X

Caricatură antisemită publicată pe Facebook de fiul premierului israelian: Sistemul iudeo-masonic conduce lumea

de null
FOTO: http://www.haaretz.com/polopoly_fs/1.574690.1392658965!/image/3678368028.jpg_gen/derivatives/headline_1200x630/3678368028.jpg

Un nou scandal ţine prima pagină a ziarelor israeliene. Protagonistul noului scandalul e fiul prim ministrului, Yair Netanyahu.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pe 8 septembrie, în ziua când Procurorul General a anunţat că va încheia rechizitoriul împotriva Sarei Netanyahu şi o va trimite în faţa Justiţiei, la ora 17.22, Yair o publicat pe contul său de Facebook, unde semnează Yair Hun, o caricatură antisemită sub titlul „Lanţul trofic”. Mesajul caricaturii – binecunoscută pe reţelele de socializare ale adepţilor antisemiţi ai teoriilor conspiraţioniste – este că evreii şi masonii conduc lumea (spre dezastru).

Yair a adaptat desenul, adăugându-i – pe lângă figura lui George Soros, capul răutăţilor şi simbolul reptilienilor (evreii care i-ar susţine pe masoni) – imaginea lui Ehud Barak, fost prim ministru şi ministru al Apărării, cel mai decorat general israelian în viaţă, un critic acerb al premierului Netanyahu, imaginea lui Meni Naftali, fostul administrator al reşedinţei din Ierusalim a soţilor Netanyahu, martor al acuzării în dosarul Sarei şi imaginea lui Eldad Yaniv, unul dintre liderii protestelor săptămânale anti-corupţie.

FOTO: https://s3.amazonaws.com/assets.forward.com/images/cropped/netanyahu-soros-meme-1505045519.jpg

Când Haaretz a publicat informaţia despre postarea crunt antisemită a lui Yair Netanyahu şi despre faptul că a fost susţinut în demersul său de încurajările unui fost şef al Ku Klux Klan, fiul părinţilor săi n-a găsit o replică mai bună decât să-i facă… antisemiţi pe jurnalişti.

Ehud Barak a răspuns rapid şi dur postării care îl viza direct:

„Asta aude băiatul acasă? E o boală mentală moştenită sau contractată spontan? Nu contează. În orice caz, ar trebui să-i finanţăm psihiatrul, în loc să-i finanţăm agenţii de pază şi şoferul”.

Yair Netanyahu n-a găsit alt răspuns decât obrăznicia de a-l întreba pe Barak dacă e beat.

Opinia publică israeliană e stupefiată de faptul că o astfel de caricatură antisemită poate fi distribuită de chiar fiul prim ministrului.

Yair Netanyahu nu e la prima gafă din acelaşi registru. Cu câteva săptămâni în urmă, a susţinut entuziast (într-o altă postare, pe care, spre deosebire de aceasta, a şters-o la câteva ore) declaraţia revoltătoare a preşedintelui Trump în legătură cu ciocnirile de la Charlottesville, în care i-a pus pe acelaşi plan etic pe neonazişti şi pe şovini cu cetăţenii oneşti.

În context ar fi de reamintit şi faptul că premierul Netanyahu, care ocupă şi portofoliul Externe, s-a făcut că nu bagă de seamă, ba chiar a încurajat discret, campania violent-antisemită a guvernului maghiar împotriva lui George Soros.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. alde dragnea si-a ales omul prost. Facea acum catva timp poze cu netanyahu, acum insa e calcat in picioare de soros. Dupa ce ca a vandut interesele tarii, le-a vandut si prost, apoi cand se va schimba oraduirea de la noi cu un regim pro-soros, “magnatul” lu peste va vrea si el atunci “partea leului” de la noul regim…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button