X

[VIDEO+FOTO] București și Piatra Neamț: Mitinguri anti vaccinare obligatorie #REZIST FĂRĂ VACCIN

Unii români au ales azi să protesteze în stradă împotriva noii Legi a vaccinării obligatorii. Cei prezenți în stradă în București și în mai multe orașe din țară susțin că prin noua legislație nu se urmărește binele public și sănătatea populației ci se face doar jocul marilor companii farmaceutice.

”Protestul e cu atât mai necesar cu cât Guvernul insistă pentru impunerea unei legi a vaccinării obligatorii, făcând, cel mai probabil, jocul marilor companii farmaceutice transnaționale.”, se spune în mesajul celor care au chemat lumea în stradă.

”ACEASTA LEGE ESTE ANTICONSTITUTIONALA, INCALCA LUBERUL ARBITRU, ESTE IMORALA SI DESCHIDE PORTILE CATRE DICTATURA UNUI STAT MAFIOT.
DUMNEZEU SA NE RIDICE!”, mai susțin organizatorii în mesaje care au împânzit rețelele de socializare.

Majoritatea protestatarilor au fost părinți însoțiți de copii și au afișat icoane și pancarte cu mesaje precum „Copiii noștri nu sunt cobaii voștri”, „Ați alungat 5 milioane de români din țară, să vă credem că ne vreți binele?”, „Unde există risc trebuie să existe alegere personală”, „Nu otrăviți prin vaccinare”, „Pharmagedon”, „Mici și mari, veți fi injectați cu de toate”.

În timp ce adulții s-au adunat în dreptul clădirii Guvernului, pe trotuarul Muzeului Antipa, unde au fost transmise mesaje la megafon, copiii s-au jucat în partea opusă, lângă statuia în formă de girafă din fața instituției muzeale. Unul dintre copii a fost îmbrăcat cu un tricou pe care a fost scris „#rezist fără vaccin”.

La un moment dat, în mijlocul grupului de adulți protestatari a fost adus un copil de un an și jumătate, despre care s-a spus că este nevaccinat. Mesajul a fost primit cu aplauze de către cei prezenți.

Protestatarii au afirmat că vor semna o scrisoare deschisă împotriva Legii Vaccinării, pe care o vor depune la guvern și au spus că problema este obligarea populației de a se imuniza. Legea a fost declarată de aceștia „ilegală. abuzivă și neconstituțională” și au spus că speră că nu li se vor lua copiii pe care aleg să nu îi vaccineze. Alianța Părinților a făcut un apel la mai multă informare pe tema vaccinurilor, către Ministerul Sănătății

„Este dreptul nostru să alegem dacă ne vaccinăm”, a declarat Ioana, de 40 de ani, care a venit la protest cu nepoțica sa. Ea a spus că una dintre marile probleme ale obligativității vaccinării este lipsa de informații din partea autorităților. „Nu se explică de ce s-a ajuns la această decizie, nu avem informațiile necesare. Legea vaccinării s-a schimbat de multe ori între timp, nici nu reușești să ții pasul cu toate amendamentele aduse”, a subliniat ea.

Cristian Runceanu, de 40 de ani, consideră că odată cu punerea în aplicare a Legii Vaccinării, „vor dispărea drepturi fundamentale ale cetățeanului român, fapt ce îl va transforma într-un sclav”.

„Atunci când statul decide ce vaccinuri dorește (…) nu vom mai avea drept de a alege. În principiu, Dumnezeu ne-a lăsat dreptul de a alege. Este un drept fundamental care face diferența dintre un om cu conștiință și un om fără conștiință”, a adăugat el, considerând că, astfel, statul se transformă în „stăpânul” cetățenilor. El a explicat cum copilul lui, în vârstă de 2 ani și jumătate, a făcut un singur vaccin, cel din spital. „A avut ulterior episoade de convulsii și am decis să nu mai facem vaccinuri”, a spus el.

Părinții care vor refuza să participe la acțiunile de informare privind vaccinarea vor fi amendați, sancțiunile putând ajunge și la zece mii de lei, potrivit proiectului noii lege a vaccinări, dezbătut la nivelul Guvernului, a declarat în urmă cu două săptămâni, ministrul Sănătății, Florian Bodog.

Proiectul Legii vaccinării prevede că, în cazul vaccinărilor obligatorii, consimțământul pentru imunizare se prezumă ca fiind dat, iar excepție fac doar situațiile în care părinții sau persoana responsabilă refuză în scris la medicul de familie vaccinarea copilului minor.

Pentru vaccinările obligatorii, furnizorul de servicii medicale de vaccinare care are în evidența sa copilul minor are obligația de a informa în timp util persoana responsabilă asupra Calendarului Național de Vaccinare, se arată în varianta de proiect.

content-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-image
Categorii
Vaccin
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

19 comentarii

 1. Toate măsurile care s-au luat împotriva intereselor populației se întâmplă din faptul că ei (conducătorii noștri) ne consideră SCLAVI demoșteniți de bogățiile pentru care am muncit o viață de om,fără să luăm o poziție fermă împotriva celor care s-au îmbogățit prin contracte cu statul român prin LEGI care i-au favorizat în interesul lor propriu .Au ridicat nivelul de trai prin salarii și pensii nesimțite celor care au favorizat acest fenomen.

 2. Prin vaccinare OMUL NOU adult va deveni docil,timid și supus față de orice autoritate a statului. SCLAVUL ideal .

 3. A fost și capsali la fata locului și a luat și el cuvântul, dar nici o vorbuliță despre b.o.r-s.r.l care le canta in struna guvernanților cu vaccinările

 4. Am fost vaccinați dar cu vaccinuri sigure făcute de Institutul Cantacuzino, care din 2012 este închis, oare de ce??? nu este etic sa fim obligați sa ne vaccinam copiii cu vaccinuri din străinătate a căror componenti sunt foarte periculosi pt un sistem imunitar în formare…sunt tot mai mulți copii care au dezvoltat reacții secundare ireversibile….imunizarea la copii se face pe alte caii…de ce nu se da o lege prin care sa oblige mamele sa alăpteze, cea mai sigura sursa de anticorpi și care nu provoacă efecte adverse.. …ar avea de pierdut firmele care produc lapte formula….

  1. Ma intristeaza foarte mult cand vad crestini care cred ca exista vaccinuri bune si vaccinuri rele. Si deci cred in mitul vaccinarii. Asta inseamna ca nu-si cunosc deloc credinta. Deci dupa ei Dumnezeu a gresit cand ne-a facut asa si era nevoie ca sa apara statul-dumnezeu si bigpharma ca sa aiba grija de noi. Deci acum pacatul nu mai aduce dupa el boala si moartea pentru ca iata statul-dumnezeu a facut un vaccin si nu ne mai imbolnavim cand pacatuim!
   Nu mai este de mirare ca s-a ajuns unde s-a ajuns cu lumea asta daca noi crestinii nu ne cunoastem nici macar propria credinta.

 5. Nu va faceti iluzii si daca se redeschide institutul cantacuzino, va fi murdarit cu interesele oculte de distrugere a populatiei

 6. Vaccinurile nu au fost niciodată sigure și au avut mereu reacții adverse. Doar că în trecut nu s-a vorbit despre asta. Erau acceptate de părinți pentru că erau obligatorii, când erau reacții adverse se mușamaliza și gata.
  Așa cum am spus și în timpul protestului de la Piatra Neamț, eu am o afecțiune din naștere, care a fost agravată de vaccinuri. La fel și alțe persoane, vaccinate în anii 70-80, care au luat cuvântul după mine.
  Proiectul de lege nu îmi dă nicio garanție că afecțiunea mea va fi luată în considerare ca motiv valabil pentru refuzul vaccinării (pentru că și noi, adulții, suntem vizați de acest proiect, nu doar copiii). Asta deși orice surplus de toxine mă poate duce la un pas de moarte sau chiar dincolo de ea. Și nu-mi oferă nicio garanție că reacțiile pe care le-a avut copilul meu vor fi luate în considerare ca motiv valabil pentru refuzul vaccinării.
  Proiectul este destul de clar în ce privește sancțiunile pentru cei care nu (se) vaccinează dar extrem de ambiguu referitor la protejarea celor care au suferit sau au putea avea de suferit în urma vaccinării..
  O lege trebuie formulată în așa fel încât omul de rând să se simtă protejat de ea, pentru că orice lege trebuie să fie dată în folosul cetățeanului. Noi, cei cu probleme de sănătate și cei care pur și simplu nu vor să aibă probleme de sănătate, nu ne simțim nicicum protejați de textul acestui proiect. Dimpotrivă, ne simțim amenințați.

 7. In primul rand, nu exista vaccinuri bune sau sigure, nici macar cele de dinainte de `89. Din cauza acelor vaccinuri am dobandit o caruta de alergii si o rinita alergica cu usoare crize de astm bronsic.

  La ce ghiseu ma pot prezeneta pentru despagubiri ?

  Doresc cam un miliard de euro.

  Ah, am uitat, trebuie sa dovedesc cauzalitatea vaccinului, numai ca medicul pe care il voi aduce ca si aparator in cauza mea nu mai e de luat in seama caci a pierdut statutul de medic deoarece e antivaccin.

  Aceasta lege e un instrument de criminalitate de cea mai joasa speta.

  Nu are nici cea mai mica legatura cu imbogatirea industriei farma. Cei ce patroneaza industria farma tiparesc banii efectiv, ei nu au nevoie de bani.

  Aici e vorba de minimalizarea fertilitatii indivizilor, pentru diminuarea populatiei globului.

  Cum va putea proba sau cine il va lua in seama pe un ins ajuns la maturitate si devenit infertil, cand acesta va reclama vaccinul ca fiind sursa problemei lui?

  Dar nu e grav ca avem neromani si criminali in conducerea tarii. E grav ca avem romani mai interesati de ziua marinei si alte aberatii decat fata de o lege nazisto-sionista, iertati-mi pleonasmul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.