X

BILL GATES investeste in CARNE ARTIFICIALA. Vom mai avea in meniu: CARNE DIN FECALE si INSECTE

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Bill Gates s-a retras din zona tehnologiei de larg consum, dar investește constant în afaceri despre care crede că sunt de viitor.  Recent, o investiție a mers către carnea artificială.

În urmă cu patru ani, cercetători din Olanda au prezentat primul hamburger creat artificial din celule stem. Doctorul Mark Post, profesor la Universitatea Maastricht, a fost „creierul“ din spatele proiectului. Invenţia s-a bucurat de finanţare de la Serghei Brin, cofondator Google. Acest prim hamburger a costat „puţin“ mai mult decât alternativa sa de la un restaurant fast-food, şi anume 325.000 de dolari.

Acum, Bill Gates și Richard Branson, împreună cu unul dintre cele mai mari conglomerate de agricultură, susțin un proiect similar, dar care nu se oprește doar la carne artificială pentru burgeri. Banii lor se duc în compania Memphis Meats, care produce carne de vită, pui și rață din celule animale, fără nevoia de-a le crește sau hrăni. Suma totală pe care au primit-o recent este de 17 milioane de dolari.

„Cred că în 30 de ani nu va mai trebui să ucidem animale și carnea va fi ori obținută prin metode curate, ori va fi bazată pe plante, gustul va fi același și sigur va fi mai sănătoasă decât cea de acum“, a declarat Branson citat de Bloomberg News. Până în prezent, Memphis Meats a reușit să primească investiții de 22 de milioane de dolari și s-a arătat determinată să susțină mișcarea „carne curată“, extrem de populară printre mileniali din Statele Unite ale Americii.

Procedura prin care acest startup crește carne în laborator e destul de simplă, dar da, produsul de-acum nu este cel mai dorit de gurmanzi. Întâi izolează celulele de porc, vită sau pui, celule care au capacitatea de-a se regenera, și le alimentează cu nutrienți – zaharuri și minerale – și oxigen. Apoi sunt cultivate în bazine speciale și recoltate după cel puțin nouă zile (sau, cel mai târziu, 21 de zile). Produsul final poate fi folosit în tot felul de preparate, chiar și un burger.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button