X

Dodon, despre Marea Unire din 1918: A fost o anexare FORTATA a Basarabiei, lucru recunoscut la nivel internaţional

Igor Dodon afirmă că unioniştii din Republica Moldova vor pregăti diverse provocări în anul 2018, an în care se împlinesc o sută de ani de la Marea Unire. Preşedintele susţine că scopul acestora este de a destabiliza situaţia din ţară. Potrivit lui, anul viitor nu există motiv de sărbătoare pentru că, de fapt, Basarabia ar fi fost anexată, iar Unirea nu s-a produs cu voinţa populaţiei dintre Prut şi Nistru.

„Nu a fost niciun fel de unire. A fost anexarea cu forţa în anul 1918, când tot o mână de trădători s-au vândut. O parte sub riscul de a-şi pierde viaţa pentru că au fost ameninţaţi şi au votat în Sfatul Ţării, fără a întreba opinia majorităţii cetăţenilor Moldovei de pe atunci”, a declarat Igor Dodon în cadrul unei emisiuni duminică, 27 august, la NTV-Moldova.

Dodon susţine că, faptul că Basarabia a fost anexată de România este un „lucru recunoscut la nivel internaţional de mai multe state”.

„Încercarea de a face în anul viitor mai multe acţiuni este o încercare de a destabiliza situaţia în Republica Moldova. Nu va fi simplu, dar sunt sigur că noi vom trece peste aceste provocări. Nu au ei nicio şansă. Nu le vom răspunde cu Ştefan cel Mare, în context bun”, a mai adăugat preşedintele.

Şeful statului a menţionat că cineva din istorici i-a spus că la Bucureşti nu există niciun monument al domnitorului „Ştefan cel Mare”, arătându-se dispus să dăruiască unul Capitalei României. „De ce nu?”, s-a întrebat Dodon.

Categorii
Basarabia
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

3 comentarii

  1. Bai, Popoane, esti bun de cascadorii plansului. Daca nu erai sef de stat, ma izbucnea rasul.
    Cum asa, mai Popoane, anexare?! Pai si momentul 1812 cum ar trebui sa se numeasca? Sau pactul Ribentrop-Molotov? Unirea cu mareata URSS sub papucul „tatucului”?
    S-au mai perindat pro-sovietici pe la Chisinau, dar popon gogonat ca tine nici macar Voronin n-a fost…

  2. Acest avorton cu creierii spălați de Tătucul Putin și de abjecta lor politică expansionistă are impresia ca o să fie președinte pe viață. Am sa-i reamintesc că Cetatea de Scaun a Moldovei era în Suceava care este oraș Românesc iar el un pupincurist bolșevic sa zică mersi dacă-și duce mandatul până la capăt nicidecum nu o să „domnească ” 47 de ani ca al nostru brav , destoinic și neînfricat domnitor STEFAN CEL MARE ! Basarabia a fost este și va fi pământ Românesc care a fost luat cu japca de Rusia țaristă și apoi cea bolsevică . Dacă regele Carol 1 nu ajuta Rusia țaristă istoria s-ar fi scris altfel . Mare parte din Românii din Basarabia au sfârșit în gulagurile sovietice iar cei rămași în viață cât și urmașii lor așteaptă sa se întâmple firescul adică reUnirea iar cei ce sunt impotriva unirii sunt rusofonii și cei care prin intermediul mafiei ruse ce domină R Moldova o duc fff bine iar Unirea le-ar strica socotelile . Noi Românii nu am fost cotropitori niciodată și am fost iubitori de glie și de Neam și dacă va fi nevoie ne vom da viața pt ele așa cum străbunii noștri Daci ne-au învățat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!