X

APEL UMANITAR: Cele 85 de suflete pe care le-a adoptat preotul din Negrenii de Sus au nevoie urgentă de noi

de null
FOTO: http://adevarul.ro/

Părintele Bogdan Cristian Danu a adoptat comunitatea săracă din Negrenii de Sus. 85 de copii şi bătrâni din comună primesc, zilnic, o masă caldă la cantina socială ridicată de părinte din donaţii. Preotul Danu are nevoie de ajutor pentru a finaliza lucrările la Centrul social, început la Negreni, şi pentru a duce mai departe misiunea de a hrăni zeci de suflete.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Copiii din localitatea Negrenii de Sus, o comună săracă din Teleorman, primesc zilnic o masă caldă, haine noi de Paşte şi de Crăciun, sunt pregătiţi cu cele necesare pentru începerea anului şcolar, ajutaţi la teme, primesc lecţii de engleză la biserică, sunt consiliaţi şi îndrumaţi. Bătrânii sărmani din Negrenii de Sus primesc şi ei, zilnic, o masă caldă şi sprijin atunci când au nevoie.

Minunea de la Negrenii de Sus, unde sărăcia şi nevoile sunt cuvinte de ordine, se întâmplă graţie preotului Bogdan Cristian Danu care şi-a adoptat comunitatea. În demersul său de a-şi ajuta semenii, părintele de la Negrenii de Sus a pornit de la zero. A avut doar o imensă dorinţă de a ajuta şi o mare credinţă că în proiectul său va primi ajutor din partea oamenilor de bine, care nu pot rămâne indiferenţi la suferinţa semenilor.

„Din dorinţa de a arăta care este credinţă adevărată şi de a crea o viata mai bună pentru cei nevoiaşi am înfiinţat un ONG, Asociaţia Casa Plină care susţine un Centru social numit Sf. Spiridon în Negreni, judeţul Teleorman”, spune părintele.

Cu donaţii de la oameni de bine, bătând la multe uşi şi militând în mediul virtual pentru copiii de la Negrenii de Sus, preotul Danu a reuşit să ridice de la zero în comuna săracă din nordul judeţului un centru social. Aici este funcţională de câţiva ani cantina socială unde sunt hrăniţi zilnic 85 de copii şi bătrâni nevoiaşi din comună.

„Oferim o masă caldă în fiecare zi copiilor nevoiasi şi bătrânilor singuri, la domiciliu, aproximativ 85 de porţii şi desfăşurăm lecţii şi activităţi educative în biserică momentan, urmând apoi în Centrul social”, mai spun părintele Danu.

Să asigure masa zilnică pentru copiii şi bătrânii pe care i-a adoptat nu este o sarcină uşoară. Pentru fiecare porţie, părintele se zbate să primească ajutor. Mâncarea pentru copii, cheltuielile cu utilităţile şi întreţinerea cantinei sociale se asigură exclusiv din donaţii pe care preotul le strânge de la oamenii care vor să întindă o mână de ajutor.

FOTO: http://adevarul.ro/

Banii nu ajung de fiecare dată şi nu se strâng săptămânal sumele necesare achitării datoriilor, dar părintele nu a renunţat niciodată la proiectul început. Lansează, periodic, apeluri pentru ajutorarea copiiilor din Negreni. În prag de iarnă, părintele are nevoie din nou de sprijinul oamenilor cu suflet:

Avem nevoie de alimente de orice fel şi de mobilier, materiale de construcţii, materiale didactice şi de igienă pentru curăţenie, lemne de foc, bani. Putem semna contracte de sponsorizare cu firme care au dreptul sa doneze pana la 20% din impozitul anual pe profit pe care îl datorează statului român”.

Nevoie de mobilier pentru centrul social

Cantina socială de la La Negrenii de Sus face parte dintr-un proiect mai amplu care vizează ridicarea unui centru social în comună, tot din donaţii.

Centrul social va cuprinde cantina sociala, sală de studiu şi alte activităţi, atelier de creaţie, cabinet medical, birou de mediere, două camere de cazare temporară, două grupuri sanitare, o camera tehnica, depozit de alimente şi beci, magazie de lemne.

„Am ajuns, în momentul de faţă să finalizăm lucrările de finisaje interioare la Centrul social Sf. Spiridon din Negreni şi avem nevoie de mobilier pentru cabinet medical, cabinet de informatică, atelier de creaţie şi sala de studiu, camere de cazare şi magazie alimente, birou de mediere şi altele”, mai spune părintele care şi-a adoptat comunitatea.

FOTO: http://adevarul.ro/

Centrală pentru şcoală

Centrul social şi cantina unde mănâncă cei 85 de copii şi bătrâni nu este singura iniţiativă a părintelui Danu. Prin grija preotului din Negrenii de Sus o fetiţă de 7 ani, bolnavă de leucemie primeşte tratament, plătit cu bani strânşi din donaţii. Părintele s-a implicat şi în asigurarea unei surse de încălzire pentru şcoala gimnazială din comună:

„Instalam un sistem de încălzire centrală în Şcoală Gimnaziala Tătărăştii de Jos. Construim o casă socială în satul Negreni pentru o familie nevoiasă cu trei copii pentru ca nu ar mai avea, în curând, unde să locuiască.”

FOTO: http://adevarul.ro/

Donaţiile pentru alimentele care asigura masa copiilor şi bătrânilor sărmani din Negrenii de Sus se fac în contul asociaţiei Casa Plină RO11 RNCB 0304150259970001 sau Parohia Negreni de Sus, RO52 RNCB 0248074580490001.

Urgenţele cantinei o reprezintă banii pentru alimente şi lemne de foc, având în vedere intrarea în sezonul rece.

FOTO: http://adevarul.ro/

„Avem nevoie de sobe, lemne de foc, două centrale termice, una pentru şcoală şi alta pentru Centrul social. Ne dorim să îmbunătăţim calitatea vieţii celor nevoiasi din satul Negreni, Teleorman un sat defavorizat pana în zilele noastre şi ii învăţăm pe copii să facă tot posibilul prin şcoală, muncă şi biserică, să îşi depăşească condiţia.

Asociaţia Casa Plină are un site şi o platformă de plata on-line www.asociatia-casa-plina.ro/doneaza.

Oricine ne poate ajuta, îl rugăm să o facă pentru că aceşti copii au mare nevoie de sprijin”, spune preotul din Negreni.

 

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Am o propunere: intrucat parintele este la Teleorman, fieful conducatorului absolut, sa ii transmitem aceluia mesajul acesta de strigat de ajutor. Ca bani sunt destui, slava cerului…Acolita dansului de la PSD, dna Firea, tocmai a dat 1 milion de euro pentru marea constructie a mantuirii neamului…Cred ca daca ar da macar 10%, adica 100.000 de euro, catre acest parinte din Teleorman, acele biete suflete ar avea o salvare. Adica, putem sa bagam milioane in ziduri si nu putem sa dam o zecime macar pentru atat de multe suflete???
    Dati acest apel catre acel de nu merita nici sa-i pronunt numele, baron de teleorman si catre madame Firea von Pandele , ca astia sunt cu banii pe mana.
    Noi deabia traim de azi pe maine si cei cativa firfirici pe care ii putem da parintelui nu cred ca vor rezolva situatia decat pentru putina vreme si incomplet. Parintele are nevoie de fonduri serioase pentru asa o treaba. Dar patriarhia, patriarhia ce zice? Da si Daniel vreun banisor la parintele sau ii tine pe toti pentru zidurile alea din mijlocu targului, unde vrea sa faca adunare mare de ecumenisti in frunte cu stapanul sau, Papa Francisc?
    Ca asta se pregateste la anu. Cica papa vine si el, vine si Bartolomeu, sa vezi hora la Bucuresti. Eu zic sa lase catedrala aia neterminata si sa dea banii la copilasi si la batranii aia amarati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button