X

Ucraina: Preşedintele Petro Poroşenko i-a retras cetățenia fostului guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakaşvili

de null
Președintele Ucrainei, Petro Poroşenko Foto: http://media.publika.md/md/image/201612/full/porosenko_88424800.jpg

Petro Poroşenko, preşedintele Ucrainei, i-a retras cetăţenia ucraineană fostului aliat Mihail Saakaşvili, în cadrul unei manevre surprinzătoare percepută ca fiind o tentativă de blocare a aspiraţiilor politice ale fostului preşedinte georgian.

Mihail Saakaşvili, care a combătut corupţia în Georgia în perioada în care a fost preşedinte, din 2004 până în 2013, primise în mai 2015 paşaport ucrainean şi fusese numit de Petro Poroşenko în funcţia de guvernator al regiunii Odesa.

Fostul guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakaşvili Foto: http://moldova-suverana.md/uploads/articles/logo/a4ed1e1931d51f502b335d19d5fc7aed.jpg

Pe fondul disputelor cu Petro Poroşenko, Mihail Saakaşvili a demisionat în noiembrie 2016 din funcţia de guvernator şi a format un nou partid, care se poziţionează în opoziţie faţă de preşedintele Ucrainei.

Miercuri, Serviciul ucrainean pentru Imigraţie a anunţat decizia retragerii cetăţeniei în cazul lui Mihail Saakaşvili, fără a oferi motivaţia.

„Potrivit Constituţiei Ucrainei, preşedintele poate lua decizia retragerii cetăţeniei (…)”, a precizat Serviciul pentru Imigraţie.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button