X

Judecatoarea Florica Roman: Exista un “SISTEM” care iti “poate NASCOCI ceva”/,,Sistemul judiciar din Romania este in AGONIE, plin de METASTAZE”

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Scandalul din justiţia românească e departe de a se încheia. O cunoscută judecătoare, Florica Roman scoate la iveală amănunte halucinante din sistem şi o laudă pe judecătoarea Gabriela Baltag de la CSM după ieşirile publice.

“A venit timpul ca “obligatia de rezerva” a unui magistrat sa fie inteleasa nu cu sinonimul a tacea, ci cu acela de a nu mai sta pasiv la ce se intampla in justitie. Judecatoarea Gabriela Baltag, membru CSM, a dat in seara zilei de 22 septembrie 2017 un interviu la Antena3 care va schimba sistemul judiciar. Anumite puncte din acel interviu le-a reluat intr-un interviu si in seara zilei de 24 septembrie.

Gabriela Baltag a avut curajul sa spuna ceea ce toti din sistemul judiciar stiu, dar se feresc sa vorbeasca pentru ca dispozitii legale si deontologice ne obliga la “rezerva” in a ne exprima, iar interpretarea acestei obligatii de catre fostul CSM a ajuns sa fie aproape sinonima cu pumnul in gura, ingradind libertatea de exprimare a magistratilor. Gabriela Baltag a vorbit in interviu despre influente oculte in sistemul judiciar care vor sa ne ingenuncheze, influente pe care toti magistratii lucizi le resimt si care devin din ce in ce mai vizibile si mai greu de contestat”, a spus judecătoarea pe propriul blog.

Florica Roman nu se opreşte însă aici. Judecătoarea s-a referit şi la situaţia de la Inspecţia Judiciară şi la inspectoarea Mihaela Focica. Aceasta a apărut într-o înregistrare în care spunea că se teme de şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

“In ultimele zile atat inspectoarea Mihaela Focica, cat si membrii CSM Codrut Olaru si Gabriela Baltag au admis, sugerat, acceptat, ca exista un “sistem” care, conform inspectorului Focica, iti “poate nascoci ceva”.

Numai in neagra perioada a stalinismului exista asa ceva. Intemeietorul NKVD-ului a spus: “nu exista persoane nevinovate, exista doar persoane de care nu ne-am ocupat suficient”. Daca membri din CSM ori inspectori judiciari sugereaza, insinueaza sau admit posibilitatea ca ti se “poate nascoci ceva” intelegeti cat de grava este situatia in justitie si, implicit, in Romania. Totusi, in timp ce procuroarei inspector Mihaela Focica ii “tremurau picioarele” iar membrul CSM procurorul Codrut Olaru – care e si general pe deasupra – este mut, judecatoarea Gabriela Baltag numeste abuzurile si vorbeste despre responsabilitatea pe care o are fata de judecatorii care au ales-o si fata de romanii ale caror drepturi e chemata sa le apere”, scrie Roman.

Judecătoarea ‘pune degetul pe rană’. Florica Roman spune compară sistemul judiciar din România cu un cancer.

“Sistemul judiciar din Romania este in agonie, plin de metastaze. Nu ne vom putem vindeca daca nu admitem ca exista probleme si daca nu incepem sa vorbim despre ele, asa cum a facut Gabriela Baltag. Numai asa putem gasi cele mai bune mijloace de vindecare a bolilor de care sufera sistemul de justitie.

Gabriela Baltag a facut istorie prin cele doua interviuri pe care le-a dat. Nu doar pentru ca a expus o parte din problemele sistemului de justitie, dar si pentru ca a aratat ca Romania are judecatori drepti si curajosi. Prin atitudinea ei judecatoarea Baltag a dat curaj si altor judecatori sa vorbeasca si sa ia atitudine pentru a contribui la vindecarea justitiei. Prin atitudinea ei a amintit fiecarui judecator juramantul depus cand a intrat in profesie:

“Jur sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar drepturile si libertatile fundamentale ale persoanei, sa-mi indeplinesc atributiile cu onoare, constiinta si fara partinire. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!”

Cel mai mare rau pentru justitie si pentru Romania este ca judecatorii sa se inchida intr-o cochilie si sa se prefaca ca totul este in regula in justitie. Nu sunt toate in regula iar ceea ce se intampla azi in justitie ne-o dovedeste. Avem nu doar dreptul sa vorbim despre problemele din sistem, dar in conditiile actuale avem obligatia sa o facem, expunerea problemelor fiind singura metoda de a vindeca sistemul judiciar. Judecatoarea Gabriela Baltag a dat exemplu ca se poate”, a încheiat Florica Roman.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button