X

Mozilla se alătură luptei împotriva fenomenului „fake news”

http://cdn2-europe1.new2.ladmedia.fr/var/europe1/storage/images/europe1/technologies/fake-news-mozilla-amplifie-ses-efforts-3407522/43636997-1-fre-FR/Fake-news-Mozilla-amplifie-ses-efforts.jpg

Fundația Mozilla, creatoarea navigatorului web Firefox, a anunțat miercuri că va depune eforturi sporite pentru stoparea fenomenului „fake news”, pe care îl consideră o problemă majoră pentru viitorul internetului, informează AFP.

Organizația nonguvernamentală a anunțat într-un comunicat lansarea „Mozilla Information Trust Initiative” (MITI), care se dorește a fi „mobilizarea generală pentru păstrarea credibilității și a sănătății internetului, combaterea poluării cu informații false care reduc transparența și provoacă neînțelegeri, subminează încrederea și implicarea și compromit beneficiile pe care le aduce internetul pentru fiecare dintre noi”.

Acest program vine în continuarea inițiativelor anterioare lansate de organizația nonguvernamentală și va avea mai multe direcții: dezvoltarea de noi tehnologii (cum ar fi module externe pentru Firefox) dezvoltate în parteneriat cu presa, resurse educaționale online, programe de cercetare (în special cu universitatea americană Stanford), participarea la conferințe și forumuri.

„Vom discuta cu oameni din presă, cu universități, firme de IT și cu toate organizațiile cu care Mozilla colaborează deja și sperăm să anunțăm noi parteneriate până la sfârșitul anului”, a explicat pentru AFP Katharina Borchert, directoarea de inovație în cadrul Mozilla.

Borchert menționează de asemenea organizarea unei serii de „hackathons” (maratoane informatice) în parteneriat cu redacții din Statele Unite și Germania în scopul „inventării” de „instrumente care ar putea reda încrederea utilizatorilor în informațiile de pe internet”.

Mozilla este o organizație nonprofit a cărei misiune este ca internetul să rămână „sigur, deschis și accesibil”, principii pe care le-a pus în aplicare în special prin crearea navigatorului Firefox.

Categorii
Big brother
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

  1. Am intrat in era minciunii generalizate. Acum se rescrie istoria se reinterpreteaza totul conform noilor valori ale lumii satanizate. Raul devine bine, razboiul pace, minciuna adevar, sclavia libertate samd.

    In „1984” Orwell vorbea despre rescrierea continua a istoriei ca sa legitimeze actiunile prezentului. Cam asa ceva se petrece acum si, culmea, au si mijloacele de a o face pentru ca totul tinde sa devina pe suport electronic si sa poata fi schimbat de la un centru unic de comanda. Orwell nu avea solutia tehnica (erau oameni care rescriau de mana la nesfarsit).

    Mai grav decat toate acestea este ca minciuna a intrat si in Biserica ca un vierme care roade totul pe interior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!