X

Dezvăluirea planului ascuns al lui GEORGE SOROS de a transforma IRLANDA dintr-o țară PRO-LIFE într-o țară care favorizează AVORTUL 

de null
Foto: http://media.breitbart.com/media/2017/08/George-Soros-fetus-Bruno-Domingos-Reuters–640×480.png

scris de Dr. Susan Berry 1 aug 2017

Anul trecut, DCLeaks.com a relatat că investitorul miliardar George Soros folosește Fundația pentru o Societate Deschisă (OSF)  pentru a transforma Irlanda la care Planificarea Familială face referire ca la o “bijuterie în coroana mișcării pro-viață” – într-o țară pro-avort.

Agenția de știri catolice (CNA) a dezvăluit, din luna august a anului trecut, strategia lui Soros de a folosi Irlanda ca prototip pentru a promova legi anti-avort în țările catolice din întreaga lume.

CNA raportează:

„Având una dintre cele mai restrictive legi privind avortul din lume, o victorie ar putea avea un impact masiv asupra altor țări puternic catolice din Europa, cum ar fi Polonia, și va furniza dovezi necesare că schimbarea este posibilă chiar și în locuri extrem de conservatoare”, se spune în document.

Strategia pentru 2016-2019, propusă de Fundația pentru o Societate Deschisă din New York, pentru Programul pentru drepturile femeii pare să se numere printre documentele publicate de site-ul DCLeaks.com.

Una dintre cele trei teme ale programului este de a permite accesul la avortul legal, inclusiv prin eforturile de abrogare al amendamentului 8 al Constituției.

Al optulea amendament – votat de alegători în 1983 – a instituit o interdicție constituțională privind avortul în Irlanda. Acesta prevede:

Statul recunoaște dreptul la viață al celor nenăscuți și, ținând cont de dreptul egal la viața al mamei, garantează în legile sale respectarea și, în măsura în care este posibil, prin legile sale, să apere și să justifice acest drept.

Documentele scoase la iveală susțin că OSF a planificat timp de trei ani strategii pentru a „stopa, diminua și inversa valul legilor personale fetale și amendamentele constituționale” și a genera „un set robust de organizații care avansează și apără drepturile sexuale și reproductive și impun noi strategii în domeniu.”

În plus, documentele indică că fundația Soros a văzut în legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex, în Irlanda , 2015 , ca fiind „oportunități valoroase și  pentru avansarea campaniei” împotriva amendamentului constituțional pro-life.

„Fundațiile pentru o Societate Deschisă lucrează în multe țări pentru a promova drepturi complete și egale pentru femei, inclusiv autonomia sexuală și reproductivă”, a declarat un purtător de cuvânt al OSF pentru CNA, descriind scurgerea ca parte a „represiunii agresive asupra societății civile și a activiștilor pentru drepturile omului care are loc la nivel global. „

Potrivit documentelor scoase la iveală, Fundația Soros a acordat Amnesty International Irlanda 137.000 de euro, Asociației Irlandeze pentru Planificarea Familiei (IFPA) – o afiliată a IPPF – 132.000 de euro și Campaniei pentru Drepturile Avortului (ARC) cel puțin 25.000 de euro „pentru a lucra colectiv la o campanie de abrogare a amendamentului constituțional al Irlandei care acordă drepturi egale atât femeii însărcinate cât și embrionului implantat (denumit „personalitate fetală”).”

Cu toate acestea, Actul Electoral din 1997 din Irlanda interzice utilizarea finanțărilor din afara țării pentru campaniile politice interne. În urma vizitei publice, Comisia Irlandei pentru Standarde în Biroul Public (SIPO) a efectuat o anchetă privind fondurile donate grupurilor pro-avort din Irlanda.

Într-un interviu exclusiv, cu Breitbart News, Niamh Ui Bhriain (se pronunță Neeve O’Brien), purtătoarea de cuvânt a Institutului pentru Viață din Irlanda, a remarcat: „În urma unei investigații SIPO, numai ARC au fost obligați să returneze suma considerată politică, 25 000 de euro. Celelalte grupări au susținut că nu a fost politică campania lor, ceea ce este absurd dat fiind că vor să împingă o schimbare în Constituția noastră”.

Ea continuă:

Nu este clar de ce SIPO a permis Amnesty și IFPA să păstreze aproape 300 000 de euro în finanțarea politică. Oricum, la fel de importantă este dezvăluirea că această finanțare este vârful aisbergului, deoarece in ultimul deceniu, aproape 20 de milioane de euro au fost vărsate în Irlanda în proiectele pro-avort, pentru a înmuia Irlanda și a abroga dreptul la viață al copiilor nenăscuți.

In publicația Catolicul Irlandez se mai observă:

O organizație care se numește Campania pentru dreptul la avort (ARC) ar fi trebuit vreodată să nege că a fost implicată în activități politice și nu este deloc surprinzător faptul că a fost în cele din urmă forțată să se confrunte cu această realitate. Ce este mai interesant, în anumite privințe, este faptul că Amnesty International Ireland a scăpat de aceeași soartă.

OSF-ul lui Soros s-a alăturat campaniei pro-avort din Irlanda prin miliardarul american Chuck Feeney și Filantropiile sale Atlantice.

Ui Bhriain a scris la Institutul pentru Viață în 2015 că influxul de bani de la activiștii bogați în justiția socială a transformat organizațiile pro-avort în niște centre de putere:

Consiliul irlandez pentru Libertățile Civile a fost un grup mic care strângea mai puțin de 9000 de euro pe an, însă 11,3 milioane de dolari din banii lui Feeney i-au transformat într-un militant important pentru avort. El a dat 5,1 milioane de dolari companiei Amnesty Ireland (care, de mulți ani, a avut o poziție neutră în privița avortului) și, așa dintr-o dată, acum își aduc aportul la campania pro-avort, petrecând în mod luxos la evenimentele în stil corporativ și festivalurile de muzică pentru a cere ca avortul să fie legalizat, de parcă uciderea copiilor a fost un “drept” al omului.

O altă sumă de 1,1 milioane de dolari a fost înmânată Consiliului Național al Femeilor din Irlanda, care imediat și-a schimbat atitudinea prin susținerea dreptului la avort, lobby-ul politicienilor și organizarea de conferințe pro avort, deși au fost foarte atenți să aloce timp pentru a ataca femeile care au declarat public că au regretat avorturile.

Suma utilă de 236.850 de dolari a fost, de asemenea, plătită Asociației de Planificare Familială din nordul Irlandei pentru a finanța un caz în instanță pentru a contesta interzicerea avortului acolo – FPA este un asociat al Federației de Planificare Parentală care a fost prinsă pe cameră pentru aranjarea vânzării de părți corporale ale copiilor pe care ei le-au avortat.

Apoi, există Centrul pentru Drepturile Reproductive, o echipă foarte bogată, care a strâns 25 milioane de euro doar în 2014, de la Bill Gates și Fundația Ford și care sunt implicați peste măsură în a impulsiona avortul în Irlanda.

Ui Bhriain observă că, în plus față de numerar direct către grupuri și organizații – donatorii bogați oferă finanțare pentru cazuri juridice.

Centrul pentru Drepturile Reproductive, explică ea, utilizează fonduri de la Fundațiile Gates și Ford  pentru „un caz juridic care se va desfășura la Națiunile Unite în Geneva, acuzând Irlanda de „tortură” pentru că nu aprobăm ca bebelușii noștri să fie uciși înainte de a se naște”.

„Avocații lor americani au apărut la Prime Time și multe alte instituții mass-media irlandeze, dar nu au fost niciodată întrebați, nici măcar o dată, de ce credeau că legile noastre privind avortul sunt preocuparea lor”, afirmă ea și rezumă problema mass-mediei progresistă astfel:

De fapt, nu avem nici o idee cât de mulți bani au venit de la fundația lui Soros sau de la orice altă sursă către campaniile pro avort. Ceea ce este raportat ar putea fi doar vârful aisbergului. Mass-media din Irlanda nu se interesează în mod special pentru a investiga de unde au venit milioanele care au apărut pentru avort – cei mai mulți dintre ei au ignorat cu desăvîrșire dezvăluirile Wikileaks și abia au acoperit investigația SIPO, care a decis că o fracțiune din bani trebuie returnati. Dacă Soros ar fi dat milioane grupurilor pro-viață, s-ar fi făcut titluri de știri timp de o săptămână sau mai mult.

Totul face parte dintr-o strategie media care nu impune transparență sau responsabilitate  militanților pro-avort, însă obligă pe cei pro-viață la un set complet de standarde diferite.

Potrivit lui Ui Bhriain, extinderea politicii Mexico City pro-viață de către președintele american Donald Trump – care exclude fondurile din partea SUA organizațiilor neguvernamentale care promovează sau efectuează avortul – este o influență pozitivă.

„Organizațiile precum Planificarea Parentală și Centrul pentru Drepturile Reproductive sunt hotărâte să impună pretutindeni avortul la cerere”, explică ea. „Extinderea politicii Mexico City și modificarea legilor din S.U.A. înseamnă că aceștia ar putea încerca să răspândească resursele și prin alte zone. Cu toate acestea, pentru că înțeleg importanța imensă a legilor pro-viață ale Irlandei, ei vor face tot posibilul pentru a împinge avortul și aici”.

IFPA și-a expus criticile cu privire la politica Mexico City – cunoscută drept „regula globală a gagurilor” printre grupurile pro-avort.

Ui Bhriain spune acum că ea și colegii ei așteaptă un referendum pentru a elimina amendamentul opt în primăvara viitoare.

„Noul prim ministru Leo Varadkar face din acest vot o prioritate”, notează ea, adăugând însă că  această campanie de abrogare a amendamentului nu vine de la publicul larg.

Irish Times raportează că, în ciuda votului Adunării cetățenilor privind extinderea accesului la avort „fără restricții în ceea ce privește motivele” (64%), „Dovezile sondajului de astăzi sugerează că alegătorii irlandezi nu împărtășesc opiniile adunării cu privire la extinderea liberalizarii avortului”.

Raportul continuă:

Ei cred că legile avortului din Irlanda ar trebui să fie schimbate cu siguranță: există majorități solide pentru legalizarea avortului în cazurile unui risc fizic sau mental grav pentru sănătatea femeilor, în cazuri de viol sau o anomalie fetală care face posibilă moartea.

Dar alegătorii sunt împărțiți când vine vorba de cazuri de anomalie fetală în care moartea nu este probabilă (36% favorizează liberalizarea, 47% se opun acesteia) și categoric împotriva avortului din motive socio-economice.

Întrebați pur și simplu dacă avortul ar trebui să fie disponibil la cerere, două treimi (67%) spun nu.

„Cei care sprijină avortul se bazează foarte mult pe sprijinul mass-media (ceea ce este aproape integral cu mulți jurnaliști irlandezi care militează în mod deschis pentru avort) și nu au un joc bun”, afirmă Ui Bhriain. „După criza economică din 2008, câțiva candidați ai extremei stânga au fost aleși de către comunități fiind în mod evident supărați pe măsurile de austeritate, dar au folosit aceste platforme pentru a promova neîncetat dreptul la avort”.

Activistul pro-viață spune că inițiativele organizațiilor ei, cum ar fi zilele Naționale ale Vieții în Canvass, au avantajul a mii de voluntari care umblă din ușă în ușă pentru a vorbi cu cetățenii obișnuiți despre avort.

„Există 1,1 milioane de case în Irlanda”, observă Ui Bhriain. „Am ajuns la aproape 200.000 cu Canvass-ul până acum și așteptăm să ajungem la un total de 800.000 înainte de ziua votării”.

Ui Bhriain notează că Planificarea Parentală a descris Irlanda ca „bijuterie a coroanei mișcării pro-viață”.

„Aceasta deoarece experiența Irlandei arată că puteți interzice avortul și proteja viețile femeilor”, explică ea. „Avem una dintre cele mai scăzute rate de mortalitate maternă și unele dintre cele mai bune îngrijiri maternale din lume, potrivit ONU. Deci, campaniile pro avort se concentrează pe anularea legilor din Irlanda, deoarece știu că oamenii pro-viață din întreaga lume pot privi  Irlanda ca un exemplu real și dovedit că avortul nu este niciodată necesar”.

NOTĂ OrtodoxINFO
Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button