X

Google a demarat o campanie feroce de restricționare a conținutului „extremist” sau „incitator la ură” de pe YouTube. Cât mai e până când vor dispărea cu totul informațiile anti-sistem de pe internet?

de null

Iată mai jos două articole relevante despre această campanie, traducerea OrtodoxInfo:

 

The Guardian:

Google pretinde că IA este mai eficientă decât personalul în eliminarea conținutului extremist de pe YouTube

Compania se angajează să-și perfecționeze abordarea față de răspândirea conținutului extremist, ilicit și a discursului licențios, dar susține că învățarea automată este răspunsul.

YouTube afirmă că vor fi puse în aplicare noi reguli mai stricte împotriva conținutului suprematist. Fotografie: Serghei Konkov / TASS

Google se anganjează să continue dezvoltarea programelor avansate cu ajutorul învățarii automate pentru combaterea răspândirii conținutului extremist, după ce a descoperit că este mai rapid și mai precis decât personalul în depistarea conținutului ilicit de pe YouTube.

Compania utilizează învățarea automată alături de supraveghetori umani ca parte a unei abordări multiple de combatere a răspândirii videoclipurilor extremiste și controversate de pe YouTube, incluzând criterii mai stricte și recurtarea mai multor experți pentru a delimita conținutul ce trebuie evaluat.

O lună după anunțarea schimbărilor, și în urma apelurilor repetate a Ministrului britanic de Interne Amber Rudd către companiile tehnologice americane să facă mai mult pentru a combate propagarea conținutului extremist, YouTube a declarat că sistemele de învățare automată au făcut deja mari progrese în soluționarea problemei.

Un purtător de cuvânt a declarat:

“Deși aceste instrumente nu sunt perfecte și nu sunt potrivite pentru orice împrejurări, în multe cazuri sistemele noastre s-au dovedit mai eficiente decât oamenii la delimitarea videoclipurilor ce trebuiesc eliminate.”

“Utilizarea inițială a învățării automate mai mult decât a dublat atât numărul de videoclipuri eliminate pentru extremism violent, cât și rata de detectare. Peste 75% din videoclipurile șterse pentru extremism violent nu primiseră încă nici o însemnare umană.”

Una dintre problemele pe care le are YouTube în supravegherea site-ului pentru conținut ilicit este că utilizatorii încarcă 400 de ore de conținut pe minut, filtrarea conținutului extremist în timp real fiind o provocare imensă pe care doar o abordare algoritmică este în stare s-o gestioneze, susține compania.

YouTube a declarat de asemenea că a început să colaboreze cu alte 15 ONG-uri și instituții, precum Liga Anti-Defăimare, Mișcarea Nu Discursului de Ură, și Institutul pentre Dialog Strategic în efortul de a consolida înțelegerea sistemului asupra aspectelor dicursului incitător la ură, radicalizării și a terorismului pentru a confrunta conținutul inadecvat mai eficient.

Google va începe să impună norme mai stricte pentru videoclipurile care au fost considerate necorespunzătoare, dar nu ilegale, în următoarele săptămâni. Compania a declarat că videoclipurile însemnate ca fiind necorespunzătoare în care figurează “un conținut religios sau suprematist controversat”, dar care nu încalcă politica companiei asupra discursului incitător la ură sau a extremismului violent vor fi plasate într-o “stare limitată”.

Un purtător de cuvânt al YouTube a declarat:

“Videoclipurile vor ramâne pe YouTube izolate, nu vor fi recomandate, nu vor fi monetizate, și nu vor avea elemente cheie precum comentarii, videoclipuri recomandate sau like-uri.”

YouTube a început de asemenea să redirecționeze căutări cu anumite cuvinte cheie către playlist-uri de videoclipuri selecționate ce confruntă și demontează mesaje extremiste, ca parte a eforturilor sale de a preveni radicalizarea.

Google intenționează să continuie dezvoltarea tehnologiei de învățare tehnologică și să colaboreze cu alte companii tehnologice pentru a combate extremismul online.

YouTube este cel mai mare serviciu de găzduire video din lume și este unul din locurile în care ajunge conținutul inadecvat, chiar dacă originează și este eliminat din alte servicii, precum Facebook, ceea ce îl face un câmp de luptă cheie.

Branduri cu nume răsunătoare, precum GSK, Pepsi, Walmart, Johnson & Johnson, guvernul britanic și the Guardian au retras publicitate de milioane de lire sterline de pe YouTube și alte platforme de social media după ce s-a descoperit că publicitatea era plasată alături de conținut extremist.

 

Zero Hedge:

Noua poliție a gândirii ADL penalizează conservatorii în timp ce dă liberă trecere extremei stângi pe YouTube

YouTube s-a parteneriat recent cu Liga Anti-Defăimare (ADL) ultra-liberală în “Programul Marcatorilor de Încredere” pentru a determina ce li se poate permite persoanelor să vizioneze, pe măsură ce continuăm să avansăm spre un stat dădacă sprijinit de stânga tehnocratică.

Inițial organizată cu scopul combaterii antisemitismului, ADL – cu directorul său național strâns legat de Soros ce a lucrat în fosta administrație Obama, acum împroașcă o propagandă hiperbolică împotriva conservatorilor – fără a aplica aceleași criterii nebuloase stângii. Spre exemplu, recenta inițiativă de a amalgama toți susținătorii lui Trump cu suprematiștii albi, în timp ce îi delimitează pe progresiști față de organizații de extremă stânga precum grupul naționalist negru antisemit Noile Pantere Negre, și o tot mai violentă Antifa.

În ultima vreme, ADL a publicat articole denigrând diverși conservatori, precum Mike Cernovich, Jack Posobiec, Gavin McInnes, și Lucian Wintrich – fără a oferi prea multe dovezi în privința vinovăției lor în afară de banalele ‘crime ale gândirii’. Nu ar fi corect ca bigoții liberali Linda Sarsour, Luke Kuhn, Noile Pantere Negreși ucigașii de cai de la Antifa să fie expuși în aceeași măsură pentru promovarea și participarea în acte de violență împotriva opozanților?

Iar acum, grupului propagandist liberal i s-a dat mână liberă să cenzureze conținutul pe Youtube – precum în cazul profesorului incorect politic de la Universitatea din Toronto, Jordan B. Peterson, ce s-a trezit ieri cu contul YouTube blocat fără nici o explicație (domnul Peterson a redobândit între timp accesul).

Astfel Far Left Watch a publicat un nou raport în privința părtinirii Orwelliene a ADL…

Republicat cu permisiune

—-

Marți, 1 August, Liga Anti-Defăimare (ADL) a publicat un comunicat de presă anunțând că a devenit “un membru contribuitor select al Programului Marcatorilor de Încredere YouTube, creat în 2012 pentru a permite organizațiilor să notifice platforma asupra conținutului ce le încalcă directivele comunitare.” Continuă să afirme:

“Lupta împotriva întrebuințării resurselor online de către teroriști și a cyber-urii a devenit una din cele mai grele provocări a istoriei moderne”, a declarat Jonathan A. Greenblatt, director ADL. “Google a fost un lider în acest domeniu de la bun început. Realitatea este că extremiștii și teroriștii continuă să migreze și să exploateze diverse alte platforme social media. Sperăm că acele platforme pot învăța și emula măsurile luate de YouTube pentru a identifica proactiv și de a elimina conținutul extremist.”

Ce criterii folosește ADL pentru a defini “extremismul”? Centrul Asupra Extremismului (COE) prevede această prezentare a eforturilor lor dar nu discută modalitățile de a distinge “extremismul” sau “ura” față de discursul protejat:

Centrul asupra Extremismului al ADL este brațul investigativ al agenției, și un centru de informații valoroase și actualizate despre extremismul de toate tipurilede la suprematiști albi la extremiști islamici.

Anunțul este cu atât mai alarmant luând în considerare recentul profil al Alt-Lite și Alt-Right ce amalgamează anumiți conservatori mainstream populari cu neo-naziști și supramtiști albi. Ca răspuns, mulți conservatori proeminenți au criticat ipocrizia ADL pe Twitter și YouTube și au atras atenția asupra aplicării termenilor precum “extremist”, “rasist”, “bigot”, etc. persoanelor ce pledează pentru poziții politice conservatoare. Până cum, ne-am axat în principal pe persoane și organizații pe care ADL le-a catalogat ca extremiste. Acum aș dori în schimb să evidențiez câteva organizații de extremă stânga violente pe care nu le-a prezentat.

Redneck Revolt

Am relatat recent despre grupul de extremă stânga Redneck Revolt. Sunt auto-descriși ca “o formațiune militantă above ground” fondată în iunie 2016 ce pretinde că are peste 30 de filiale autorizate la nivel național. De la înființare, Redneck Revolt a fost foarte ocupată recrutând la expoziții de arme și evenimente comunitare, promovând războiul de clasă, contribuind la site-ul anarhist “It’s Going Down”, și desfășurând demonstrații armate anti-Trump. Ceea ce este și mai alarmant sunt resursele furnizate pe site-ul lor. Sunt oferite diverse PDF-uri ce susțin “lupta armată” printre care chiar și un “Mini-Manual de Gherilă Urbană (dreapta-jos în pagina de resurse) ce înfățișează militanți de stânga cu lansatoare de rachete și evidențiază tactici prentru războiul de gherilă incluzând secțiuni despre “sabotaj”, “răpire”, “execuții”, “propagandă armată”, și “terorism”.

A fost Redneck Revolt clasificată ca o organizație extremistă de către ADL? A fost circulat un profil amplu al membrilor săi prin media tradițională? Pot să se îngrijoreze că conținutul lor YouTube va fi eliminat prin Programul Marcatorilor de Încredere? Păi, conform ADL, răspunsul e nu.

Red Guards Austin

Red Guards Austin este un colectiv Marxist-Leninist-Maoist autonom bazat în Austin, TX. Site-ul lor conține multiple rapoarte asupra demonstrațiilor sale confruntaționale și adesea armate:

Militează de asemenea deschis pentru revoluția violentă împotriva capitalismului:

“trebuie să ne dedicăm acestei provocări nu numai pentru auto-apărare la nivel personal și comunitar, ci și să ne zbatem să unim toți antifasciștii adevărați în spatele necesității revoluției. Revoluția înseamnă lupta lungă pentru instaurarea comunismului și nimic mai puțin.”

Voi pune aceleași întrebări. A fost această organizație clasificată ca un grup extremist de ură de către ADL? A fost circulat un profil amplu al membrilor săi prin media tradițională? Pot să se îngrijoreze că conținutul lor YouTube va fi eliminat prin Programul Marcatorilor de Încredere? Răspunsul din nou e un răsunător nu.

Nu este clar care sunt criteriile utilizate de ADL pentru a defini “extremismul” dar luând în considerare că includ numerele “11”, “12”, “13”, și “14”, precum și “ilustrații cu Pepe broscoiul” în Baza de Date a Simbolurilor de Ură Online standardele sunt aparent destul de joase. Iar atunci de ce nu sunt organizații violente de stânga evidențiate în acest articol menționate de asemenea de către ADL? Îi putem întreba. Vă rugăm să răspândiți acest articol pe Twitter, Facebook, etc. etichetând ADL. Poate vor oferi o clarificare.

Dacă aveți orice indicii privind activități de extremă stângă vă rugăm să le depuneți aici.

NOTĂ OrtodoxINFO
Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Anti-sistem
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

6 comentarii

  1. Instituirea cenzurii este obligatorie pentru accelerarea globalizarii. Daca se va face la pas ar dura prea mult. Printr-un proces natural si ireversibil ca cel de acum va mai dura cca 15-20 de ani pana cand se va pune serios problema unui conducator unic (este nevoie ca oamenii sa devina total dependenti si controlabili cu ajutorul tehnicii).

    Cu cenzura si cu evenimente catalizatoare timpul se poate scurta foarte mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.