X

Cinci BENEFICII MAJORE ale vinetelor

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Sunt orginare din India de Sud și Sri Lanka și se cultivă intens de mai bine de 1.500 de ani. În afară de apă, conțin multe vitamine și minerale, care sunt extrem de benefice organismului uman.

Dana Lascu

Ca să trecem rapid în revistă câteva dintre efectele benefice ale vinetelor, vă spunem că, prin conținutul lor, vinetele îți potolesc foamea și setea, dar au şi efecte benefice asupra organismului.

Ce conțin:

92 % apă;

4% carbohitrați;

1,3% fibre;

1,3% proteine;

săruri minerale (calciu, magneziu, fosfor, fier, potasiu, mangan,molibden, cupru), vitamine (K, B1, B3, B5, B6 și C) și fitonutrienți (acidul clorogenic, nasuninul și alți 12 antioxidanți).

O porție de 100 de grame de vinete are doar 20 kilocalorii și înseamnă 11% din doza zilnică recomandată de fibre.

 

Mănânci vinete? Iată ce efecte au asupra organismului tău

1.Conțin vitamine și minerale esențiale organismului uman. Spre exemplu, vitaminele B1, B3, B5 și B6 sunt esențiale pentru metabolizarea grăsimilor, proteinelor și carbohidraților.

2.Protejează creierul. De „vină” este nasuninul din compoziția lor, care împiedică „atacul” radicalilor liberi asupra lipidelor din membranele celulelor creierului. Complexul de vitamine B te ajută să faci față stresului și îți conferă o stare psihică bună, la asta contribuind și soroparonul și scopoletina din conținutul vinetelor.

3.Te ajută să slăbești și-ți protejează tractul digestiv. Conținutul bogat în apă le face să fie un foarte bun aliment diuretic, iar fibrele din ele îți dau senzația de sațietate și-ți ușurează tranzitul intestinal, protejându-te și de cancer de colon.

 

4.Previn cancerul, inflamațiile și bolile cronice. Vitaminele A și C îți întăresc sistemul imunitar, acidul clorogenic, care protejează organismul împoriva infecțiilor bacteriene, este un puternic antimutagen, împiedicând celulele sănătoase să devină cancerigene. Totodată, nasuninul împiedică hrănirea celulelor canceroase, prevenind formarea tumorilor.

5.Scad nivelul colesterolului, atât din sânge cât și cel din pereții arteriali, ceea ce te protejează de bolile cardiovasculare și de accidentele cardiovasculare cerebrale, datorită nasuninului. Totodată, acesta repară daunele ADN-ului, încetinește procesul de îmbătrânire și împiedică organismul să absoarbă mai mult fier decât are nevoie. Importantă e și vitamina K, cea care împiedică formarea cheagurilor de sânge.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Doamne, ajută!

    Dragii mei, faceți bine și „băgați la ghiozdan” această minunată legumă. Câteva zile am tot avut cârcei și îmi simțeam ligamentele și încheieturile rigide și dureroase. Întâmplător, fără să știu ce beneficii au vinetele, mi-am făcut salată de vinete și am mâncat seara din ea. A doua zi dimineața m-am trezit fără dureri și cu încheieturile mult ameliorate. Până seara nu mai aveam nimic. Când ești perfect sănătos nu faci diferența.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button