X

APADOR-CH: Vaccinarea obligatorie NU încalcă drepturile și libertățile fundamentale

de null
FOTO: https://www. lesechos.fr/medias/2016/02/03/1197492_virus-zika-les-industries-se-ruent-dans-la-course-mondiale-au-vaccin-web-tete-021670119260.jpg

APADOR-CH a transmis azi Parlamentului câteva observații pe marginea proiectului de lege privind vaccinarea obligatorie și o propunere de modificare a articolului care se referă la pedepsele pentru nerespectarea prevederilor legale.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Asociația consideră că prevenirea răspândirii bolilor transmisibile trebuie să se facă în continuare prin vaccinare obligatorie, așa cum prevede legislația în vigoare – respectiv Legea 95/2006 și HG 857/2011 – dreptul individului de a opta dacă urmează sau nu un tratament fiind valabil numai în cazul bolilor netransmisibile, deci care nu pun în pericol sănătatea publică.

În acest context, APADOR-CH atrage atenția că o posibilă iniţiativă de amendare a proiectului de lege, prin introducerea unei prevederi prin care se consacră dreptul de a refuza vaccinarea obligatorie pe motiv de conştiinţă/convingeri religioase, nu face decât să anuleze caracterul obligatoriu al oricărei vaccinări. Dacă se vor adopta amendamente de acest gen se va ajunge într-o situaţie şi mai instabilă din punct de vedere al sănătăţii publice decât ne aflăm în prezent, când proiectul de lege nu a fost încă adoptat şi funcţionează vechea reglementare.

Articolele 8 și 9 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, invocate de persoanele care refuză vaccinarea, nu consacră drepturi absolute ale omului, respectiv la viață privată și la libertate de gândire, ci au limitări. Între motivele acestor limitări se află și protejarea sănătăţii, individuale sau publice, şi protejarea drepturilor şi libertăţilor altora. Exercitarea acestor drepturi nu justifică lezarea dreptului la viaţă (dreptul de a trăi), garantat în articolul 2 din CEDO, drept ce trebuie recunoscut atât copilului a cărui vaccinare se refuză, cât şi celorlalţi copii din colectivitate, care vor intra în contact cu cel nevaccinat.

APADOR-CH consideră că și îngrijorările părinților sunt justificate, obligaţia de a se supune vaccinării nu înseamnă şi obligaţia de a suporta greşelile medicale legate de administrarea vaccinului sau de a fi cobaiul unor experimente medicale. Din acest motiv, trebuie prevăzută în mod clar obligaţia statului de a asigura vaccinurile la timp, în cantitate suficientă şi de calitate corespunzătoare. Tot statul trebuie să răspundă pentru administrarea corectă a vaccinurilor, în principal prin stabilirea unor proceduri care să excludă sau să reducă la minimul posibil efectele negative care ar putea apărea în cazul unor persoane.

Odată stabilite drepturile și obligațiile fiecărei părți, este necesar ca legea să prevadă și sancțiuni clare și previzibile pentru a asigura și în practică acest caracter obligatoriu al vaccinării, nu numai în teorie.

Părinții trebuie să știe, de exemplu, că dacă refuză vaccinarea în alte situaţii decât cele prevăzute în art. 22 din proiect (când vaccinul e contraindicat medical), iar copilul suferă afecţiuni ale sănătăţii, vătămări de anumită gravitate sau dacă se produce decesul, părinţii vor răspunde penal, pentru rele tratamente aplicate minorului, sau pentru vătămare corporală sau pentru omor.

În acest sens APADOR-CH a făcut o propunere de completare a articolului 71 din proiectul de lege, prin introducerea clară în cuprinsul lui a pedepselor prevăzute de Codul penal în astfel de cazuri.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Cei din asociația APADOR-CH sunt împotriva ortodoxiei.

Au semnat și ei acea scrisoarea adresată Ministerul Educației, scrisoare ce avea ca obiectiv scoaterea slujbei religioase de la începutul anului școlar:

Doleanța mai multor ONG-uri trimisă Ministerului Educației: Început de an școlar FĂRĂ SLUJBĂ religioasă

În plus, faimosul ONG se află pe listele finanțărilor lui Soros:

„CRISTINEL BUZATU,  din partea „APADOR-CH”, este cel de-al treilea fericit al finanţării lui George Soros de pe lista din 2014, primind 17 057  dolari.

Finanţarea pe care Cristinel Buzatiu a primit-o în 2014 este pentru un proiect realizat pentru APADOR-CH, care este un binecunoscut ONG din reţeaua lui George Soros!”

(Mai multe informații despre legătura dintre Cristinel Buzatiu și George Soros puteți citi în articolul Fundația sorosista „Open Society Foundation” implicată în alegerile prezidențiale din 2014 / Andrei Pleșu este sef pe viata peste Fundatia lui George Soros din Romania?, publicat de OrtodoxINFO.)

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

11 comentarii

  1. “dacă refuză vaccinarea în alte situaţii decât cele prevăzute în art. 22 din proiect (când vaccinul e contraindicat medical), iar copilul suferă afecţiuni ale sănătăţii, vătămări de anumită gravitate sau dacă se produce decesul, părinţii vor răspunde penal, pentru rele tratamente aplicate minorului, sau pentru vătămare corporală sau pentru omor.”

    Iar in cazul in care copilul moare, paralizeaza. devine autist etc. ca urmare a vaccinarii, cine face puscarie? Ministrul, medicul, OMS, producatorul de vacccinuri?

  2. Cum anume o fiinta nevaccinata reprezinta un pericol pentru persoanele vaccinate, inseamna ca vaccinul e apa chioara, ineficient, statul da bani pe el iar el e apa chioara….ATUNCI LA CE BUN SA NE MAI VACCINAM DEGEABA …..daca ma vaccinez si totusi nevaccinatul ma imbolnaveste….nu mai bine traiesc fara substante dubioase si ineficiente bagate in mine ?

  3. Deci mesajul vaccinistilor are o fractura logica fundamentala.
    Te vaccinezi ca sa fii rezistent la boala, imun, sa topaie 99 de bolnavi in jurul tau iar tu să fii imun.
    Astia ne spun ca invers: daca vine un bolnav , unul singur, intre 99 de vaccinati imunizati i-a nenorocit pe toti.
    Matematic vorbind, inseamna ca vaccinul este diluat 1: (100×100)=1:10.000 , adica e apa chioara vanduta foarte scump.

  4. Nebunie! Nu statul trebuie sa raspunda pentru sechelele post-vaccinare, ci companiile farmaceutice care fabrica aceste vaccinuri. Vor sa ne imbrobodeasca. Este mare bataie de joc! Sa oprim la timp aceasta lege anormala.

  5. Întrucât cei care susțin obligativitatea vaccinării vor să acrediteze ideea că, pentru binele comunității, este acceptabil să existe și unele victime, fac o propunere: Pentru binele ]ntregului popor român, victime să fie cei care, ticăloși fiind, au ajuns în fruntea acestuia.
    Cred că ar fi etic și rentabil.

    1. E corect ca părinții să fie decăzuți din drepturi și să facă pușcărie pentru un rău IPOTETIC (nevaccinarea copilului), iar infractorii din fruntea statului să nu fie decăzuți din funcții și să nu facă pușcărie nici pentru rele cât se poate de mari și de REALE?
      Ca pe vremea bolșevismului, la conducere trebuie să fie lichelele, iar în pușcării trebuie băgată elita reală?

  6. off,

    Relateaza dl dr. Pavel Chirila de la dezbaterea pe tema vaccinarii obligatorii:

    “la afirmația că România are cea mai mare incidență a tuberculozei deși este cea mai vaccinată țară contra turbeculozei, o provaccinalistă înțepată a răspuns textual: vaccinarea nu este împotriva tuberculozei ci împotriva complicațiilor tuberculozei.”

    Rugaminte foarte mare:

    Cine are emailul dl dr Chirila, sau emailul altor medici anti-obligatoriu, sau avocati… implicati serios in povestea asta si care participa la astfel de intalniri, dezbateri, sa le trimita urmatoarele:

    ———————————————–
    1. De intrebat pe cei pro-obligatoriu daca exista studii referitoare la combaterea complicatiilor tuberculozei prin vaccinare BCG, si sa dea exemple, ca sa poata fi studiate de toata lumea.

    2. http://file.scirp.org/pdf/JTR_2016082614050087.pdf

    ———————————————–

    Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button