X

IERUSALIMUL va avea CAMERE de supraveghere cu RECUNOAȘTERE FACIALĂ

http://animanews.org/wp-content/uploads/2017/07/camera1-777×437.png

Cabinetul de securitate israelian s-a angajat să instaleze camere de supraveghere „inteligente” în următoarele șase luni, camere care ar trebui să asigure supravegherea Orașul vechi din Ierusalim și intrarea pe Muntele Templului. Cabinetul de securitate a anunțat, de asemenea, că intenționează să aloce poliției din Ierusalim, un buget în valoare de 100 de milioane de shekeli pentru a finanța instalarea de noi mijloace de supraveghere.

Noile camere au caracteristica de a fi termice și dotate cu un sistem de recunoaștere facială. În plus, ele vor fi capabile să identifice persoanele suspecte de la o distanță de câteva sute de metri.

Avantajul acestui sistem de monitorizare constă în faptul că aceste camere nu trebuie să fie neapărat plasat la intrarea pe Muntele Templului, ci pot fi instalate la intrarea în Orașul vechi, pe porțile de acces.

Un nou dispozitiv de securitate ultra-tehnologic care va consolida cele peste 300 de camere de supraveghere care înconjoară deja, de câțiva ani buni, extremitățile Orașului vechi, de la Poarta Damascului până la celebra Poară a Leilor.

Categorii
Big brother
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

2 comentarii

  1. Exact. Se dezvolta si se cerceteaza tehnologii și sisteme video/audio inovative pentru recunoașterea/identificarea persoanelor și a comportamentului simulat: http://campus.pub.ro/lab7/spiava/index.php
    In acest sens, exista proiecte de cercetare si la noi in tara: http://old.uefiscdi.ro/articole/4723/Solutii.html
    Corelati va rog proiectele de la acest link ”Platforme UAV…” si ”Tehnologii …” cu cartea de identitate electronica, alte aparate inteligente etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!