X

ONG-ul sorosist Human Rights Watch acuză poliția franceză de contaminarea apei și a mâncării refugiaților

http://www.aljazeera.com/mritems/imagecache/mbdmegaxxlarge/mritems/Images/2016/9/7/3899d1de89b5433689e692d0dff0060b_9.jpg

Poliţia din Franţa este acuzată că încalcă drepturile omului. Abuzurile ar fi împotriva imigranţilor, care ajung în portul Calais cu intenţia de a trece în Marea Britanie. Forţele de ordine sunt învinuite că ar contamina sursele de apă şi hrană şi ar folosi spray-uri iritante, inclusiv împotriva minorilor. Acuzaţiile apar într-un raport al organizaţiei Human Rights Watch şi sunt respinse de poliţia franceză.

Mâncare şi apă contaminate, confiscarea sacilor de dormit şi sprayuri cu piper ar fi reţeta cu care poliţiştii francezi ar încerca să îi descurajeze pe refugiaţii care vor să ajungă în Marea Britanie să îşi aşeze tabăra în apropierea oraşului Calais.

„Problema este poliţia. Poliţia franceză. Nu somn, nu mâncare, nu alergat. În fiecare zi, mereu, poliţia franceză este problema. Gaz, gaz, în fiecare zi, gaz. Nu somn, spray, spray, spray. Îmi pare rău”, spune un migrant.

Este doar una dintre cele 60 de mărturii pe care îşi bazează raportul activiştii de la Human Rights Watch.

„Acestă folosire a forţei este complet nejustificată. Lucru care este disproporţionat şi care constituie o violare a drepturilor omului”, spune Benedicte Jeannerod, director Human Rights Watch.

Reprezentanţii poliţiei resping acuzaţiile şi spun că nu există în toată Franţa vreun agent care să fi fost condamnat pentru comportament abuziv la adresa imigranţilor.

„Este a nu ştiu câta acuzaţie împotriva noastră. Devine plictisitor, obositor. Ei bine, ştim bine aceste organizaţii caritabile, este ceea ce fac ei: acuză întotdeauna poliţia de violenţă. Nu pot să îmi închipui un ofiţer de poliţie să se ducă şi să dea cu spray (cu piper, n.r.) peste aşternuturi sau mâncare. Avem un cod de etică, acţionăm conform legii”, spune Frederic Balland, reprezentantul Uniunii poliţiştilor din Franţa.

Un tribunal regional a obligat autorităţile să ofere apă potabilă, toalete şi duşuri imigranţilor, dar şi să permită organizaţiilor caritabile să le aducă hrană fugarilor. Preşedintele Emmanuel Macron a dat asigurări, luna trecută, că refugiaţilor li se vor respecta toate drepturile.

Tabăra de la Calais, cunoscută drept Jungla, a fost dărâmată anul trecut de autorităţile franceze. Acest lucru nu i-a descurajat pe fugari. Ei se întorc aici de unde aşteaptă un momentul să treacă în Marea Britanie.

Categorii
RefugiațiExterne
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.