X

BRAVO, Polonia! Guvernul polonez introduce învățământul PATRIOTIC. Istoria UE, EXCLUSA din programă

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Acum a venit rândul aliaților Ungariei din cadrul Grupului de la Visegrad să recurgă la propria reformă a educației, elaborată în doar zece luni. Noul an școlar începe în Polonia sub o nouă lege a învățământului, una „arhaică“, scrie revista liberală Tygodnik Powszechny.

Despre ce este vorba? În 1999, când Polonia era condusă de cabinetul liberal al lui Jerzy Buzek, mulți dintre membrii lui sărind apoi în barca Platformei Liberale a lui Donald Tusk pentru a conduce țară încă un deceniu, învățământul a fost supus primei mari reforme postcomuniste. Școala primară s-a scurtat de la 8 la 6 ani, iar studiile gimnaziale au trecut de la 4 ani la 3 ani (în școli separate de cele primare), urmați de 3 ani de liceu. Școlarizarea obligatorie (școala primară plus gimnaziu) dura 9 ani.

În prezent, guvernul condus din umbră de Jaroslaw Kaczynski a revenit în bună măsură la vechiul sistem, considerând că izolarea adolescenților de cei mai mici decât ei nu are efecte pozitive și duce la comportamente deviante. Copiii de 12-16 ani se întorc astfel în școli comune cu cei mai mici (cum este cazul acum în multe țări foste socialiste). Nemulțumirea criticilor are un alt motiv: desființarea școlilor gimnaziale lasă fără posturi sute de directori și mii de profesori, iar reforma va permite ministrului Educației să numească directori noi pentru școlile „reunificate“. Practic, va urma o „recompensare“ a cadrelor didactice loiale actualului guvern și „pedepsirea“ celor loiali fostului guvern liberal.

Al doilea mare motiv de nemulțumire ține de modificările aduse programei, deocamdată pentru clasele 4-7; manualele nu sunt finalizate și pentru restul claselor.

„Școala devine o mașină de tocat din care vor ieși patrioți docili“, exclamă cu revoltă amintita revistă liberală, iar mulți profesori spun că vor preda după propriile materiale.

Deutsche Welle observă cu nemulțumire că studiul Holocaustului a fost eliminat din contextul celui de-al Doilea Război Mondial, istoria integrării europene a țării este tratată laconic, că educația sexuală a fost eliminată din cursurile de biologie și înlocuită cu „educația pentru viața de familie“.

În schimb, lupta anticomunistă are un loc central, la fel și Papa Ioan Paul al II-lea. Istoria nu mai începe de la vechii greci și de la romani, ci de la primii regi ai Poloniei medievale, aspectele sociale și de civilizație sunt eliminate și înlocuite cu istoria militară și viețile eroilor polonezi, după modelul aplicat mai devreme și în Ungaria.

„Programa școlară este programul partidului“, iar istoria este revizuită dintr-o perspectivă ultracatolică și naționalistă, pentru „formarea unui cetățean și a unui patriot nou“, scrie Tygodnik Powszechny.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

9 comentarii

    1. Domnule, vedeti ca ministerul nu este al Invatamantului ,ci al Educatiei ,ca ei au inceput ,,educarea” sau mai bine spus DRESAREA copiilor nostri (cum si noi la randul nostru am fost dresati din scoala, ptr acele vremuri, ale acelorasi etape ,ale noii ordini mondiale) cu demente antihristice (despre andreea esca ,kovesi ,smiley ,adica marii nostri ,,patrioti ‘/oate’ si valori nationale….hahaha,educatie despre sex de pe la varste extrem de fragede,vaccinurile sunt bune ,dar cum de boala acum sunt mii de tipuri de boli si de unde au aparut ?…fata de acu o mie de ani ,cand chipurile aia erau salbatici,iar noi mari intelepti …dar eu spun ca suntem dresati si sforaim atat…iar la religia optionala -totul despre ecumenism si plus materii cu minciunile si prostiile de pe vremea noastra-pamantul se invarte in jurul soarelui,celelalte …planete ?!! noi si maimutele….hahahaha…etc).In ceea ce priveste forma de conducere a tarii ,nu mai este demo(n)cr(e)atie ,ci ,,statul de drept”,in care politia,procuratura,serviciile de secu,fiscul s.a institutii de forta trebuie sa oblige la a sta drepti la ale lor ordine toti cei care sunt deacord sau nu.Statul de drept=statul drepti.Mare atentie ca a inceput macelul asupra noastra a oamenilor,dar se va accelera si se va atenta fizic asupra noastra.Ei mizeaza pe faptul ca suntem extrem de naivi,chiar prosti ne vad ,credem ce ei ne mint prin televizor,dezbinati total,nepasatori,tot timpul ne facem ca nu auzim sau vedem si astea sunt din frica de a nu ne pierde ,,avantajele” legate de ..stomac in lumea lor ,a satanistilor jidani.

      1. Felicitări! Credeam că sunt singurul care gândeşte aşa.Cred totuşi că mai sunt şi alţii.Sper să nu greşesc. 🙂

  1. pai ce sa invete copiii in viziunea “liberala” (neo marxista) a celor de la deusche welle? despre sexul anal , oral, sodomia ca fiind “normala” ca istoria incepe de la “comunitatea carbunelui si otelului” si alte tampenii?sclavii docili sunt cei indobitociti de programa scolara “liberala”=neo-marxista

  2. Ei pot fara sa aibe exemple.pot conducatorii lor.noi nu avem conducatori ci Tradatori…..slugi ale diavolului…..care lucreaza zi de zi la dezbinarea tarii si a credintei.bravo lor.

  3. Bravo lor.!!!
    Si inca ceva ce am putea copia de la ei, cu toate ca risc sa supar pe multi: TOATE filmele sun titrate in lb. poloneza. De altfel TOATE tarile asa procedeaza. Doar noi.. crestem o generatii de occidentali

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button