X

Cum se poate ÎNLĂTURA un activist ANTI-SISTEM: E internat într-un SPITAL DE PSIHIATRIE și nu se poate lua legătura cu el … Dispariția lui ANDY OSTROWSKI

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cum să faci un activist să dispară (sau, unde ESTE Andy Ostrowski?)

Precum s-a relatat aici, avocatul activist Andy Ostrowski a fost reținut de către departamentul de poliție din Wilkes-Barre, PA pe 19 septembrie pentru o evaluare mentală forțată. Ostrowski a fost găsit mai târziu după-amiaza la Spitalul General din Wilkes-Barre, unde susținea că este reținut ca prizonier politic.

Ostrowski, prezentator al unei emisiuni radio și susținător al drepturilor civile, a participat de asemenea la alegerile pentru Congres din 2014.

Prin protocolul spitalului, Ostrowski a fost transferat apoi la altă unitate. Iar acum nimeni nu știe unde se află.

HIPAA-Actul de Portabilitate și Răspundere a Asigurărilor de Sănătate-nu permite spitalelor să confirme dacă o persoană e prezentă în interiorul facilității, în cazul în care se află într-o unitate de psihiatrie. În conversația de marți, Ostrowski a zis că cel mai probabil va fi transferat la Primul Spital din Kingston.

Primul Spital, totuși nu dorește să confirme sau să nege prezența sa. Din moment ce Ostrowski și-a exprimat nu numai aprecierea față de reporter pentru că l-a găsit la Spitalul General, dar a și insistat asupra necesității de a se ține la curent cu încarcerarea sa forțată, eșecul de a-i descoperi locația devine o problemă principală vis-à-vis de dreptul său la libertatea de asociere.

Totuși, spitalele respective nu par dispuse să onoreze acest drept istoric. Comportamentul personalului de la ambele spitale e cât se poate de alarmant. Ieri, în încercarea de a stabili unde era transferat, am sunat la Spitalul General și am discutat cu o doamnă ce s-a identificat inițial ca “Joanne.” Joanne a refuzat să ofere informații în legătură cu transferul lui Ostrowski iar când i-am cerut numele complet, a răspuns “Julia”. Potrivit Joanne/Julia, a comunica unde se afla Ostrowski ar fi încălcat HIPAA.

Când am sugerat că dreptul lui Ostrowski de asociere are prioritate față de HIPAA, Joanne/Julia a devenit răutăcioasă, cerându-mi datele personale, pe care le-am acordat. Apoi a negat mai vehement că Ostrowski încă ar avea drepturi, spundându-mi că “mă înșel năpraznic” în privința dreptului său la asociere contând mai mult decât dreptul spitalului la confidențialitate-ceea ce HIPAA protejează.

Nu a mers mai bine la Primul Spital. Reporterul a discutat cu directorul de relații media, ce nu numai a refuzat să ofere orice informații cu privire la prezența lui Ostrowski, dar a ripostat “Nu vei ști niciodată dacă e aici sau nu!”

Ceea ce poate fi adevărat pe cât de înfricoșător este…

Într-un efort de a obține asistență în determinarea locației sale, s-a intrat în legătură cu oficiul procurorului Comitatului Luzerne. Apelul a fost transferat către o “Marilyn”, care auzind că se face o cerere de a-l localiza pe Andy Ostrowski, a promis că va investiga asta. Când nu s-a revenit cu nici un telefon, s-a sunat la oficiul procurorului în mod repetat, la acest punct închizându-se de fiecare dată. O cerere inițială de contact e-mail a fost refuzată de asemenea. “Nu ne dăm adresele de e-mail”, a afirmat recepționistul.

Aceștia sunt funcționari publici…

Recent, o altă prezentatoare radio a fost reținută psihiatric. Vorbind sub condiția anonimității, mi-a spus că a fost preluată în iulie, anul acesta, în fața unei biblioteci din Colorado, de unde tocmai ieșise după ce a discutat cu un bibliotecar și alte persoane despre legăturile dintre guvernul local și un centru de plasament pentru-profit, ce se îmbogățea prin posibila confiscare a copiilor din case fără motiv întemeiat. Prezentatoarea a fost asaltată de o altă persoană în timp ce părăsea biblioteca iar când a sunat la urgențe un polițist a apărut, a izbit-o de zid, a încătușat-o și a dus-o la un spital de psihiatrie.

A fost eliberată după patru ore și jumătate și a primit ulterior compensații de 7300 de dolari.

Andy Ostrowski, totuși, s-ar putea să nu aibă același noroc. Este acum “desaparecido”-dat dispărut în gulag.

Cu ani în urmă acest reporter a relatat despre situația unui om plasat sub curatelă psihiatrică în California. Curatorul îl muta pe Charlie Castle dintr-un loc în altul, pe măsură ce persoanele care doreau să-l ajute să-și revendice drepturile descopereau noile locații. Când Castle a decedat sub circumstanțe misterioase, s-a făcut o cerere pentru ancheta medicului legist. Tot ce s-a descoperit e că raportul de toxicologie-ce ar fi conținut informații în legătură cu presupusa cauză a morții-a dispărut cumva din dosar.

Legile de sănătate mintală îngrădesc drepturile celor sub “evaluare” sau “tratament”. Ele protejează confidențialitatea instituțiilor ce pot de fapt să abuzeze individul, iar situația lui Andy Ostrowski exemplifică cât se poate de bine acest fapt. Când am vorbit marți, era copleșit de recunoștință că l-am găsit. Își dorea să se asigure că povestea lui e spusă. Până când cei ce își mențin strânsoarea pe viața sa și drepturile sale decid să le onoreze, e încă cineva pierdut în sistem.

 

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button