurat ca întăriri circa 10.000 de agenţi ai poliţiei naţionale şi ai Gărzii Civile.

Autorităţile centrale spaniole au închis sâmbătă sistemul electronic de numărare a voturilor în Catalonia, în cadrul unor noi eforturi de a preveni desfăşurarea, prevăzută pentru duminică, a unui referendum privind independenţa regiunii, relatează agenţia DPA.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

15 comentarii

 1. Trebuie să privim cu atenție la ce se încearcă în Spania. Regiunea Cataloniei este teatrul unei manipulari îndreptată împotriva integrității teritoriale a Spaniei, unde Mariano Rajoy de mânecă cu Podemos și sub tăcerea vinovată a lui Felipe VI, încearcă fragmentarea Spaniei –  un vînt de răzbunare „internaționalistă” bate din nou peste peninsulă, la 42 de ani de la moartea ultimului apărător al Spaniei, Francisco Franco Bahamonde!

  Același experimente sunt susținute actualmente în Ucraina, unde se vizează fragmentarea teritoriului național după tristul model din fosta Iugoslavie. Vorbind cu niște contacte din Kiev, am aflat că propaganda anti-rusă/pro Bruxelles, a atins cote de-a dreptul ridicole! În Franța de asemenea, tot mai multe voci, care în mod „natural” sunt foarte vizibile pe la TV, emit păreri tot mai separatiste, vorbind despre specificul local, diferențele culturale, lingvistice, pseudo-etnice, etc! În Germania începe să apară fricțiuni tot mai pronunțate între Vest și Est, ultimele alegeri arătând această încleștare ideologică [1].
  Italia pare și ea vizată de această miscare subversivă Pan-Europeană, considerând sudul ca fiind o povară de care s-ar putea lipsi! Belgia, Grecia, Spania, sau Albania care ar vrea să înghită regiunea Kosovo, încheind definitiv desenul islamic din Balcani.

  Această tiradă geografică a avut ca obiect atragerea atenției asupra revendicărilor tot mai pronunțate din judetele HR, CV și MS. Cu un „Sas” în vârful statului și un Prim-Ministru ca Mihai Tudose, s-ar putea să fim mai aproape ca oricând de reluarea operațiunilor „Soristo-UDMR-iste” din 1990, chiar dacă forma conflictului o să capete veleități mai „democratice”, așa cere demo-cratura actuală.

  Din acest motiv, cred că atenția și acțiunile viitoare, cel puțin în tabăra patrioților, si mai ales a tinerilor, trebuie să fie concentrate pe înștiințarea imediată a maselor asupra pericolului de fragmentare a teritoriului național, folosind metodele de comunicare stradală, flyere, internet… etc!

  În concluzie,

  Plecând de la trei județe, ceva revendicări economice, o manipulare U.E împotriva Bucureștiului, pentru corupția intenționat ținută la vedere… (vezi ultimele proteste din Buc. și mai ales cui au servit!!!), false promisiuni de prosperitate, și se poate ajunge foarte repede la chestiunea REPUBLICII INDEPENDENTĂ TRANSILVANIA!

  [1] După modelul partidului „Front National” din Franța, aceste partide (AfD) așa zise „extreme” și demonizate de media main stream, sunt doar sateliți ai sistemului. Sunt folosite de elită pentru a genera o falsă impresie de pluralitate politică, și de asemeni, prin demonizarea acestor partide, se crează condițiile perfecte pentru alternanța la infinit a partidelor așa zise „tradiționale”.  Acest joc murdar al partidelor politice, capturează ideea de democrație, așa cum credem noi din naivitate, și transformă procesul alegerilor într-un act absolut steril pentru națiune (cei pe care îi alegem, sunt în prealabil aleși de cei care conduc cu adevarat întreaga iluzie, în care noi, poporul, chiar nu contăm!) La fel ca și în România unde, indiferent pe cine votezi, în mod bizar, de la un mandat la altul dezamăgirea e tot mai mare, și agenda de înstrăinare a națiunilor își vede nestingherită de drumul ei… de ce oare, să fie ceva putred în democrația de tip reprezentativă ?

  APEL PATRIOTIC, ESTE CAM ULTIMUL TREN!

  Mitinguri și proteste ale militarilor in rezervă/retragere, pe timpul Adunării Parlamentare a NATO de la București (6-9 octombrie 2017)! Cine nu coparticipă, ori moare de lene, ori este multumit cum este ostracizat de sistem!
  Primul protest anunțat: pe data de 6 octombrie 2017. Sub forma unui marș de protest. Organizat în capitală, între orele 08.00-12.00 de Federația Militarilor din România, prin A.O.R.R. (Asociația Ofițerilor în Rezervă din România) și Asociația ROMIL. În Parcul Izvor, va fi cititi mesajul ce va fi inmanat domnilor: Paolo ALLI – presedintele Adunarii Parlamentare a NATO, Vergil Chitac – seful delegatiei Romaniei la Adunarea Parlamentara a NATO si David Hobbs – secretarul general al Adunarii Parlamentare a NATO.

  Al 2-lea protest anunțat: pe data de 7 octombrie 2017. Sub forma unui miting de protest. Este organizat tot în capitală, de către Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, între orele 11.00-18.00, în Piața Eroilor din fața Universității Naționale de Apărare (Academia Militară). Vă readucem că în prima fază, S.C.M.D. a solicitat către primarul general al capitalei ca mitingul să fie desfăsurat exact la sediul unde vor avea dezbaterile Adunării Parlamentare a NATO, însă locația aleasă de sindicat, a fost interzisă.

  Nu e ultimul tren pentru Armata Română, ci ultimul tren pentru Națiunea Română dacă nu iese în stradă alături de eroii săi!!!!

  Serban Mihai

   1. Asta e obiectivul cel adevarat al arianului (germanului) sectant de la conducerea coloniei americano-germane (adica a jidanilor masoni)numita romania.Neamtul iohanis werner ptr asta a fost ,,votat” de oculta mondiala (jidanii sionisti si ale lor slugi) in 2014.El are ca principala directiva sa predea pe toate liniile tara catre STRAINI (jidani) si bineinteles sa dezintegreze teritoriul unitar al tarii .Atunci in anii ’90 ,la Tg.Mures s-a dat gres fiindca erau romanii muuult mai multi in tara lor,nu stiau de ,,evolutie”=diavolul,despre multa si multa M…UE ca astazi (ca romanasii astazi sunt slugile si dresatii la toti paganii si spurcatii din occident si nu numai,…ptr o …casa sau masina sau vacanta …tuuu….ca afara,noul sens al conceptului ….ca in romania murim de foame ) ,au coborat din munti si motii care aveau rude romani, in tg.mures si inca era o oarece armata a tarii ,care a intervenit si a ,,spart fata” la ungurii care ,,pandeau” independenta si autonomia unei parti a romaniei si nu a ungariei.Atunci secuii au fost si ei dezorganizati si imprastiati si nu le-a reusit ,,rascoala”.Dar astazi ce sa vezi…?..secuii au amata secuilor pe teritoriul romaniei,au toate institutiile romanesti locale conduse de maghiari (singurul ziar in lb.romana din Romania,in Hr este ,,Informatia Harghitei’’..,auzi si tu..centrul romaniei este al…vai de viata noastra cea…. inselata),vorbesc si se antreneaza in maghiara, au dat ,,cetatenie” maghiara la toti cei din hr,cv ,ms si muuulti de prin cluj si sm ,ca deh….au stiut sa se antreneze,sa se uneasca in tacere ,toti intre ei timp de 15,20 de ani,opusul la ceea ce fac romanasii de cand suntem noi ,au arborat si steagul secuilor ,au manifestari regulate si fel de fel de adunari si spectacole in romania ,dar secuiesti ,unde de mai multi ani vin si ii sustin liderii lor ,ai maghiarilor, din prima linie a ungariei (vezi si vizita lui v. orban de mai multe ori in acest an,numai)…iar marele lor atuu,este ca maghiarii au avut o politica externe muuult superioara romanilor ,in toata perioada ultimilor 20,25 de ani.Astazi au autonomia transilvaniei la indemana ,la discretie,fiindca presedintele romaniei este neamt,parlamentul romaniei este total corupt si tinut sub control prin dosare penale, de sluga jidanilor =patrioata kovesi (oare de ce nationalitate mai e si lesbianca asta sau trevestitul asta,ca…. parca e barbat) ,ca acesti parleamentari de azi sunt scursurile si cei mai analfabeti pe care ii putea da tara asta ,iar stii tu….da-i prostului putere ca…o sa fure si o sa se imbogateasca prin jaf intr-o zi cat altii intr-un an sau ani),iar armata tarii…?…care armata a tarii…alooo !!…trezirea ca nu avem asa ceva din 2000 sau 2004 ,asta e armata subordonata lu’ nato (multinational,globala,adica straina) .E exact ca in vremea lui Cuza-el,A.I.Cuza a devenit (poate fara prea multe merite personale) domnitorul tarii romanesti si a modovei (1859) numita acea noua tara ,stat -romania ,iar in sapte ani (1866) a aparut adevaratul STAPAN al coloniei numita Romania- Carol Hohenzoler (care hohenzoler cica ar insemna evreii din deal)…Asa a fost basescu braunovici traian (tiganul si betivanul asta vanzator de neam) ,,inaintemergatorul ”adevaratului STAPAN al romanului ,altul ,dar tot neamt-klaus werner iohanis.Tot timpul istoria se repeta…de ce ? …ca pe nimeni nu intereseaza,toata lumea cica ,mai nou -”moare de foame”,adica nu am casa,masina,vacanta si cat mai repede,dupa ce ma casatoresc in maxim 5,7 ani le vreau pe toate, ca …asa e’afara ,dar oare de ce sclavule e asa ,,afara”…?…poate fiindca stapanii, asta fac de sute de ani …colonizeaza si sclavagesc pe altii, ptr ai pastra pe ai lor semeni in puf,ca pe niste ,,jucarii’’ si eventual ca si ,,gardieni” asupra celor care se vor trezi si vor vedea minciuna diavoleasca…Ce cazuti suntem,ce neatenti suntem,ce inselati suntem,dar mai ales cat de DRESATI suntem…ce au facut jidanii cei spurcati ,adica ,,alesii’’ (fara ca ei sa faca nimic,cica li se cuvine totul…) cu un TELEVIZOR,n-au facut toate armatele marilor imperii pe pamantul asta.Lumea e prea demonizata ,se gandeste numai si numai la stomac si se tine trendul=ca afara.

 2. sa stiti ca pentru spaniolul de rand subiectele precum nwo vs fnwo profetiile sau antihristul le sunt total straine. majoritatea sint adepti ai unui comunism utopic (nostalgici ai „brigazilor internationale din razboiul lor civil) chiar acum „puerta del Sol” (centrul Madridului) e ocupata de „antifa „care sustin separatistii catalani

  1. Pai,la cei botezati le sunt straine, profetiile,antihristul si semnele sfarsitului vremurilor,d-apoi la pagani !!Intai a fost demonizata lumea puternic de sistem=stat=mamona (eu cred ca muuult mai tare si opresiv dupa anii nouazeci),care a oferit omului un miliard de miliarde de legi si drepturi (de parca omul e un robot sau un telefon mobil pe care tot trebuie sa-l incarci la priza) incat omul a devenit buimac si prin asta ,,sigur” total ca stie ce se petrece in lume ,ca automat este informat corect si este iarasi sigur, ca toate se intampla cu acordul personal al omului si toate se petrec si sunt create spre binele personal…dar e un bine trecator si fals …e un bine ptr cei din matrix,nu ptr oamenii liberi ,care doresc sa stea in Adevar si nu cred doar in cacaturile din..plastic si chimicale ,adica vraji si iar vraji.Cati din doftoreii romani ,spre exemplu cred in Dumnezeu ptr a putea sa lupte impotriva dictaturii pe care prin el ,ca si doftorel se va face asupra semenilor sai in cazul vaccinarii (otravirii si insemnarii) obligatorie?!Raspunsul e atatia doftori cati vedem ca se opun astazi cu toata fiinta lor impotriva statului mamona…adica zero sau aproape de zero!!Asta e omul fara de Dumnezeu-un dobitoc inselat si usor de dresat.E noul om ,omul demon,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.