X

Geografie, capitolul 1: “Cumpăraţi-i un atlas lui TRUMP”. TRUMP vrea să bombardeze Coreea de Nord cu arme nucleare. Unde se află ţara ţintă?

de null
Foto: http://www.globalresearch.ca/wp-content/uploads/2017/02/Trump-nuclear-capacity-400×224.jpg

Un război asupra Coreei de Nord ar înghiţi inevitabil Coreea de Sud şi întreaga Regiune Asiatică Nord-Estică

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

De prof. Michel CHOSSUDOVSKY

Global Research, 10 August 2017

George W. BUSH era cunoscut pentru completa sa ignoranţă asupra geografiei. “Geograful Dubya: Să-i cumpere cineva un atlas acestui om” apare de pe dubyaspeak.com, Dubya Vorbeşte, Noi Înregistrăm Daunele.  

Pe repede înainte în 2017: Ce ziceţi de Donald TRUMP care stă cu degetul pe butonul nuclear. Care sunt cunoştinţele sale despre geografie.

“Dacă luaţi în calcul posibilitatea unei prezidenţii a lui Donald TRUMP, alinaţi-vă inima cu asta – măcar nu candidează pentru a deveni profesorul de geografie a cuiva din clasa a opta.” Jeva LANGE citată în This Week, 15 Iunie 2016.

“Nimic din lumea întreagă nu este mai periculos decât ignoranţa sinceră şi prostia scrupuloasă.” Martin LUTHER KING Jr.

În timp ce americanii se poate să fie ignoranţi în ceea ce priveşte geografia lumii, au în acelaşi timp pretenţia ca preşedintele lor ales precum şi consilierii săi de politică externă să ştie “unde se află ţările”, îndeosebi ţările care se află pe lista de atacuri a Pentagonului.

Care este prejudiciul ignoranţei în rândul creatorilor de politică externă ai lui TRUMP? În cuvintele lui Donald TRUMP: “cel mai bine ar fi să nu mai facă ameninţări Statelor Unite. … [Kim JONG-UN] a fost foarte ameninţător – depăşind o declaraţie normală – şi aşa cum am zis, vor fi întâmpinaţi cu foc, furie şi, sincer, puteri pe care lumea nu le-a mai văzut vreodată.” (îngroşare adăugată)

“TRUMP Vorbeşte, Noi Tragem Ponoasele.” Care sunt “daunele” subînţelese din ameninţările lui TRUMP cu “foc, furie şi putere…” ce anticipă folosirea armelor nucleare asupra Coreei de Nord?

Şi cine va fi prin preajmă să “Înregistreze Daunele” în aţâţarea unui război mondial?

Întrebaţi-l pe TRUMP, Unde se află Coreea de Nord?

Unde se află ţara ţintă?

În acest moment este luat în calcul un prim atac nuclear preventiv împotriva Coreei de Nord. Iar aici intervine Geografia, capitolul 1.

Distanţa dintre centrul capitalei Coreei de Sud Seul şi Zona Demilitarizată ce delimitează graniţa cu Coreea de Nord este de 57 de km sau 37 de mile, jumătate din distanţa dintre Manhattan şi New Jersey (71 de mile via autostrada interstatală 95S).

Distanţa dintre Seul şi Pyongyang este de aproximativ 121 de mile, mai puţin decât distanţa dintre Turnul TRUMP din Manhattan şi Cazinoul Taj Mahal TRUMP din oraşul Atlantic (131 de mile).

Turnul Mondial TRUMP din Manhattan
Pyongyang; comparaţi turnurile; Pyongyang versus oraşul New York

Aeroportul internaţional Gimpo al Coreei de Sud abia dacă se află la două mile faţă de graniţa cu Coreea de Nord.

Distanţa dintre Seul şi oraşul istoric Kaesong din Coreea de Nord este de circa 40 de mile.

Un atac nuclear asupra DPRK inevitabil ar înghiţi atât Coreea de Nord cât şi cea de Sud, întreaga peninsulă coreeană, în funcţie de mărimea şi randamentul exploziv al bombelor nucleare.

Contextul geopolitic: China, Rusia, Coreea de Nord, Coreea de Sud, Japonia

Pyongyang este aproape de graniţa cu China. DPRK are frontieră cu Federaţia Rusă. Oraşul Vladivostok se află la aproximativ 100 de km de graniţa DPRK.

Întreaga regiune nord-estică a Asiei – ce constă în mare parte din 5 ţări – ar fi de asemenea afectate de explozia nucleară. Printr-o ironie amară, două dintre aceste ţări, în speţă Japonia şi Coreea de Sud, sunt aliaţi de nădejde şi parteneri militari ai Statelor Unite.

Sursa: Google maps

Care ar fi natura nespusului “prejudiciu” rezultând dintr-un atac nuclear condus de către SUA împotriva DPRK?

Potrivit “opiniei ştiinţifice” ce are contract cu Pentagonul, mini-bombele (arme nucleare tactice) (de ex. B61-11) cu un debit exploziv de până la 6 bombe Hiroshima sunt “inofensive populaţiei civile înconjurătoare deoarece explozia este în subteran.”

Este o mare miciună ce acum este inserată în manualele militare. Iar aceste minciuni fac parte din notele informative zilnice ce sunt servite preşedintelui Donald TRUMP care în calitate de Comandant Suprem are adevărata putere de a dezlănţui un război nuclear.

Bomba Hiroshima din 6 August 1945 a determinat moartea sau condamnarea a 100.000 de oameni în 9 secunde. Proiectilele de astăzi (inclusiv mini-bombele) sunt mult mai puternice.

Războiul lui TRUMP împotriva DPRK nu este numai un război împotriva întregii naţiuni coreene. Inevitabil decizia de a folosi arme nucleare împotriva DPRK se va dovedi un preludiu pentru al Treilea Război Mondial.

Sursa originală a articolului este Global Research

Copyright @ Prof Michel Chossudovsky, Global Research, 2017

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button