X

Echipa de ”postaci” a Camerei Deputaților, condusă de fostul soț al purtătoarei de cuvânt de la Cotroceni, încasează 160.000 euro pentru mai puțin de un mesaj pe zi pe Facebook

Peste 160.000 de euro primesc 13 experți și un director de la Camera Deputaților pentru a posta pe Facebook, Youtube, Twitter, Google+ și Instagram informații despre activitatea instituției. Întreaga echipă ”produce” mai puțin de o postare pe zi pe Facebook. Cu toate acestea, majoritatea angajaților încasează pe lună peste 1.000 de euro, informează Evenimentul Zilei.

Echipa are 14 angajați fulltime și cei mai mulți dintre ei au un salariu lunar de peste 4.600 de lei, potrivit declarațiilor de avere consultate de EVZ. Toate salariile acestora i-au costat pe români anul trecut 738.348 de lei, adică peste 160.000 de euro, bani plătiți de Camera Deputaților din bugetul de stat.

Echipa ”de aur” a postat 193 de mesaje pe contul de Facebook al Camerei Deputaților în primele 240 de zile ale acestui an, adică o medie de mai puțin de o postare pe zi. Aproape jumătate dintre postări nu au nicio legătură cu activitatea instituției, ci sunt urări cu ocazia diverselor sărbători. Mesajele de pe Facebook sunt copiate apoi în conturile de Twitter și de Google Plus ale instituției. Pe Youtube, cei 13 angajați au încărcat în acest an 461 de înregistrări cu declarațiile politice pe care le citesc deputații în plen.

Șeful ”postacilor”, Alexandru Mazilu (36 de ani), a început să lucreze în Parlament în anul 2006 și a fost angajat ca ”expert” la grupul deputaților PSD în 2009, 2011 și 2013. Mazilu a avut, anul trecut, un salariu mai mare decât cel al unui deputat sau senator, notează EVZ. Potrivit celei mai recente declarații de avere, el a încasat anul trecut 93.047 de lei, adică un salariu de 7.753 de lei pe lună. Mazilu a fost căsătorit cu prezentatoarea TV, Mădălina Pușcalău – Dobrovolski, în prezent purtător de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis

Foto: EVZ

La fel ca Mazilu, alți doi membri ai echipei au trecut pe la grupul deputaților PSD: Bădulescu Oana Alina și Alexandru Luminița Roxana. Alți doi membri ai echipei au fost jurnaliști: Săraru Elena-Alexandra-Cornelia a ocupat funcția de redactor-șef la revista Clipa, și Adrian Suciu, a fost angajat la Realitatea TV. Unul dintre membrii Direcției Social-Media, Hondru Andrei Cătălin, a intrat în Parlament în 2013 consilier la cabinetul lui Viorel Hrebenciuc.

Salariile lunare din 2016 ale membrilor Direcției Social Media: 

● Alexandru Mazilu – 7.753 lei ● Adrian Suciu – 5.258 lei ● Safta
Camelia Emilia – 5.236 lei ● Leonte Luminiţa-Oana – 5.236 lei ● Bobora
Ioana – 5.199 lei ● Filipski Elvira Violeta – 5.068 lei ● Blasiana Rada
– Ilinca – 4.967 lei ● Daniela Ana Ionescu – 4.920 lei ● Luminița Graure
– 4.886 lei ● Săraru Elena-Alexandra-Cornelia – 4.619 lei ● Mihaela Sima
– 3.422 lei ● Hondru Andrei Cătălin- 2.540 lei ● Alexandru Luminița
Roxana – 1.815 lei ● Bădulescu Oana Alina – 610 lei

Luminița Leonte. Sursă Foto: Facebook/EVZ

Mihaela Sima. Sursă Foto: Facebook/ EVZ

Categorii
Anti-sistemInterne
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!