X

Comentariul zilei: La din astea, unor preoti tare le mai merge mintea …

de null

Care preot ar dori sa fie asa?

b689fad0280b286c898256c8d3b6ee9e_m
Foto: http://www.gareggys.com/faith-matters/theological-issues-mm/item/501-aftos-opou-den-logariazei-ton-eafto-tou-me-gnosi-ekplironei-oli-ti-grafi
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Credem ca aproape niciunuia. Dar nu asta ar fi cea mai mare problema, ci ca mult prea multi nu se satura cu o casa si o masina, ci vor mai multe case si cat mai multi bani. Si sunt zgarciti, zgarciti, de greu gasesti mai nemilostivi ca ei chiar si printre eretici, pagani sau atei …

Iata comentariul cititorului Ortodox crestin postat la A doua scrisoare a Protos. ELEFTERIE TARCUTA catre IPS IOACHIM BACAUANUL: Dvs. pregatiti instalarea ANTIHRISTULUI:

 

Ne ajung vremuri grele și asta pentru necredința noastră : nu ne rugăm îndeajuns, nu mergem la : sfânta slujbă și la biserică, suntem superficiali în toate cele sfinte, postul îl ținem dar nu din suflet ci mai mult ca pe un regim alimentar, nu iubim pe Dumnezeu și ce să mai vorbim despre aproapele, adică nu iubim nici pe : Dumnezeu și nici pe aproapele !? Mulți oameni dau case, terenuri, apartamente preoților ca să le poarte de grijă cât mai sunt în viața de aici și pentru când vor trece la cele veșnice, dar stăm și ne gândim, de ce posesorii de : case, terenuri, apartamente și ce or mai avea, nu fac milostenie unor familii tinere care au copii și nu au posibilități financiare și ar fi rezolvate și împletite două fapte bune : bătrânii că se vor mântui printr-o faptă mare și că tinerii căsătoriți cu copii, scapă de sărăcie și neajunsuri ?! Preoții ar trebui să-i sfătuiescă și să-i îndrume pe acei bătrâni către familii tinere și nevoiașe, familii care frecventează regulat sfânta biserică și sfintele slujbe și totodată care duc o viața frumoasă, creștinească ! În loc ca preoții să-și însușească case peste case, terenuri și apartamente, mulți preoți gâfâie de la atâta bogăție, ajung de ” turbează ” și fac relele despre care auzim tot mai des în mass-media și acestea toate se întâmplă de la lăcomia fără margini, fără limitele bunului simț, pentru că, au pierdut măsura și au încurcat misiunea pe care o au dăruită de Dumnezeu pentru noi creștinii ortodocși, cu meseria creștinilor de rând !

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

  1. Având în vedere ecumenismul promovat de el şi părtăşia la erezia cretană, expresia “a trecut la Domnul” e, cel mai probabil, o simplă “figură de stil”. Valabilitatea ei reală devine, din păcate, tot mai incertă.

  1. Din păcate, e trist faptul că, dacă nu judecăm faptul că preotul e eretic/ ecumenist/ părtaş la erezie/pomenitor de episcop eretic, prin acel preot putem câştiga DOAR IADUL.

 1. “de ce posesorii de : case, terenuri, apartamente și ce or mai avea, nu fac milostenie unor familii tinere care au copii și nu au posibilități financiare”?

  Pentru că noua “ortodoxie” a pervertit total nu numai teologia, ci şi moralitatea. Avem exemple grăitoate la tot pasul, dar mulţi nu le văd, preferând să creadă că negarea unor realităţi negative evidente înseamnă “apărarea Bisericii”.
  Unii au păstrat din ortodoxie doar forma legii, litera, ignorând cu obstinaţie duhul ei. A rămas ideea că e bine să dai de pomană, dar câţi se mai preocupă cui e bine să dai? Puţini. Ba, mai mult, şi a da de pomană a devenit o afacere sau, adesea, o iniţiativă ce nu vizează obţinerea unei plăţi în cer, ci a uneia mult mai apropiate în timp şi loc de cel care o face.
  Spre exemplu, de câte ori cei care dau de pomană la o înmormântare nu vizează fala socială, băgându-i în seamă pe vecini, pe doamnele profesoare, pe domnii ingineri etc., în timp ce îi ignoră pe adevăraţii săraci, chiar şi când ei nu sunt absolut deloc obraznici sau farisei, ci aşteaptă foarte umili şi nevoiaşi? Nu e ipoteză, am fost martoră, cu maximă durere. Pentru aceştia din urmă nu a rămas nimic, ba mai mult, cei care fac pomana te obligă să iei, chiar şi dacă le zici că nu vrei şi le ceri să o dea altora.
  Sau, la pomenirea la cimitir a celor adormiţi, câţi nu se întrec în “schimburi de daruri” cu apropiaţii, prefăcându-se că nu pricep că milostenia nu e o afacere în care dai şi primeşti în acelaşi timp?
  Mai mult, de câte ori preoţii nu trâmbiţează în biserici, în duh protestant, că dl. cutare a făcut cutare pomană, în speranţa mai mult sau mai puţin ascunsă că spiritul de concurenţă va suplimenta donaţiile? Le mai pasă multora, preoţi sau laici, de ideea biblică a ascunderii faptelor bune înaintea oamenilor, pentru a avea plată în cer?
  Câţi dintre ortodocşii care sesizează că prelaţii se plimbă cu maşini de multe zeci de mii de euro realizează că aceşti bani sunt din donaţii care nu pentru Hristos se fac? Câţi ortodocşi şi-au pus problema că traiul bun cu care i-au învăţat pe preoţi şi pe prelaţi are legătură cu apostazia actuală? Cum să mai aleagă ei “pâinea cea spre fiinţă”, când cozonacul e atât de dulce, iar ei demult au lepădat asceza?
  De ce să dea cineva unor tineri evlavioşi mai săraci, când duhul iudeo-protestant induce, pe de o parte, dispreţul faţă de săraci şi ideea că dacă meritau să aibă le dădea Dumnezeu, iar pe de altă parte, spiritul de afacere şi iubirea de laude? Îi dăm preotului că e de-al nostru, ne liniştim conştiinţa cu transferarea către el a obligaţiilor noastre legate de mântuire, eventual ne şi vorbeşte de bine înaintea oamenilor, ca să ne crească inima.
  Din păcate, falsa ortodoxie promovată de destulă vreme a adus cu ea trăirea morală după un duh departe de Sfânta Scriptură, de vieţile sfinţilor şi de ortodoxia autentică.

 2. Da Lenuta, e trist ca judecam noi, dar TREBUIE sa o facem, trebuie sa strigam tare : nevrednic este! O gospodina nu ascunde gunoiul sub pres cand face curat prin casa. Locul gunoaielor este groapa de gunoi! Sa nu ne imbracam intr-o falsa smerenie. Palma data lui arie de Sfantului Ierarh Nicolae trebuie sa fie o pilda pentru noi!

 3. Sunt preot cu 5 copii și o duc foarte greu.urăsc din tot sufletul ecumenisul. DaDacă nu mai pomenesc ierarhul șima ctristețe Cum mă mai intretin?Nu e suficient sa_urăscruce din inima?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button