X

Incendii devastatoare în Franța. Peste 10 000 de persoane evacuate: „Scene APOCALIPTICE”

de null
http://www.libertatea.ro/ultima-ora/incendii-uriase-in-franta-1917486/gallery/1917494

Autoritățile franceze au dispus, marți seara, evacuarea a peste 10.000 de persoane din cauza unor incendii uriașe în Franța, scrie Sky News.

În zona Rivierei Franceze a izbucnit un incendiu de proporții iar persoanele aflate în mai multe campinguri și în casele aflate în apropierea zonei afectate au fost evacuate de autorități. Focul a distrus deja mai mulți versanți de pădure într-o zonă turistică din sudul țării și în insula Corsica.

Incendiul a izbucnit în apropiere de Bormes-les-Mimosas, la sud-vest de populara stațiune Saint-Tropez, pe coasta mediteraneană. Un oficial al serviciului de pompieri a declarat:

„Evacuările, cel puțin 10.000 de persoane, au fost efectuate pe măsură ce focul s-a extins. Aceasta este o zonă care își dublează sau chir triplează populația pe timpul verii”.

http://www.libertatea.ro/ultima-ora/incendii-uriase-in-franta-1917486/gallery/1917499

Turiștii din 1.000 de campinguri au fost forțați să plece. Evacuările au început marți noaptea în jurul orei 02.00, iar mulți dintre turiști s-au îndreptat spre plaje.

„Campingul în care mă aflu, Camp du Domaine, are propria sa plajă privată. Ni s-a spus să ne îndreptăm întracolo și apoi nu ni s-a mai permis să ne întoarcem la locurile de campare. Este un haos total, nu ne spune nimeni ce trebuie să facem”, a declarat o turistă britanică pentru Sky News.

Și Fort de Brégançon, fostă reședință de vacanță a președinților francezi, a fost închis din cauza incendiului.

http://www.libertatea.ro/ultima-ora/incendii-uriase-in-franta-1917486/gallery/1917501

Mai multe avioane ale pompierilor au fost trimise în zonă, s-au alimentat din mare și au încercat să oprească focul, în timp ce sistemul de aspersoare din campinguri a fost folosit în încercarea de a opri focul care se apropia periculos, dar eforturile pompierilor sunt zădărnicite de vânturile puternice.

Incendii au izbucnit și în Corsica. Localnicii au vorbit despre scene „apocaliptice”.

http://www.libertatea.ro/ultima-ora/incendii-uriase-in-franta-1917486/gallery/1917493

Mai mult de 4.000 de pompieri și soldați au fost dislocați luni, precum și 19 avioane cu containăre pentru apă. Mai multe echipaje de pompieri au fost detașate din nordul țării. 12 pompieri și 15 polițiști au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma inhalării de fum.

Incendiile au distrus până acum 4.000 de hectare. Franța a cerut ajutor din partea Uniunii Europene în ceea ce privește incendiile.

http://www.libertatea.ro/ultima-ora/incendii-uriase-in-franta-1917486/gallery/1917498

Autoritățile au emis un avertisment și pentru sud-estul Franței, miercuri din cauza condițiilor foarte uscate și a unui vânt puternic.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
ExterneSemnele vremurilor
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.