X

Copii RADICALIZATI la o grădiniță din Belgia. Copiii RECITAU versete din CORAN, LIPSEAU vinerea de la grădiniţă, din motive RELIGIOASE şi REFUZAU să dea MANA cu persoanele de sex FEMININ

Semnal de alarmă tras de autorităţile din Belgia. Copii de grădiniţă sunt victime ale radicalizării! Potrivit unui unui raport intern, întocmit de o unitate de învăţământ din Belgia, supraveghetorii au observat semne de radicalizare islamică la cei mici. În pauze, copiii musulmani recitau versete din Coran, în loc să se joace. În plus, lipseau vinerea de la grădiniţă, din motive religioase şi chiar refuzau să dea mâna cu persoanele de sex feminin.

Potrivit presei belgiene, copiii la care au fost observate semne de radicalizare i-ar fi ameninţat cu moartea pe aşa-numiţii „necredincioşi” şi ar fi făcut gesturi care imitau un măcel.

O organizaţie din Belgia, care oferă şcolilor soluţii împotriva radicalizării, a deschis din 2016 până acum nu mai puţin de 481 de dosare cu astfel de cazuri. Situaţia neobişnuită a fost semnalată de primarul localităţii unde se află grădiniţa.

Unii dintre ei nu mai vor să dea mâna fetiţelor, recită versete din Coran în curte în timpul recreaţiei, lipsesc de la şcoală vinerea din motive religioase”, spune Luc Dupont, primar în Renaux.

Situaţia este alarmantă şi din punctul de vedere al psihologilor.

Riscul transmiterii unor mesaje radicale extreme din partea unor persoane importante, cum sunt părintii, la varste atât de mici, prezintă faptul că ele pot fi preluate ca atare de către copiii, nu vor fi contestate, nu vor fi analizate, nu vor fi puse la îndoială şi pot fi transformate în timp în comportamente. Un copil radicalizat în preşcolaritate este în primul rând o victimă”, spune psihologul Diana Stănculescu.

În Belgia, şcolile care se confruntă cu astfel de cazuri se pot adresa unui centru unde experţi în Islam oferă consiliere pentru combaterea radicalizării.

NOTĂ OrtodoxINFO

Articolul este unul nociv, prin punctul de vedere exprimat de psihologul Diana Stănculescu. Aceasta deoarece incrimineaza doar radicalizarea, nu si religia islamica.

,,Radicalizarea” este un concept special creeat pentru a infiera anumite tendinte si reactii, fie ele chiar si de aparare, sau de pastrare a credintei.

Asadar, cuvantul ,,radicalizare” pune egalitate intre credinte, nefacand distinctia intre ele. De aceasta acuzatie de ,,radicalizare” nu vor scapa pe viitor nici crestinii care vor vrea sa-si apere credinta si tara la un moment dat.

Categorii
ExterneIslam
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!