X

A existat și corupție bună

de Saccsiv

Themis, Zeita Justitiei sau dracoaica?

Imagini pentru scales of justice lady

In istoria omenirii, nu tot ce obliga legea era drept.

Si nu tot ce era corupt era rau.

Antichitate. Prigoana. Crestin torturat cumplit. Temnicierul permite unui frate sa intre in celula pentru a-l mangaia, a-i obloji ranile si a-i spune cuvinte de intarire mucenicului. Temnicierul incalca ordine clare iar pedeapsa in caz ca e prins e capitala.

Bolsevism. Prigoana. Sfintii Inchisorilor. Detinutul habar nu are ce e pe acasa si nici ce zi este. Un gardian ii sopteste rapid de decesul unei rude. Alta data ii vesteste ca sunt Sfintele Pasti. Risca enorm incalcand teribilele reguli despre care ati citit prin carti.

“Epoca” Ceausescu. Lipsesc multe. De la cafea la medicamente. Un cetatean e bolnav. Are nevoie de ceva din strainatate. Primeste un colet de la o ruda: medicamente, cafea si tot soiul de delicatese ce multi romani nu au mai vazut demult. Un soi de securist verifica pachetul. Cetateanul pleaca acasa cu pastilele si cateva nimicuri pentru copii. Securistul pleaca acasa cu cafeaua si delicatesele.

Zilele noastre. Societatea e perfecta. Exista doar legi si reguli drepte, ca atare nu exista coruptie buna. Sau bat campii?

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Rubrica începătorului
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

8 comentarii

 1. In zilele noastre s-ar incadra in astfel de exemple un medic care te ingrijeste și fara card de sanatate sau un educator care iti primeste copilul la gradinita si fara vaccin. Sa avem nadejde ca Dumnezeu isi are oamenii Lui peste tot si sa ne ingrijoram ce-o sa facem fara card, fara cip, fara vaccin. Intodeauna vor fi si altii ca noi si ne vom ajuta unii pe altii, iar Domnul ne va fi alaturi. Cu cat va fi mai odios sistemul, cu atat mai mare va fi purtarea de grija a lui Dumnezeu.

  1. Eu n-aș fi atât de optimistă în privința ajutorului…el va veni, dar va fi dat NUMAI celor care mai cred în EL, în cei care se vor trezi brusc, sesizând GROZĂVIA momentului, arzând dintr-o dată în ei Harul dat lor lor de la Botez…se spune că, atunci când vremurile vor deveni din ce în ce mai anormale, va îngădui Dumnezeu pentru bine-credincioșii Lui creștini, să se arate lor și sfinții care-i vor îmbărbăta!

   Asta nu înseamnă că nu vor exista dureri trupești și/sau sufletești, pentru că ele vor fi CUM N-A MAI FOST DE LA ÎNCEPUTUL VEACURILOR…pentru că, noi suntem cei de pe urmă…PLĂTIM pentru puțina credință, deseori amestecată, pentru desfrâu, indiferență și nesimțire pentru înaintașii care așteptau de la noi un Sărindar reînnoit din 40 în 40 de zile, dat la vreo mânăstire pentru a-i scoate din Iad sau a-i poziționa într-o ”muncă” mai ușoară, mai suportabilă!

   Așa…pe lângă păcatele personale, ARD/VOR ARDE pe capul, pe trupul, pe sufletul nostru, și-ale lor…ispășind astfel prin DURERE, neascultarea!

   Deci, după mine, după ceea ce văd, aud…A VENIT VREMEA PLĂȚII!
   Iată, a venit și vremea noastră, nu vedeți?
   E VREMEA LOR!
   Așa cum a spus Sf.Ioan Botezătorul despre Hristos că a venit vremea ca el (Botezătorul ) să scadă, pentru ca EL să crească…”, așa și-acum…dar INVERS!

   ȘI, dacă nu li s-ar da putere (slobozire) DE SUS, ei n-ar avea nicio putere!

   Oamenii au dat putere ăstora, prin înclinarea sufletului lor spre cele potrivnice firii, bunului simț, credincioșiei….iar Dumnezeu, nu face altceva decât să ne respecte voia, prin liberul arbitru!

   1. Sunt de acord cu tine Magda si as vrea sa aduc cateva precizari.

    In sensul celor prezentate in articol intotdeauna va exista o … justitie buna (nu sunt de acord cu formularea dar daca asa a numit-o autorul, mergem pe ea).

    Legile nu au cum sa fie drepte pentru ca sunt facute de oameni (singurele legi drepte sunt cele lasate de Dumnezeu prin cei bineplacuti Lui – in fond ortodoxia este „legea firii” dupa cum bine sublinia pr Rafail Noica).

    In zilele noastre oamenii nu mai vor sa traiasca dupa legea lui Dumnezeu. Se indreapta cu pasi repezi catre o lume in oglinda, demonica, care are, evident, legi opuse celor demnezeiesti. Acum minciuna este adevar (din pacate vedem asta si in Biserica), raul este bine, razboiul este pace, sclavia este libertate samd.

    Intr-o astfel de lume desigur ca si justitia independenta este o iluzie. Vezi pe larg la: http://trenduri.blogspot.ro/2017/07/iluzia-justitiei-independente.html

    De acum in colo insa nu as miza pe faptele de milostenie ale celor care sunt de partea cealalta a baricadei. Nu ca nu ar fi primite in fata lui Dumnezeu ci pentru ca nu este onest ca eu, spre exemplu, sa refuz actele electronice si sa ma folosesc de cei care le au ca sa traiesc.

   2. Am postat un comentariu absolut decent. Care-i problema de nu l-ai aprobat? Unde este gresit?

    Ideile sunt simple si clare:
    – legile sunt facute de oameni si n-au cum sa fie bune;
    – singurul mod de vietuire placut lui Dumnezeu este cel ortodox – acolo sunt suficiente legi si nici nu este nevoie de mai multe;
    – justitia nu poate fi libera – am indicat un link la un articol de exceptie care argumenteaza f bine aceasta;
    – in vremurile care urmeaza nu este onest ca cineva care vrea sa ramana aproape de Dumnezeu si nu accepta documente electronice sa-i foloseasca de cei care le primesc.

    il repostez: In sensul celor prezentate in articol intotdeauna va exista o … justitie buna (nu sunt de acord cu formularea dar daca asa ai numit-o, mergem pe ea).

    Si asta pentru ca legile sunt facute de oameni si nu au cum sa fie drepte (singurele legi drepte sunt cele lasate de Dumnezeu prin cei bineplacuti Lui – in fond ortodoxia este „legea firii” dupa cum bine sublinia pr Rafail Noica). Acum oamenii nu mai vor sa traiasca dupa legea lui Dumnezeu. Se indreapta cu pasi repezi catre o lume in oglinda, demonica, care are, evident, legi opuse celor demnezeiesti. Acum minciuna este adevar (din pacate vedem asta si in Biserica), raul este bine, razboiul este pace, sclavia este libertate samd.

    Intr-o astfel de lume desigur ca si justitia independenta este o iluzie. Vezi pe larg la: http://trenduri.blogspot.ro/2017/07/iluzia-justitiei-independente.html

    De acum in colo insa nu as miza pe faptele de milostenie ale celor care sunt de partea cealalta a baricadei. Nu ca nu ar fi primite in fata lui Dumnezeu ci pentru ca nu este onest ca eu, spre exemplu, sa refuz actele electronice si sa ma folosesc de cei care le au ca sa traiesc.

 2. Eu nu cred că era vorba despre ”corupție” aici…era vorba despre omenie, empatie…chiar dacă unii, doar pe jumătate fiindcă își trăgeau partea Leului, prin sustragerea țigărilor și-a delicateselor….

  1. Da, cel mai cuprinzator cuvant este OMENIE pentru faptele bune, de milostenie, de dragoste si milostenie pentru aproapele aflat in nevoie s.a. facute chiar cu incalcarea unor legi evident aberante.

   Din pacate oamenii se inraiesc pe zi ce trece si astfel de fapte devin din ce in ce mai rare.

   Doamne nu ne lasa!

 3. Gabriel
  stiu un astfel de exemplu, un medic ginecolog care m-a consultat de 4 ori fara card si fara sa-mi ia bani!!! este crestin ortodox, anti cip si anti vaccin si cand a aflat ca am refuzat cardul nici nu a vrut sa-mi primeasca banii. daca nu mi se intampla mie, nu credeam daca-mi povestea altcineva.
  la fel, nadajduiesc ca Bunul Dumnezeu ma va ajuta si in problema vaccinurilor, deoarece am un copil sanatos, nevaccinat si nici nu am de gand sa-l vaccinez sub nicio forma. insa nu imi este frica de viitor, cand vom fi constransi sa-l vaccinam la inscrierea la gradinita, scoala, sau va veni (Doamne fereste) legea vaccinarii obligatorii.
  Dumnezeu are oamenii Lui prin care lucreaza si nu ne lasa sa cadem in deznadejde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.