X

Mitropolia Moldovei minte cum că Părintele Savin Vasile “s-a îndreptat” și a reluat pomenirea / Și minte pentru a lovi în Părintele Ioan Ungureanu

de null

Vicarul administrativ preot Marian Timofte îi minte pe botoșăneni că părintele Vasile Savin, de la Dochia, a reluat pomenirea ierarhului
Drept la replică oferit ziarului Stiri.botosani.ro

Nu am reluat pomenirea!

Față de afirmațiile apărute în ziarul Stiri.botosani.ro, ediția 19 iulie 2017, în care părintele vicar administrativ al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei Marian Timofte a declarat:Vreau să vă spun că fostul preot Ungureanu este singurul preot de mir de parohie din Patriarhia Română care a mai rămas în situaţia asta. Au mai fost două cazuri în judeţul Neamţ. Un caz în martie, la Parohia Dochia, preotul Savin Vasile, în luna martie, şi a mai fost un caz, la sfârşitul lunii iunie, cu fiul acelui preot, la rândul său preot la Baratca. Şi tată şi fiu s-au îndreptat, fără niciun fel de presiuni. Aceşti doi preoţi, tată şi fiu, au făcut mărturisirea de credinţă şi slujesc acum cu ceilalţi preoţi şi sunt în comuniune, iar lucrurile au intrat pe făgaşul normal[1], doresc să fac următoarele precizări:

  1. Nu am reluat pomenirea ierarhului părtaș la erezia ecumenismului și nici nu am de gând să fac acest lucru până când se va dezice de ecumenism și de sinodul din Creta.
  2. I-am transmis secretarului Protopopiatului Piatra Neamț mesajul că nu voi relua pomenirea până când Înaltpreasfinția Sa Teofan nu va face o mărturisire de credință ortodoxă publică, prin care să se lepede de sinodul din Creta. Prin urmare, nu am făcut nicio mărturisire de credință în sens ecumenist, așa cum afirmă părintele Marian Timofte, ci am cerut ca ierarhul părtaș la erezie să facă o mărturisire de credință ortodoxă, prin care să se lepede de documentele eretice din Creta.
  3. Susțin o soluție prin care în Biserică să se reinstaureze pacea, dar aceasta nu se poate face decât după ce Mitropolitul Teofan se dezice public de panerezia ecumenistă și de sinodul din Creta.
  4. În ceea ce îl privește pe preotul Andrei Savin, fiul meu, sfinția sa a făcut o mărturisire de credință ortodoxă antiecumenistă și trebuie lăsat să procedeze cum îl îndeamnă conștiința. Consider că astfel de declarații îi siluiesc conștiința, pe care nici Dumnezeu nu o încalcă.
  5. Dezavuez folosirea numelui meu și al fiului meu pentru a lovi mediatic în numele și reputația părintelui Ioan Ungureanu, preot mărturisitor din Botoșani. Sunt solidar cu lupta pentru dreapta credință pe care părintele Ungureanu o duce în Parohia Orășeni și mă rog bunului Dumnezeu să îi ajute să reziste presiunilor necanonice care se fac asupra sfinției sale pentru faptul că mărturisește dreapta credință.

Fac aceste declarații pentru ca publicul botoșănean să fie corect informat în ceea ce privește cele întâmplate cu mine, cu fiul meu și cu părintele Ioan Ungureanu.

preot Vasile Savin

[1] http://stiri.botosani.ro/stiri/social/preotul-ioan-ungureanu-de-la-schit-oraseni-a-fost-caterisit-prin-decizia-mitropoliei-moldovei-si-bucovinei.html.

articol primit pe e-mail.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

9 comentarii

  1. Timofte ala a mintit si cu pr Ungureanu , Timofte e mincinos de profesie, că profesionist nu e , minciunile lui sunt cele mai jalice si cele mai slabe

  2. Celor care merg la pomenitorii de eretici:

    Prin participare la slujbele unde sunt pomeniţi ierarhii eretici, mărturisiţi aceeaşi credinţă ca şi ei şi aveţi comuniune cu ei. Cum vi se pare ascunderea muntelui de gunoi sub preş în privinţa pedofilului violator sodomit Corneliu Onilă, care nci măcar nu a fost oprit de la slujire, deşi MMB ştie bine cu ce se ocupă? Cum vi se pare că purtătorul de cuvânt al MMB minte cu neobrăzare în privinţa preoţilor Savin, în pofida evidenţei contrare şi lesne de demonstrat? Minciuna e roada Duhului Sfânt?

  3. Doamne ,tine-i treji pina la sfirsit pe toti marturisitorii Tai,iar pe mincinosii care incearca sa insele prin vorbe viclene turma Ta ,sa-i bati cu toiagul rusinii,sa se trezeasca odata din somnul ereziei in care zac cu totii.Doamne ai mila de noi si nu ne lasa prada acestor lupi hulpavi in piei de oaie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.