X

Ministrul Educației, LIVIU POP, nu știe când se scrie „copii” cu trei de „i”

Luni, la începerea anului şcolar, a atras atenţia discursul ministrului Liviu Pop.

Astfel, pe foaia de pe care citea ministrul Liviu Pop, cuvântul „copiii”, era scris cu doi de „i”, nu cu trei, cum e corect, informează Digi 24.

Pentru această eroare, Liviu Pop a dat vina pe un funcţionar din Minister, dar pe care a spus că şi-o asumă.

Ministrul Liviu Pop n-a mai avut însă un răspuns concret când a fost întrebat la Antena 3 ce reprezintă al treilea „i” din cuvântul „copiii”.

„Reporter: Vă rog să ne explicaţi acea regulă gramaticală. Când se scrie cuvântul „copii” cu doi „i”, când se scrie cu trei „i”?
Liviu Pop: Lucrul acesta e simplu când îi explici cuiva… îl punem cu trei „i” ca și roşii, trandafiri sau trandafirii roșii.
Reporter: Bun, și al treilea „i” ce este?
Liviu Pop: În ce sens al treilea „i” ce este?
Reporter: Din punct de vedere gramatical.
Liviu Pop: Alo?”

Categorii
"Educația" copiilor
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

3 comentarii

 1. DeDe aia este pus pe functie ca „al educatiei” si nu [mai] este „al invatamantului”
  Educatia – in sens bolsevic, adica pro-GAY-sist este doar antrenamentul unui „muschI’, sa fii sluga docila, nestiutoare de altcva decat de „bucatica” pe care esti pus sa ari, sa alergi ca un caine in jurul cozii.
  Omul educat astfele nu este nici estept, nici creativ, nici visator – e doar o unealta vorbitoare, usor de manipulat si de pus cu botul pe labe.
  Sigur ca nu e vorba aici de educatoarea de la gradinita (unde normal erau femei, cu pricepere si inclinatii specifice femeii ca ocrotitoare de copii.

  „educarea” presupune comanda de la „educator” si reactia „potrivita” de la „ascultator”.
  Invatarea presupune interactiunea dintre cel ce stie si cel ce se straduieste sa stie, este un parteneriat ne-echilibrat initial dar stabilizat la sfarsit, cand necunoscatorul obtine nota de trecere.
  Se atinge echilbrul formal al dobandirii de cunostiinte si se naste respectul pentru cel/cea are te-a indrumat, ajutat si care a avut rabdarea si proceperea sa acorde atentie fiecarui nestiutor.
  ….
  La incheierea ciclului educational constati ca ai primit niste foi scrise (de cine), eventual niste fisiere pe stick si ai urmarit niste scheme proiectate pe langa mai susura ceva si individul/individa cu tiluri academice pompoase…
  Facea exact ce poate face orice copil care a inceput sa descifreaze lucrul cu calculatorul…
  Este specific „avansului tehnologic occidental”: dez-umanizarea profesionala spre transferarea „muncii” catre roboti.
  Un inceput de umanoid fara minte, lipsindu-i de fapt invatatura – pare a fi si acest individ.
  Si ca el „e” multi, chiar daca unii nu fac greseli gramaticale ci morale, logice, dovedind si lipsa de discernamant.
  Pri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!