X

Dezastrul confuziei ROM/ROMAN si PETITIA americanilor IMPOTRIVA ţiganilor ,,români” care i-au şocat cu obiceiurile lor: „Nu ştim cum au ajuns în America şi ne dorim să plece“

de null
https://mediastiriv1.freenode.ro/image/201402/w295h180/rromi-tigani.jpg

Peste 600 de locuitori ai localităţii California din Pennsylvania au semnat până acum o petiţie în care protestează faţă de zecile de familii de ţigani care au venit, în ultimele două luni, din România şi despre care se plâng că le fac vieţile un coşmar şi că nu respectă nicio lege.

Locuitorii oraşului american California acuză că romii aruncă gunoi peste tot, îşi fac nevoile în public şi distrug lucruri în magazine. Mai multe televiziuni şi ziare din Statele Unite ale Americii au făcut ample materiale pe această temă. Cei peste 600 de americani care au semnat petiţia împotriva romilor critică stilul de viaţă al acestora.

Am vorbit pe tema imigranţilor romi din România în America cu Carol Silverman, unul dintre cei mai apreciaţi antropologi şi specialişti în problemele romilor din S.U.A., profesor la Universitatea din Oregon, unde predă de 37 de ani. Doctor în artă populară la Universitatea din Pennsylvania, Carol Silverman cercetează de peste 30 de ani evoluţia comunităţilor de romi care au emigrat în America de Nord şi Europa de Vest, analizând şi relaţiile politice, etnice, rituale,precum şi de muzică şi gen.

Carol Silverman, profesor la Universitatea Oregon: ”Au fost şi romi din România care au reuşit să obţină azil politic în America”

https://eefc.org/wp-content/uploads/Carol_Silverman-01-featured.jpg

Carol Silverman opinează că ”e normal ca romii care vin din România să nu ştie cum e cu regulile de parcare în America sau cu depozitarea gunoiului, vin din alt mediu cultural. Cred că americanii care trăiesc acolo trebuie să fie educaţi cu privire la istoria romilor. Nu cred că cineva în America ştie că romii au trăit în sclavie timp de cinci secole în România. Nu cred că americanii ştiu că romii care au ajuns în zona Pittsburgh şi în zona New York-ului în 1888 au venit după ce sclavia a fost abolită în România. Şi sunt destui romi din România care au afaceri de succes la New York, nici nu mai ştii că sunt romi, s-au integrat foarte bine. Oamenii nu ştiu nimic despre romi în America”.

Tot Carol Silverman ne-a declarat că ” Mulţi romi din România fac cereri de azil politic, dând vina pe condiţiile grele din România. Dar acum e mult mai greu de obţinut azil politic, pentru că America e închisă faţă de imigraţie. Au fost însă şi romi din România care au reuşit să obţină azil politic în America, fapt ce arată că Departamentul de Stat recunoaşte persecuţiile din România. Cea mai mare comunitate de romi români din America este cea a romilor căldărari”.

”În America sunt secţii de poliţie în care poliţiştii fac pregătire împotriva criminalităţii ţigăneşti”

Profesoara americană mai spune că interacţionează des cu comunităţile rome din America şi a dat un exemplu care în opnia sa arată prejudecăţile românilor faţă de romi:

”În urmă nu cu mult timp am organizat în Portland un festival de muzică romă, cu mii de participanţi. Şi m-am confruntat cu scrisori de nemulţumire şi telefoane isterice de la românii din zonă, care îmi cereau să schimb numele festivalului şi să înlocuiesc cuvântul ”romă” cu cel de ”ţigănească”, pe motiv că sintagma ”romă” ar duce cu gândul la România. I-am invitat să vină să protesteze, erau ziare şi televiziuni la festival, să vină să îşi spună punctul de vedere. Dar acei români care protestau împotriva romilor nu şi-au mai făcut apariţia la festival”.

http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2017/07/18/596ddb0c5ab6550cb83f7937/646×404.jpg

Locuinţele în care stau romii sunt la periferia oraşului FOTO: Action News 4 Pittsburgh

După cum precizează Carol Silverman, ”în America încă este acel stereotip conform căruia un ţigan e un muzicant care îţi fură din buzunare. În America sunt secţii de poliţie în care poliţiştii fac pregătire împotriva criminalităţii ţigăneşti. Vă imaginaţi una ca asta? E ca şi cum am zice pregătire împotriva criminalităţii arabo-americane sau evreieşti-americane, e ceva inacceptabil. Dar din taxele noastre poliţiştii fac pregătire împotriva criminalităţii ţigăneşti. E incredibil. America are mult de lucru în combaterea prejudecăţilor”.

Dawne Roberts, locuitor din California: ”E păcat că mexicanii muncitori sunt trimişi la ei acasă, în timp ce cu ţiganii din România care fac scandal nu ia nimeni măsuri”

Dawne Roberts este unul dintre cei mai revoltaţi locuitori din orăşelul California (7.000 de locuitori) legat de familiile de ţigani români care au venit acolo şi despre care spune că fac numai probleme:

”Când văd ce fac aceşti ţigani din România la noi în oraş simt compasiune faţă de românii care au avut de-a face cu ei atât de mult. Nu ştiu cum au ajuns aceşti ţigani în America, dar îmi doresc-şi este şi părerea celorlalţi locuitori-ca ei să plece. Nu pot să nu mă revolt când văd la televizor reportaje despre fermieri mexicani care au o familie aici, care sunt muncitori şi îşi fac treaba şi acum sunt trimişi acasă după 20-30 de ani, în timp ce cu ţiganii din România care fac scandal şi probleme nu ia nimeni vreo măsură. Este o nebunie totală la care autorităţile trebuie să răspundă şi să aibă reacţie. Şi mai am o nelămurire: mi se pare ciudat că în procent covârşitor imigranţii romi sunt fie copii sub 8 ani, fie adulţi”.

NOTĂ OrtodoxINFO

Aceasta Carol Silverman, inca un pion in slujba noii ordini mondiale are rolul de a scoate in evidenta postura de victima a minoritatii tiganesti, aratand suferintele si discriminarile la care a fost supusa de-a lungul vremii.

Desi americanii sunt deranjati de comportamentul tiganilor si chiar au semnat o petitie impotriva lor, se pare ca este  vorba de ,,discriminare” doar din partea romanilor, iar vinovatul de serviciu este doar Romania. Observati aici confuzia special creeata intre denumirea de ,,rom” si ,,roman, ca si cum tigani nu ar fi decat cei din Romania.

Efectul devastator pentru romani al schimbarii denumirii de tigan in rom este zugravit foarte bine in:

,,Schimbarea denumirii tiganilor din Rom/Roma/Romani/Romanies in Tigani sau in etnonimul lor original care este Dom si nu Rom”:

In ultimul timp temele principale ale stirilor a fost legata de reactia ostila mpotriva cetatenilor romani din Italia si mai nou si din alte tari europene. Aceasta reactie fara precedent indreptata impotriva tuturor romanilor stabiliti in aceste state a pornit mai ales de la comportamentul anormal si infracţional al unei etnii minoritare de cetateni romani, si anume tiganii sau etnia romilor. Această etnie nu este specifică Romaniei, ea intalnindu-se in majoritatea tarilor europene in diverse proportii, dar noua sa denumire de romi (roma/romani/romanies in engleza) este asimilata mai ales cu numele tarii noastre: Romania, raspandindu-se astfel o confuzie care s-ar putea dovedi fatală pentru viitorul european al poporului roman.
Cand cetateanul italian, de pilda, citeste un articol in care se intrepatrund termenii „romeno” si „rom”, este normal sa se afunde intr-o confuzie care, incetul cu incetul, duce la o suprapunere mentala a celor două denumiri. Odata aceasta suprapunere instalandu-se, ea funcţioneaza si in sens invers; astfel auzim cum pe stadioane suporterii unor echipe adverse scandeaza: „tiganii, tiganii”, referindu-se la romani. Rezultatul pe termen mediu si lung pentru populaţia Romaniei in raport cu popoarele europene poate fi devastator, instalandu-ne in coada Europei. De aceea, inainte de a vedea ce este de facut, merita studiat cum s-a ajuns in aceasta situatie.
Tiganii sunt un popor migrator. Migrarea tiganilor din India in Europa s-a facut intre secolele al IX-lea şi al XIV-lea, in mai multe valuri. Odata cu intrarea lor in Imperiul Bizantin, la mijlocul secolului al XI-lea, au capatat si numele etnic pe care il poarta astazi , Tigani. Aflandu-se pe teritoriul Greciei si-au atribuit denumirea unei secte religioase grecesti cu numele Athinganis sau Atsinganos care insemna „de neatins”.
Prima atestare a tiganilor in Imperiul Bizantin este conţinuta intr-un text hagiografic georgian, care datează din jurul anului 1088; aici se face referire la aşa-numitii Adsincani, renumiti pentru vrajile si faptele rele pe care le fac.
Istoria europeana a tiganilor incepe la inceputul secolului al XIV-lea, cand acestia au patruns in Turcia, venind din Asia Mica. Prin anii 1415 – 1419 ii intalnim in toata Europa Centrala, din Ungaria pana in Germania. Pe la 1422, o banda numeroasa de tigani coboara in Italia, pana la Roma (precum se vede, istoria lor pe acele meleaguri a inceput mult inainte de valul de tigani veniti din Romania). In deceniul urmator au ajuns pana in Franta, Spania, Anglia si Scandinavia. Aici ei preiau denumirea de „egipteni” (Gypsies), foarte curand li s-a fixat numele pe care il poarta si astazi.
Foarte interesant este ca tiganii si-au atribuit intotdeauna numele altor etnii sau popoare care le-au ingaduit sa-şi ascunda etnia:
„Satra” vine de la casta Kshatria (razboinica) careia nu i-au apartinut niciodata.
„Tigan/Zigeneur/Zingaro etc” vine de la „Athinganoi”, secta religioasa grecesca recunoscuta pentru activitatea de prezicere, tiganii n-au au apartinut niciodata acestei secte.
„Gypsy” vine de la „Egyptian” cum si-au spus acum vreo 600 de ani pentru a primi bani, locuinte si mancare pe gratis, pretinzand ajutor ca fiind crestini egipteni aflati in pelerinaj.
„Yansser” cum sunt cunoscuti la New York, vine de la ienicer turc, cum s-au prezentat tiganii emigrati in America pe la 1900. In Germania numele cele mai folosite sunt Zigeuner si Sinti. In limba franceza s-a impus numele Gitanes. In limbile engleza si spaniola, Gipsy, respectiv Gitano. In Danemarca, Suedia si Finlanda s-au prezentat sub numele de Tattan (tatari).
Precum se vede, tiganii s-au raspandit in toată Europa, venind din India prin Asia Mica si nu constituie sub nici o forma o problemă legata de poporul roman, mai mult decat de cel maghiar, francez sau spaniol, de exemplu.
Cea mai timpurie informatie scrisa despre prezenţa tiganilor pe teritoriul Romaniei datează din 1385. De la primele atestari ale prezenţei lor in Tara Romaneasca si Moldova, tiganii au fost robi si vor ramane timp de mai multe secole, pana la legile de abolire a robiei de la mijlocul secolului al XIX-lea.
In mod paradoxal, perioada cea mai buna a tiganilor a fost in perioada regimului comunist. In anii ’70 PCR-ul in primii ani ai comunismului a manifestat in ce-i priveşte pe tigani, un fenomen de neconceput inainte: in aparatul de partid, in militie, armata si organele de securitate au fost angajati un numar relativ mare de tigani care au lansat o politica de formare a unui nationalism tiganesc de colonizare a satelor satesti si svabesti cu tigani adusi nu numai din toata Romania, dar adusi si din exteriorul Romaniei (Cum va explicati ca in satele din sasime sau svabime in care nu vezi tipenie de alta etnie decat de tigani ce vorbesc limbi precum bulgara, rusa, slovaca etc?).
Imediat dupa ’90 Nicolae Gheorghe apare ca membru GDS, publica la Revista 22, este trimis la tot felul de simpozioane internationale, devine membru Soros, lanseaza tot felul de programe pentru tigani, precum si infiintarea de catedre universitare tiganesti. Aceasta ascensiune a unor tigani s-a petrecut mai ales in conditiile politicii sociale a regimului comunist, care urmarea incurajarea categoriilor sarace si distrugerea vechii structuri sociale, refractara noilor randuieli. Asa se explica de ce, nu in putine comune, in funcţia de primar a fost pus un tigan. Datorită originii sociale „sanatoase” tiganii au fost promovaţi mai departe, facand cariera politica, ajungand in aparatul superior de partid. Ascensiunea lor s-a datorat nu originii lor etnice, pe care de altfel cei mai mulţi o declinau, ci pentru ca proveneau din categoriile sarace. Acesti tigani adevarati, oameni ajunsi in anumite functii, vor avea un rol important in promovarea etnica si in regimul ce a urmat regimului comunist. Si sub aspect locativ tiganii au facut un important progres in anii socialismului. Cocioabele care reprezentau habitatul natural al tiganilor pana in anii ’50 au fost schimbate cu apartamente in blocurile nou construite, iar din anii ’70, ’80, cu locuinte in case nationalizate. Asa s-a ajuns in situatia de astazi, cand centrul multor orase mai este ocupat de tigani.
Sunt cateva elemente importante care nu pot fi ignorate:
1) Generalul (seful) securitatii din jud. Sibiu in ’71 era un tigan care fusese deportat cu familia in Transnistria de unde a fugit
2) Nicolae Gheorghe devine secretarul personal al lui Cioaba in ’71-’72
3) Cioaba e var primar cu Ion Iliescu (se poate verifica)
4) Cioaba participa la primul congres tiganesc de la Londra din ’71 unde apare prima oara etnonimul de Rom
5) Anii ’70 inseamna plecarea masiva a sasilor
6) Securitatea organizeaza un program de colonizare cu tigani a sasimii si svabimii
7) Scopul nu a fost integrarea tiganilor. Integrare inseamna o populatie minoritara tiganeasca intr-o populatie majoritara de alta etnie. O majoritate tiganeasca cu o minoritate ignorabila de alta etnie nu duce la integrarea tiganilor, ci la asimilarea celorlalti.( Dau cazul unor moldoveni din Galati asimilati in tigania din Garcini, de langa Brasov ).
Dupa 1989 s-au produs unele transformari majore in comportamentul populatiei de tigani. Pe fondul liberalizarii economice, o parte din ei au inceput diverse afaceri, dintre care multe profitand de haosul legislativ de la inceputul anilor ’90, dar si de dispretul general fata de legi, au ajuns sa aducă unei parti a tiganilor sume importante pe care s-au cladit clanuri puternice, care folosindu-se de patura saraca a tiganilor, domina lumea interlopa, cu ramificatii importante in sfera politicului. De asemenea, profitand de deschiderea granitelor, o mare parte dintre ţigani au emigrat, stabilindu-se mai ales in Spania, Italia şi Franţa, unde constituie comunităţi importante. Dupa 1996 se axeaza exclusiv pe dezvoltarea organizatiilor politice tiganesti din Ardeal, a promovarii tiganilor ardeleni in tot felul de organizatii politice, de a infiltra absolut totul. Este clar ca e vorba de nasterea unui nationalism tiganesc, bazat pe etnonimul roma, bazat pe ideea teritoriala, Romania.
Este interesant ca, mai ales in afara granitelor, ei nu se autoidentifica drept tigani, ci romani.
Schimband saracia din tara cu ghetourile din strainatate, aceasta populatie de tigani dezradacinati, si pierzand si urma de identificare culturala, comite un numar important de infractiuni, care atrag asupra ei antipatia populaţiilor native ale acestor tari. Această antipatie, datorită confuziei create de denumirea de roman cu cea de rom, ca o denumire moderna a tiganilor, se transfera asupra poporului roman in ansamblu. Ca si cum denumirea de „rom” simpla nu ar fi fost de ajuns etnonimul a ajuns pana la forma „romani/romanies” in limba engleza care este limba in jurul careia se invarte intrega lume. Recentele evenimente din Italia o dovedesc din plin.

Dar cum s-a ajuns la denumirea de rom si la impunerea ei ca obligatorie in actele oficiale din Romania?
Agresiunea lexicala rom/roma/roman – romani/romani – romanies/romanians – romanes/romaneste, a fost aplicata asupra tarii si natiunii noastre imediat dupa 1990, in cadrul unui program complex dezvoltat de Fundatia Soros in Romania. Beneficiind de numerosi membri ai etniei tiganesti in guvernarile Romaniei – sunt notorii Ion Iliescu, Adrian Nastase sau Andrei Plesu – dupa „Memorandumul” lui Petre Roman, care oficializa denumirile paralele, nimic nu le-a mai stat in cale schimbatorilor de limba si istorie. O prima disputa a fost cea legata de cuvantul „romi”, romanii fiind prostiti apoi ca aceasta va fi inlocuita cu „rromi”, o alta formula care doar a sporit debandada lexicala. De amintit, ca fapt divers, ca in anii 1995, limba cu care Soros vroia sa inlocuiasca tiganeasca primise numele de „romalli”, forma care nici nu se putea declina si care a fost inlocuita ulterior cu „romani” si varianta „rromani”. Apoi, pentru a se apropia de scopurile reale, a fost modificata cu „roma/romani/romanies”. Confuzia este generala, inclusiv la nivelele academice ale intelectualitatii din tarile afectate de valul de imigratie si/sau infractionalitate tiganeasca. Cine ce sa mai inteleaga?!. Strigator la cer este ca denumirea nu are nici o baza istorica, tiganii nu au fost purtat niciodata de-a lungul istoriei acest etnonim si provine din cuvantul „DOM”, care pe limba originara a tiganilor inseamna „om”.
Prin denaturare (voita) „dom” s-a transformat in „rom” cu „r” accentuat, apoi din „rom” s-a trasformat in „roma” apoi in „romani” si in „romanies” . S-a ajuns astfel incat tiganii sa aibe numele identic cu al romanilor in limba engleza . Romani cu romani si romanies cu romanians ( doar ca in engleza nu exista diacritice dupa cum vedeti iar la o un simpla cautare pe google a cuvantului romani se vor afisa linkuri cu tigani) Practic denumirile sunt identice.
In toata perioada post-decembrista s-a manifestat o presiune constanta din partea unor organizatii sau din partea unor politicieni, personalitati de frunte cu ascendenta roma, in folosirea in documentele oficiale a etnonimului „rom”. Ca un raspuns la aceste presiuni, prin Memorandumul H03/169 si 5/390/NV din 31 ianuarie 1995 adresat primului ministru de atunci, Nicolae Vacaroiu, ministrul de externe Teodor Melescanu recomanda folosirea in continuare in documente a cuvantului „tigan” in concordanta cu cuvintele folosite in celelalte limbi europene: zigeuner, gitanes, zingaro etc., pentru evitarea unor confuzii nefericite cu numele poporului roman.
Presiunile continua si in 2001, Petre Roman, ministrul de externe, semneaza un nou Memorandum cu numărul D2/1094/29.02.2000 catre prim-ministrul Mugur Isarescu, in care, in virtutea dreptului de autoidentificare al populatiilor, recomanda folosirea obligatorie in toate documentele oficiale romane a denumirii de rom pentru a identifica etnia tiganilor. Mugur Isarescu isi insuseste Memorandumul si emite o hotarare de guvern in acest sens. Trebuie precizat ca documentele UE referitoare la denumirea de „rom” erau indicative, si nu obligatorii.
Pe de alta parte, nimeni nu contesta dreptul la autoidentificare, care este un principiu european general. Dar in cadrul procesului de autoidentificare nu trebuie sa existe suprapuneri peste denumirea istorica a unor popoare europene existente. Sa nu uitam exemplul Greciei care a refuzat sa recunoasca Republica Macedonia pentru ca se crea confuzie cu denumirea unei provincii istorice grecesti (Reteaua Soros Open network fiind si aici vectorul principal in creearea acestei denumiri). Azi s-a ajuns la denumirea de FYR ( Former Yougoslavian Republic) Macedonia. Dar ce putem astepta de la o clasa politica ce este mai preocupata de interesele personale marunte in detrimentul intereselor nationale, compusa din indivizi fara perspectiva istorica, ce se promovează unii pe altii pe criterii de cumetrie, si nu de competenta. Rezultatele se vad.
In condiţiile In care Romania ocupă prin Leonard Orban postul de comisar european pentru multilingvism, Republica Moldova impune limba moldoveneasca (o invenţie bolsevica) drept limba oficiala recunoscută in UE. S-a spus la momentul nominalizarii că portofoliul pentru multilingvism este prea mic ca importanta pentru comisarul roman. Realitatea a dovedit contrariul.
In timp ce Bulgaria lupta pentru a impune denumirea de evro pentru euro, oficialii romani nu au schitat nici un gest in problema limbii moldovenesti. Privitor la problema tiganilor in ansamblu si a nefericitei denumiri de rom, fara indoială ca avem nevoie de minti luminate, si nu de teribilismul unui ministru de externe ca si Cioroianu, care in suita gafelor monumentale, declara ca ar fi bine daca am cumpara o parte din Sahara pentru a-i muta pe concetatenii nostrii tigani. Nu de fanfaronada ieftina si paguboasa avem nevoie. Romii romani (suna interesant, nu-i asa?) sunt si ei cetateni cu drepturi egale. Romania trebuie sa conlucreze cu UE in programe de afirmare a identitatii culturale a populaţiei de tigani in paralel cu integrarea lor sociala si cresterea nivelului educativ.
In ceea ce priveste denumirea de rom, chiar daca ne aflam in ceasul al 12-lea, este necesar un plan de masuri diplomatice, intinse poate pe mai multi ani, pentru a sensibiliza organismele europene si a se indrepta aceasta mare eroare de a denumi o populaţie transfrontaliera cum sunt tiganii cu un nume atat de apropiat si generator de confuzii, de numele istoric al poporului roman.
Luand in considerare progresia demografica pană in 2025, cand pe fondul declinului de natalitate la romani şi maghiari si al scaderii mortalitatii la tigani, acestia ar putea reprezenta un procent semnificativ din populaţia Romaniei, depasindu-i pe maghiari, la care adaugam confuzia din ce in ce mai pregnanta a numelui de rom cu cea de roman, pozitia Romaniei in familia europeană apare intr-o pozitie tot mai ingrijoratoare.
In absenta unui plan concret ce trebuie urmarit cu consecventa, cred ca sunt toate sansele ca in constiinţa civica europeana sa se consolideze credinta ca Romania chiar este tara romilor (daca nu s-a intamplat deja) si se prefigureaza tot mai mult ideea domnului Teodor Melescanu care spunea ca se doreste creerea unui stat ţiganesc in Romania, ca Romania va fi in curand tara tiganilor .
Orice nationalism se bazeaza pe:
1) limba comuna (in sensul acesta s-au pornit alte campanii mincinoase demarate de reteaua Soros Open Network care incearca sa inventeze o limba tiganeasca impletita cu romana si care au denumit-o Romani Vlax, exact Vlax ! nu era de ajuns ca ne-au furat etnonimul de roman acum vor sa ne compromita si etnonimul de valah/vlah .
Aceasta teorie strigatoare la cer este avansata de un anume Ian F. Hancock care isi publica lucrarile prin intermediul organizatiei Soros. Cercetatorul mentionat mai sus si care se recomanda drept „Romani” cu descendenta britanica si maghiara, este profesor de Studii Romani la Universitatea din Texas. El incearca sa si probabil reuseste sa convinga multi naivi, inclusiv pe site-ul Universitatii americane, ca „olahii” sau „vlahii” sunt de fapt tigani, de unde ar veni si denumirea limbii Vlax Romani, prezentata ca „un dialect al limbii romane” vorbit de populatia „Vlax/Vlach”. Este revoltator si intolerabil, asistam practic la rescrierea istoriei.
2) etnia comuna = natiunea
3) etnonimul
4) teritoriul
5) statul
6) drapelul
7) istoria comuna
Tiganii au purces pe calea definirii propriului lor nationalism. Au nevoie de un teritoriu. Poporul ales drept victima sunt romanii. Sa lasam minciuna si ipocrizia deoparte, daca considera numele tigan peiorativ atunci sa-si ia numele lor original care este DOM si nu ROM.
Articol publicat in Ziarul de Cluj de catre Ioan ABRUDAN (29 noiembrie 2007)

Despre cat sunt de discriminati defapt romanii in propria tara si ce alte scopuri se urmaresc,  cititi va rog si :

De ce li se permite CLANURILOR TIGANESTI sa-si faca de cap in Romania?

Se va forma o REPUBLICA RROMA pe teritoriul Romaniei?

CLANURILE … De unde au bani aceste specii? NECESITATE: confiscarea averilor lor si curatirea sistemului de cei manjiti

De ce nu sunt deranjati tiganii bogati? De ce nu se cerceteaza provenienta averilor? De ce fiscul nu le bate la usa?

SISROM – Serviciul de Informatii si Siguranta al Romilor

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
anti-România
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

8 comentarii

  1. Sa-i mai ia si americanii in circa pe acesti tigani,ca pe spinarea noastra au trait destul.N-am nimic cu etnia lor ,doar cu lichelele lor care sint in majoritate din pacate.Poti numara pe degete persoanele responsabile si bine integrate in societate.

  2. Ma pis pe voi americanilor luați va si voi masoni si labele dupa România si atunci va lasa țigani in pace , pana atunci faceți va treaba tata cât mai bine bv vouă , plecați in plm americanilor din țara noastră pe aurul de la Roșia Montană vreți sa puneți mana , pe uraniu de acolo la fel pe , 7 izvoare cel mai pur si bun izvor vreți sa l luați Pt armata voastră plecatima in țara voastră satanelor …

  3. „Nu ştim cum au ajuns în America şi ne dorim să plece“….Nu asa ,domnilor americani! Ia puneti voi frumos in aplicare exact acele recomandari pe care le bagati pe gat romanilor de fiecare data cand le reprosati ca in Romania nu sunt respectate drepturile tiganilor. Hai, faceti asta, ca nu e greu! Fiti un bun exemplu! Fiti un exemplu de toleranta si democratie, ajutati-i pe tigani, nu-i alungati….

  4. ce v-am zis, profa evreica silverman vede problema la americani care nu cunosc cultura tiganilor nu la tigani care nu stiu cum se arunca gunoiul in secolul 21…dna silverman, dute dta si stai cu ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.