X

Ungaria își RETRAGE ambasadorul din Haga în urma unor remarci ale ambasadorului olandez în Budapesta la adresa guvernului Orban

de null

Ungaria și-a retras ambasadorul din Olanda pentru o perioadă nedefinită în urma unor remarci făcute de ambsadorul olandez la Budapesta, remarci critice despre guvernul primului ministru Viktor Orban, informează Politico Europe.

Péter Szijjártó, ministrul ungar al afacerilor externe, a declarat că Ungaria va lua „măsuri politice și diplomatice” dacă Olanda nu își va cere scuze oficial pentru remarcile ambasadorului Gajus Scheltema în Ungaria.

Scheltema a declarat într-un interviu acordat revistei 168 Óra publicat joi, cu numai câteva zile înainte de a-și părăsi postul de ambasador că retorica administrației Orban este similară cu cea utilizată de teroriști din Orientul Mijlociu.

Ambasadorul a declarat că teroriștii din spatele atacului din Barcelona sunt persoane învinse de globalizarea și care „folosesc extremismul și religia în mod fanatic”, adăugând că aceștia își „creează dușmani conform aceluiași principiu ca și guvernul ungar”.

Ministrul Szijjártó a numit comentariile „rușinoase”.

„Aceasta este o acuzație pe care nimeni nu a făcut-o înainte”, a spus el.

Ambasadorul olandez nu este binevenit în ministerul maghiar, a adăugat el.

„Suntem bucuroși să-l vedem plecând.”

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.