X

Mozilla se alătură luptei împotriva fenomenului „fake news”

de null
http://cdn2-europe1. new2.ladmedia.fr/var/europe1/storage/images/europe1/technologies/fake-news-mozilla-amplifie-ses-efforts-3407522/43636997-1-fre-FR/Fake-news-Mozilla-amplifie-ses-efforts.jpg

Fundația Mozilla, creatoarea navigatorului web Firefox, a anunțat miercuri că va depune eforturi sporite pentru stoparea fenomenului „fake news”, pe care îl consideră o problemă majoră pentru viitorul internetului, informează AFP.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Organizația nonguvernamentală a anunțat într-un comunicat lansarea „Mozilla Information Trust Initiative” (MITI), care se dorește a fi „mobilizarea generală pentru păstrarea credibilității și a sănătății internetului, combaterea poluării cu informații false care reduc transparența și provoacă neînțelegeri, subminează încrederea și implicarea și compromit beneficiile pe care le aduce internetul pentru fiecare dintre noi”.

Acest program vine în continuarea inițiativelor anterioare lansate de organizația nonguvernamentală și va avea mai multe direcții: dezvoltarea de noi tehnologii (cum ar fi module externe pentru Firefox) dezvoltate în parteneriat cu presa, resurse educaționale online, programe de cercetare (în special cu universitatea americană Stanford), participarea la conferințe și forumuri.

„Vom discuta cu oameni din presă, cu universități, firme de IT și cu toate organizațiile cu care Mozilla colaborează deja și sperăm să anunțăm noi parteneriate până la sfârșitul anului”, a explicat pentru AFP Katharina Borchert, directoarea de inovație în cadrul Mozilla.

Borchert menționează de asemenea organizarea unei serii de „hackathons” (maratoane informatice) în parteneriat cu redacții din Statele Unite și Germania în scopul „inventării” de „instrumente care ar putea reda încrederea utilizatorilor în informațiile de pe internet”.

Mozilla este o organizație nonprofit a cărei misiune este ca internetul să rămână „sigur, deschis și accesibil”, principii pe care le-a pus în aplicare în special prin crearea navigatorului Firefox.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Am intrat in era minciunii generalizate. Acum se rescrie istoria se reinterpreteaza totul conform noilor valori ale lumii satanizate. Raul devine bine, razboiul pace, minciuna adevar, sclavia libertate samd.

    In “1984” Orwell vorbea despre rescrierea continua a istoriei ca sa legitimeze actiunile prezentului. Cam asa ceva se petrece acum si, culmea, au si mijloacele de a o face pentru ca totul tinde sa devina pe suport electronic si sa poata fi schimbat de la un centru unic de comanda. Orwell nu avea solutia tehnica (erau oameni care rescriau de mana la nesfarsit).

    Mai grav decat toate acestea este ca minciuna a intrat si in Biserica ca un vierme care roade totul pe interior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button