X

Dictatura terifiantă a OMG din SUA: În Kansas se cultivă OREZ modificat genetic, alterat cu GENE UMANE pentru a servi INDUSTRIEI FARMACEUTICE. Dar prin polenizare încrucișată toate culturile din zonă se pot CONTAMINA

Dacă nu cumperi orez organic sau fără OMG, ar trebui să te răzgândești. Orezul modificat cu gene umane este pe drum la un supermarket din apropierea ta. În Junction, Kansas, acest orez alterat cu gene umane este cultivat pe 3200 acri de compania de biotehnologie Ventria Bioscience.

Ventria a început să cultive acest produs terifiant în 2006, modificat genetic cu gene umane vii. Care ar fi scopul, vă întrebați ? Intenția lor era să culeagă enzime artificiale produse de orez și să le folosească în industria farmaceutică. Ventria folosește una din cele mai cultivate și consumate cereale pe care a transformat-o într-o bază de extragere a medicamentelor – iar toate astea cu aprobarea USDA (ministerul agriculturii din SUA) binențeles.

Decizia lor de a aproba cultivarea în aer liber a plantelor pentru scopuri farmaceutice a avut loc fără proteste. Ventria dorea inițial să planteze „cerealele” – dacă pot fi numite așa – în Missouri. În orice caz s-au lovit de opoziția din partea Antheuser-Brusch și a altora, care au amenințat cu boicot împotriva întregii culturi de orez de pe suprafața statului dacă vor cultiva această biotehnologie în granițele statului. Până la urmă totuși Ventria a găsit un loc unde să se stabilească în Kansas. În 2007, Jane Rissler de la Uniunea Cercetătorilor Îngrijorați spunea celor de la Washington Post,

„Este nechibzuit să se producă medicamente din plante în aer liber.”

Amenințarea contaminării și polenizării încrucișate între speciile modificate genetic de orez și cele naturale este îngrijorarea cea mai mare. Deși poate părea destul de fundamental, contaminarea răspândită a orezului nemodificat ar putea duce la boli cronice.

Bill Freese, analist de politică stiințifică la Centrul pentru siguranța alimentelor, cel care a publicat în 2007 un raport despre pericolele orezului OMG al celor de la Ventria, spunea:

„Aceste medicamente modificate genetic pot amplifica infecțiile, sau pot cauza reacții alergice sau autoimune.”

Pentru guvernul nostru, înlesnirea companiilor Big Biotech precum Ventria, să facă ce doresc este inexplicabilă în cuvinte. Ministerul agriculturii există nu prentru interesul corporațiilor ci pentru a proteja poporul american, deși se vede că au cam uitat asta. Până la urmă de ce oare dau voie unor astfel de corporații să contamineze hrana noastră cu cereale care cel mai probabil vor imbolnăvi oamenii?

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Codex alimentarius
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.