X

Rusia APROBĂ difuzarea filmului „Matilda” – o BLASFEMIE adusă la adresa SFÂNTULUI ȚAR RUS, Nicolae al II-lea

de Redacţia OrtodoxINFO
https://i.ytimg.com/vi/FvYBquWXbvU/maxresdefault.jpg

„Matilda”, un film semnat de cunoscutul regizor rus Aleksey Uchitel, spune povestea de dragoste dintre tânărul Nicolae, în prezent canonizat de către Biserica Ortodoxă Rusă, și o celebră dansatoare de balet poloneză, Mathilda Kschessinska, scrie REALITATEA.NET.  Pelicula a stârnit furia atât a responsabililor Bisericii, cât și a ortodocșilor tradiționaliști care au mers până la amenințări cu incendierea cinematografelor ce vor difuza această producție.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Filmul, programat să apară pe ecranele din Rusia pe 25 octombrie, este deja foarte violent contestat și de reprezentanţi ai galeriilor de suporteri ai unor echipe de fotbal, informează Adevărul.

Acest film a stârnit revoltă și în rândul grupurilor conservatoare. La începutul acestui an, fosta procuroare a Crimeei, în prezent deputată în Duma de Stat, Natalia Poklonskaya, a depus mai multe plângeri la procuratură, cerând procurorilor să investigheze dacă filmul ofensează sentimentele credincioșilor.

Nicolae al II-lea a fost executat împreună cu întreaga sa familie (soţie şi cinci copii) la data de 17 iulie 1918, din ordinul expres al lui Lenin. Peste timp, după căderea regimului comunist, când locul îngropării sale a fost descoperit, Nicolae al II-lea a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Rusă, scrie Gândul.

https://st.kp.yandex.net/images/film_big/705382.jpg

În cele din urmă, joi, autorităţiule din Rusia au aprobat difuzarea filmului.

„Am dat permisiunea pentru lansarea filmului pe întreg teritoriul rus”, a indicat un înalt responsabil din cadrul Ministerului Culturii, Vyacheslav Telnov, citat de agenția de știri Interfax.

„Totuși, autoritățile locale din regiuni, ținând cont de tradițiile și obiceiurile popoarelor de pe teritoriul lor, pot decide în mod independent în privința utilității difuzării a acestui film”, a continuat acesta adăugând că nu a fost „nimic de interzis” la producția în cauză.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

    1. Tu cum te-ai simți ca și creștin ortodox să vezi pe Stefan cel Mare și Sfânt într-un film și la un moment dat să întrețină raporturi sexuale??? Să vezi numai cum patrihoții de serviciu aliați cu creștinii pravoslavnici ar ieși în stradă să incendieze autoturisme. Reacție normală.
      Te salut cu noul salut pe care te rog să-l transmiți mai departe pentru a înlocui ”Bună ziua” și ”La revedere”.
      Noul salut este ”La cușcă PSD”

  1. Chair daca este fictiune sau are la baza fapte reale ce au fost bine documentate istoric nu ar trebui aprobata difuzarea pentru ca este atac direct la imaginea unei persoane simbol pentru intregul popor rus binecredincios. Orice om greseste de multe ori in viata. Asta nu inseamna ca pacatele sale trebuie strigate si aratate in public. Este lucrare demonica, evident.

  2. practica veche asta cu atacuri la simboluri, hat din vremurile premergatoare “revolutiei franceze” cand Maria Antoaneta era denigrata in fel si chip; in asa numite “pamflete” lipite pe zidurile Parisului, ba ca era lesbiana ba ca ar fi zis catre popor; daca nu aveti paine mancati cozonac etc..se continua si azi cu alte misloace.

  3. Stan

    Cum vedeti o porcarie de genul asta va ganditi asa:

    “Trebuie sa fie un sambure de adevar in toata povestea”

    Si cu Sf. Stefan cel Mare, aceasi poveste:

    “Trebuie sa fie un sambure de adevar”.

    Si eu zic la fel, trebuie sa fie un sambure de adevar in faptul ca toti marii regi, Sfinti se dovedesc ca au gresit si au fost si un pic curvari. Clar! Dar au facut lucruri bune si trebuie luata lucrarea in ansamblu. Dar daca nu au facut aceste lucruri? Ma intreb asa daca oameni de genul astora care ard pe interior pentru tara lor, cum mai sint cativa in Romania, poate si printre cititorii acestui site, isi pot imagina sa fie implicati asa in niste povesti amoroase? Cand iti risti viata si libertatea in fiecare zi, mai poti fi implicat in asa ceva? Nu cred.

    Daca am invatat ceva de la Sfintii parinti avem obligatia sa ne luptam in permanenta cu ganduri de genul asta. Aici nu ma refer cand este vorba de oameni dubiosi cu trecut jalnic, tradatori care se dau ceea ce nu sint. Nu dau exemple. Ma refer la oameni ca Sf. Stefan si altii.
    Mi se pare un pacat sa ii dai putere gandului asta care spune ca poate a gresit si el, si a curvit.
    Daca a gresit, a curvit si se spune despre el chiar in viata lui cum s-a spus prin sinaxare la anumiti Sfinti este cu totul altceva, dar sa incep eu sa am dubii la toate nascocirile slugilor satanei, presa, producatorii de filme, cei mai mari dusmani ai omenirii care cheltuiesc miliarde de euro pentru a da putere dracilor, e trist, foarte trist.

  4. Silviu

    Nu știu cât de exacte sunt așa zisele “surse istorice” din moment ce a existat o întreagă oculta care nu avut alt obiectiv decât să denigreze Tarul, deoarece reprezinta o mare piatra de poticnire în fața implementării unei noi ordini mondiale. Tarul fie el și păcătos, reprezenta conducătorul poporului ortodox rus, urmaș al împăraților Binecredinciosi din imperiul roman de răsărit numit acum impropriu “Bizanț”. Deci era un apărător al comorilor ortodoxe, și nu conducător al unui stat ateu/satanist.

    Deci aceasta anarhie este satanica, singurul mod de conducere aprobat de Dumnezeu pentru popoarele binecredincioase a fost monarhia, Hristos însuși fiind Împărat al tuturor creștinilor(celor ce se supun Lui).

    Nu ar trebui să mire pe nimeni că statul ateu/satanic al Rusiei face voia celor ce l-au alcătuit, sionistii, și lovește in toate valorile tradiționale Ortodoxe, cum vedem că și la noi se întâmplă.

  5. Un film absolut normal. Țarul o fi canonizat acum..dar a fost si el om..tanar..s a m d.
    Reactia unora din Rusia..cu incendieri ..mi se pare exagerata.
    Să zicem slava Domnului ca inca avem filme care prezinta povesti de dragoste dintre un bărbat si o femeie. Cine stie ce om vedea peste 10 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button