X

ICOANA făcătoare de MINUNI, adusă din Bucovina în Bărăgan. Maica Domnului cu pruncul în braţe, la biserica Volna

de null

Icoana Maicii Domnului de la mănăstirea Dragomirna ajunge în Bărăgan. Călărăşenii se pot închina timp de trei zile la icoana făcătoare de minuni, în perioada 8-10 septembrie, la biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena de la Volna, unde vor exista mai multe slujbe speciale.

Între reprezentările Maicii Domnului la Mănăstirea Dragomirna, din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, se află această icoană făcătoare de minuni şi mare ajutătoare celor care sunt în neputinţă sufletească şi trupească. O caracteristică a acestei icoane este faptul că privitorul are senzaţia sau certitudinea, depinde de starea sufletească în care se află atunci când o priveşte din faţă, că Maica Domnului îşi aţinteşte ochii asupra lui. În perioada 8 – 10 septembrie, cu arhiereasca binecuvântare şi implicare a Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu, Protopopiatul Călăraşi în colaborare cu autorităţile locale organizează o procesiune cu icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Dragomirna.

Calendarul evenimentelor :

Vineri, 8 septembrie 2017:

La ora 17.00 va avea loc primirea Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Dragomirna la intersecţia cu Strada Nicolae Titulescu – strada Bucureşti – de către Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, apoi delegaţia Arhierească împreună cu soborul de preoţi şi credincioşii vor pleca într-o procesiune pe ruta Strada Nicolae Titulescu – strada Bucureşti până la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” – Volna, unde icoana va fi depusă într-un baldachin în curtea sfântului lăcaş.

De la ora 19.00 – Acatistul Maicii Domnului, slujba Vecerniei Priveghere şi Taina Sfântului Maslu.

Sâmbătă, 9 septembrie 2017:

De la ora 07.00 – 10.00 – Acatistul Maicii Domnului şi Sfânta Liturghie. De la ora 18.00 – slujba Vecerniei şi Acatistul Maicii Domnului şi Taina Sfântului Maslu.

Duminică, 10 septembrie 2017:

Începând cu ora 09.00 va fi săvârşită Sfânta Liturghie Arhierească de către Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, alături de un ales sobor de preoţi şi diaconi.

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Dragomirna, va rămâne spre închinare până duminică, 10 septembrie, ora 15.00, când delegaţia va pleca din Călăraşi.

NOTĂ OrtodoxINFO
Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Minuni și pilde
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.