X

Dragoste pentru aproapele la Eforie Nord. Oamenii au format un LANT UMAN, pentru SALVAREA a două surori de la înec

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Gest impresionant. Mai mulți oameni au format un lanț uman la Eforie Nord, pentru a salva două tinere, surori, de la înec. 

Două tinere au fost în pericol să-și piardă viața după ce s-au aventurat în marea agitată, în stațiunea Eforie Nord. Au fost salvate de un gest rar întâlnit făcut de turiștii care se aflau în acele momente pe plajă. Oamenii au format un lanț uman pentru a le putea scoate pe cele două surori din mare. La scurt timp, a intervenit și salvamarul, care le-a scos pe fete din apă. Una din ele a fost transportată la spital, iar cealaltă nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Imaginile au fost filmate de o persoană aflată pe plajă și s-au viralizat pe rețeaua de socializare. Pe pagina Eforie Online, unde a fost publicat clipul, este lansat și un apel în care oamenii sunt îndemnați să respecte salvamarii și însemnele arborate.

„Eram în patrulă. Am auzit lumea că strigă și ne-am îndreptat către persoanele care erau în situație de înec. Între timp, niște turiști cu spirit civic au format un lanț uman în apă, pentru a ajunge la persoanele aflate în pericol. Cu ajutorul lor am reușit să scoatem persoanele la mal. O fată a fost scoasă în stare gravă, inconștientă. A fost adusă la mal cu ajutorul unei doamne de pe ambulanță, turistă, și am masat-o ușor până am readus-o la starea de conștiență. A doua persoană era mai mult în stare de șoc. Tatăl la fel”, a declarat Mihai Tufă, unul din salvamarii care au intervenit pe care a le scoate pe cele două fete din apă.

https://youtu.be/bOha_4GKdSk

Lanț uman la Eforie Nord. Iată și alte gesturi similare

Un gest similar a avut loc în urmă cu o lună pe o plajă din Florida. Zeci de oameni au format un lanț uman pentru a salva o familie de la înec.

https://youtu.be/CvwqaV_oom0

Salvamarii atrag în continuare atenția că vremea nu este prietenoasă și recomandă oamenilor să stea departe de apă. La Mamaia a fost arborat steagul galben, iar în sudul litoralului, pe cel roșu.

De la începutul sezonului, 21 de persoane și-au pierdut viața înecate. Cea mai periculoasă plajă este cea de la Eforie, unde au fost nu mai puțin de 94 de intervenții ale salvamarilor.

La Năvodari, 283 de intervenții au fost de la începutul anului, fără a exista decese. La Costinești, anul acesta, au fost 160 de intervenții de succes pe plaja din stațiune, scrie replicaonline.ro.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Un comentariu

  1. Păcat, totuşi, că unele persoane inconştiente pun în pericol viaţa altora, nerespectând indicaţiile salvamarilor. Mă întreb cum se simte acea femeie care a fost salvată de la înec împreună cu fetiţa ei, cu preţul vieţii unui tânăr?
    El şi-a dat viaţa ca să le salveze, iar ea a fugit ca o laşă ticăloasă. Cum poate trăi cu vina că, din prostia/inconştienţa ei, a murit un om? Crăpa dacă nu se punea în acea situaţie riscantă, ba încă şi cu fetiţa?
    A ajutat-o pe tânăra care a rămas văduvă din cauza ei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button