X

Ministerul rus al Apărării: Aproximativ 40 de combatanţi ai Statului Islamic au fost ucişi, printre care „Ministrul de război“ şi un emir

Tadjikul Gulmurod Halimov (în imagine) s-a deplasat de cinci ori în Siria pentru a se antrena alături de jihadişti până la dezertarea sa, în aprilie 2015
FOTO: adevarul.ro

Armata rusă a susţinut vineri că a ucis mai mulţi responsabili ai Statului Islamic (SI) în cursul unei ofensive la Deir ez-Zor, în Siria, între care „ministrul de război“ al acestei organizaţii teroriste şi un emir influent.

Potrivit Ministerului Apărării de la Moscova, cei doi responsabili ai SI, vânaţi de ceva timp de Pentagon, au fost ucişi într-un raid al aviaţiei militare ruse desfăşurat marţi la Deir ez-Zor, în estul Siriei.

„Aproximativ 40 de combatanţi ai SI au fost ucişi în acest raid”, a precizat Ministerul rus al Apărării, precizând că a ordonat atacul în baza unor informaţii din teren.

Emirul Abu Mohammed al-Chemali şi „ministrul de război” Gulmurod Halimov figurează printre morţi, potrivit sursei citate.

Fost comandant al forţelor speciale ale Poliţiei din Tadjikistan şi trăgător de elită, colonelul Halimov a dispărut în aprilie 2015 şi a anunţat luna următoare că s-a alăturat Statului Islamic. Washingtonul a pus o recompensă de trei milioane de dolari pe capul său.

Contactat de AFP, Ministerul de Interne al Tadjikisanului nu a putut confirma moartea lui Gulmurod Halimov.

Potrivit unui oficial kurd, liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, trăieşte şi pregăteşte noi atacuri teroriste în Europa, în scopul de a reface moralul „soldaţilor” săi după înfrângerile grele suferite în Irak şi în Siria.

Categorii
Siria
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.